De Omgeving

Kort over de omgeving

De Grebbestee is centraal gelegen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse vallei. Prachtige wandel- en fietsroutes, leuke dagattracties en fascinerende monumenten zijn binnen handbereik. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten en bezienswaardigheden rondom de vakantiehoeve.

Horeca, markt en winkelen

In het nabijgelegen Rhenen vindt u diverse uitstekende restaurants, zoals het aan de Rijn gelegen Moeke http://www.moekerhenen.nl/ en, in het gelijknamige natuurgebied, Panoramarestaurant De Blaauwe Kamer http://deblaauwekamer.nl/

In Achterberg bevindt zich Cafetaria Het Nippertje.

Op donderdag is er een kleine gezellige, versmarkt achter het Dorpshuis met een groenteboer, kaasboer, visboer, bakker en poelier. Op vrijdag treft u een snackkraam bij de Coop, en op woensdag en zaterdag vishandel Jos Geerts.

In Achterberg vindt u een Coop-supermarkt en fietsenmaker Meijer http://www.tweewielersmeijer.nl/, waar u tevens fietsen kunt huren. Voor vers brood kunt u terecht bij de ambachtelijke brood- en banketbakkerij Huibers http://bakkerijhuibers.nl/

Ook kunt u gezellig winkelen bij tuincentrum De Wildernis http://www.dewildernis.nl/

Uitgebreider winkelen kan in de steden Rhenen, Veenendaal, Wageningen en Ede. Deze steden liggen binnen een straal van tien kilometer rond de Grebbestee.

Attracties

De Grebbeberg en het Militair Ereveld https://nl.wikipedia.org/wiki/Militair_ereveld_Grebbeberg
Op en rond de Grebbeberg vond in de meidagen van 1940 één van de weinige veldslagen in Nederland in de Tweede Wereldoorlog plaats. Op het Militair Ereveld zijn meer dan 800 in de oorlog omgekomen militairen en burgers van verschillende nationaliteiten begraven.

Ouwehands Dierenpark
https://www.ouwehand.nl/
Een grote, populaire dierentuin die zich in het bijzonder richt op families met kinderen. Bekend van de adoptie van twee Chinese panda’s in 2017. Naast de dierentuin is een pannenkoekenrestaurant.

Kasteel Amerongen
https://www.kasteelamerongen.nl/
Dit kasteel kent meer dan acht eeuwen geschiedenis. Een rondleiding langs de klassieke meubelen, kunstvoorwerpen en antieke muziekinstrumenten is meer dan de moeite waard. Naast het kasteel ligt een prachtige kasteeltuin van tien hectare.

Natuur, wandelen en fietsen

Voor het huren van fietsen kunt u terecht bij fietsenmaker Meijer in Achterberg. http://www.tweewielersmeijer.nl/

De Blauwe Kamer
https://www.utrechtslandschap.nl/natuurgebieden/blauwe-kamer/ontdek
In de uiterwaarden bij Rhenen bevindt zich één van de mooiste natte natuurgebieden van Nederland.

Bloesemtochten
https://www.burenstad.nl/site/bloesemtocht
In april en mei biedt de Betuwe een prachtige aanblik door de in bloei staande fruitbomen en –struiken. Wandelen of fietsen door het gebied is dan op zijn aangenaamst.

Klompenpad routes
https://klompenpaden.nl/
Deze kleinschalige, onverharde wandelroutes voeren u dwars door natuurgebied en over opengesteld boerenland. Ervaar ons land zoals u het nog nooit ervaren hebt.

Fiets- en wandelroutes Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
http://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/nl/Doen/

Fiets- en wandelroutes Gelderse Vallei http://www.fietsenwandelweb.nl/route/regio/44/ALL/Alle-fietsroutes-en-wandelroutes-Gelderse-Vallei/0.nl

Natuurgebied Kwintelooijen zeer de moeite waard om te recreëren.
http://recreatiemiddenmederland.nl/

Sportief

Kanoën op de Grift http://www.kanoroutes.nl/nl-valleikanaal.htm
Een kanoroute van 33 km van Rhenen naar Scherpenzeel, met 21 aanlegsteigers. Verken de rustige, natuurlijke Grift (ook het Valleikanaal genoemd), en roei tussen riet, vogels en waterplanten.

Religieus

In Achterberg vindt u de volgende kerken:

Wat klanten zeggen over De Grebbestee

Prachtige locatie

cijfer: 10

Het appartement bevindt zich op een prachtige locatie in het veld maar toch dichtbij voorzieningen als bakker, supermarkt en station. De appartementen zelf zijn compleet en comfortabel ingericht. De eigenaren en hun kinderen zijn erg gastvrij en vriendelijk. Kortom wij zijn zeer tevreden over ons verblijf op de Grebbestee.

Hanneke van Hal

Erg naar ons zin gehad

cijfer: 10

Wij wonen voor een periode van 4 weken in 1 van deze vakantiehuisjes bij de familie Roelofsen. Hier hebben wij het erg goed naar onze zin. Het huisje is van alles voorzien. Zoals linnengoed, wasmachine incl droger, WiFi enz. Daarnaast is het hier een mooie rustige locatie met een prachtig uitzicht. Het contact met de…

Familie L van Laar