Verslag Keukenhof

Donderdag 4 april-2019

Hier het verslag van een dagje naar de Keukenhof. Ik was er nog nooit geweest en vond het dan ook superleuk dat ik dat uitje van m’n vriendin voor m’n verjaardag kreeg. We gingen gelukkig met de trein,ik kan slecht tegen een eind met de auto rijden. En aangezien m’n vriendin rijdt als een vent,was ik erg blij dat ik zelf mocht kiezen of het trein of auto werd. Heerlijk ontspannen. We zijn hier in Rhenen op de trein gestapt naar Utrecht station,vandaar op de volgende trein naar Schiphol,en daar vandaan met een pendelbus naar de Keukenhof gebracht. Al met al waren we toch 2 uur onderweg. Niet dat je dat merkte,de tijd was zo voorbij. Bij de Keukenhof was het vreselijk druk. Elke keer als we een foto wilde nemen moest je weer opletten dat er geen hoofd voorbij kwam lopen. Het wemelde er vooral ook van de Chinezen,die zijn erg dol op onze bollen denk ik. Wat een volk. Maar het was echt prachtig,we hebben genoten van de vele soorten bollen en kleurenpracht. Zo mooi aangelegd allemaal. We spraken daar een tuinman die vertelde dat ze dan ook elke dag van het jaar met een aantal mensen bezig zijn om alles zo te krijgen. 7 miljoen bloembollen waren er gepoot. En wij dachten dat die bloembollen elk jaar gerooid werden en bewaard om het volgend voorjaar weer opnieuw gepoot te worden. Niets is minder waar. Ze gaan er allemaal uit en worden allemaal vernietigd,wat zonde. Dat het zo vreselijk druk was is te begrijpen als je weet dat hij maar 2 maanden per jaar open is,van 21 maart tot 19 mei.

Om 4 uur zaten we weer in de bus richting Schiphol,we hadden het allebei helemaal gehad. En dan moet je op Schiphol nog zoeken en rennen door de massa om op tijd voor de goede trein te komen. Pfff,wat een wereldje,je zou daar maar elke dag inzitten,zou helemaal gek worden. Wat voelde ik weer duidelijk wat een heerlijk beroep ik als moeder en huisvrouw heb?. De beste baan van de wereld.

Maar goed,het uitje was weer voorbij en we mochten van de week weer fiks aan de slag met de dagelijkse arbeid. Sopte lekker 2 slaapkamers,pakte gelijk een stel ramen mee,zocht kastjes en laatjes uit. Weer een volle vuilniszak weg. Leen kwam dinsdag voor het eten even thuis voor een babbeltje en om de rest van de inhoud van z’n kledingkast mee te nemen. Hessel weer blij,die had Leen z’n kamer gekregen ,dus nu kon hij z’n eigen kleren erin leggen. Dacht hij!!!. Toen hij naar boven liep om dat te gaan doen,was hij zo weer beneden. Meneer had de oude troep lekker voor z’n moeder laten liggen,3 vuilniszakken. Hij is nog niets veranderd:-)

Ze zijn inmiddels in de kledingcontainer beland,lekker opgeruimd.

Ging gelijk door naar de markt. Er stond een mevrouw voor me met een rieten mand om haar spullen in te doen. Zo liep ik vroeger zelf ook toen we nog geen kinderen hadden. Gezellig met een bungelend mandje met een rode zakdoek erin aan de arm. Alle boodschappen van de markt paste erin. Nu,anno 2019,is er wel iets veranderd. En dat zijn dan alleen nog maar de verse eetwaren.

Gisterenavond hebben we maar vast een begin gemaakt met het zaaien van allerlei bloemen,siererwt,oostindische kers,zinnia,s,zonnebloemen,een mengsel voor lieveheersbeestje en een voor vlinders. Bestelde verschillende soorten dahliaknollen. Nu maar hopen dat alles weelderig wil groeien. Het is toch zo mooi en leuk als je uit je eigen tuin boeketten kunt plukken.

Menno moest van de week met een vriend de scooter wegbrengen,toen ik uit het raam keek zag ik dat lopen geen optie voor ze was,je moet het maar verzinnen. Maar goed dat hij geen politie tegen kwam. Met al die knullen beleef je allicht wat.

Maakte uitnodigingen van handgeschept papier en een genaaldvilt hartje erop,die mogen straks op de bus. Prikte gelijk een paar muisjes voor de boerenfair bij de Schutse.

Verfde een zijde sjaal om te gaan vilten,weet niet of die nog af komt voor de fair. Ben zo druk met alles er om heen,en het huishouden gaat gewoon door hé!

Maureen maakte vogelnestje van chocola,oud zijn ze niet geworden:-)

En zo rommelen we de week maar een beetje door,iedereen met zijn of haar bezigheden.

3 reacties op “Verslag Keukenhof”

 • Marie schreef:

  Nou, nou, rijden als een vent…… Wees blij dat ik je nog ergens “veilig”kan brengen!!

  1. de Grebbestee schreef:

   Sorry lieve vriendin,ik had niet verwacht dat je m’n blog las??.

 • Marie schreef:

  Moet ik dus vaker doen. Kijken of het allemaal wel klopt…??!!
  Maar je inspireert wel met je dagelijkse belevenissen.
  Trots op jou!

Geen reacties