Opruiming hooizolder en hooiberg

Dinsdag 5 februari-2019

Eindelijk was het dan zover dat ik de moed had om de hooizolder op te gaan ruimen. Daar had ik wel een paar weken voor nodig om die moed te vinden. En in die weken werd de troep natuurlijk alleen nog maar erger. Afgelopen dinsdag zou de hulp weer komen,en ik bedacht s,morgens in m’n bed dat we het maar eens samen aan gingen pakken. Stuk gezelliger en natuurlijk sneller klaar. Dus weken we van het gewone patroon af om de slaapkamers een beurt te geven. Die schreeuwde ook om een beurt,maar dan schreeuwen ze nog maar een week langer. De hulp vond het ook wel een leuk klusje. Ik vroeg haar of ze de deur wel eens geopend had daar. Nee,dat had ze niet. Ik liet het haar zien en ze zei: nou ,dat valt toch wel iets mee. Wat een schat hé,om mij te laten geloven dat ik toch nog een klein beetje een nette huisvrouw ben??.

We gingen samen aan de slag en kregen er zowaar nog plezier in. Heel veel troep uitgezocht wat weg kan,spinnenwebben weggehaald,het meeste afgestoft,met de stofzuiger erdoor heen. De stofzuiger zat zelfs nog verstopt van het stof,kun je nagaan. Nu is de hooizolder een ruimte boven achter de slaapkamers waar wel isolatie tegen de pannen is geplakt,maar verder een kale lege ruimte. Het is ijskoud in de winter,bloedheet in de zomer,de wind voel je door de kap komen,maar een ideale opslagplaats. We zijn ongeveer anderhalf uur bezig geweest en toen was het klaar. Vroeg me eigen werkelijk af waar ik nu tegen op heb gezien. Moest weer aan moeders tegeltje denken:WAT JE AANPAKT VALT MEE,WAT JE UITSTELT WEEGT ZWAAR. Een leidraad voor elke dag. Nou,hier de foto,s. De rommel in het midden kon nog niet weg,daar was zoonlief de kappen van z’n scooter aan het spuiten. Zie je hoe makkelijk zo’n zolder is.

 

s’Middags kwam er weer een mevrouw van Social Deal. Daar heb ik de vorige keer ook aan mee gedaan. Die maken een aantrekkelijke aanbieding met jou product en zetten dat dan online. Zelf verdien je er geen klap aan ,maar het is wel een hele goede manier om bekendheid te krijgen met je product. Vorige keer was het een bloem die ze konden komen vilten. De prijs van de workshop was van 20 euro voor 9 euro. Daar zijn 29 vrouwen op af gekomen. Daar komen er weer een aantal van terug om andere dingen te vilten,en zo is het dan de bedoeling dat je er meer werk van krijg. Dit keer is de aanbieding een bloem vilten in combinatie met een high tea. Dan worden de anderen activiteiten van de Grebbestee ook gelijk onder de aandacht gebracht. Van 39,95 voor 22,50. Of een high tea in combinatie met een wandeltocht. Prijs 20,95 voor 13,00 euro. Of alleen een high tea van 19,95 voor 12,00. Leuke kortingen dus. Van die aanbiedingsprijs krijgt Social deal ook nog 35 procent en ik moet nog btw betalen. Reken dan maar uit dat ik er met de inkoop nog van af,net niets over houd. Maar dat geeft niet,ik zie het puur als reclame en vind al die contacten supergezellig.

s’Avonds stortte ik me maar weer op de lampenkappen. Het begint op te schieten,het borduurwerk is bijna gedaan. Nu nog verschillende foto,s er op maken,dan nog in elkaar zetten en dan mogen ze naar het zaaltje verhuizen. Hier kun je op de foto,s zien hoe het is geworden na het borduren.

 

De woensdag werd een dag van huishoudelijke klussen,Hidde was nog steeds aan het uitzieken,dus dat werd regelmatig een spelletje tussendoor. Mirjam had met drie vriendinnetjes afgesproken dat ze mochten komen vilten. Leuk als mama daar ook vanaf weet :-). Dat werden samen vier dames en die gingen een dekentje vilten. Schik voor tien natuurlijk,als ze maar kunnen kledderen. We hebben het in het achterhuis gedaan. Dat is toch leeg,dus fijn voor dat natte werk.

Woensdagavond was voor m’n poppenhuisvriendin. Dat was al weer zo’n tijd geleden dat ik daar geweest was. Dat kom ook doordat ikzelf gestopt ben met die hobby wegens tijdgebrek. Echt met pijn in m’n hart,maar er gaat zoveel tijd inzitten in het maken van zo’n poppenhuis,dan lukt nu gewoon echt niet. Wie weet ,over een paar jaar bij gezondheid dat ik die hobby weer op kan pakken. Maar toen ik er s’avonds was voelde ik alweer de bekende kriebel opkomen om aan de slag te gaan. Zij heeft zo veel poppenhuizen ,in alle maten en schalen. Schitterend,ik zal eens vragen of ik wat foto,s op de m’n blog mag zetten van haar werk. Het was weer erg gezellig en kwart voor twaalf dook ik in bed.

Van de week ook weer m’n engelse les gehad. Ik vorder langzaam,vind het best pittig. Wel erg gezellig,ik heb een spontane juf met humor,dat scheelt bergen,anders werd het wel heel saai. Ik had er een handje van om net voor dat ik moest gaan nog even het huiswerk te maken. Er is nog niets veranderd met 33 jaar terug,erg hé,alles op het laatst. Maar daar kom ik nu wel achter dat dat niet meer werkt. Daar zit m’n hoofd nu veel te vol voor. Dus nu ga ik trouw elke dag aan m’n engels werken. In plaats van handwerken bij de koffie is het nu Engels leren?.

Vrijdag waren de kinderen vrij door een studiedag van de meesters en juffen. Ben lekker vroeg opgestaan,heb de kamer een goede beurt gegeven. Toen de jongste kinderen uit bed kwamen was dat lekker klaar. Ze zijn eerst een sneeuwpop wezen maken,oude hoed en sjaal mochten natuurlijk niet ontbreken.Zijn om half elf bij schoonmoeders een bakje koffie gaan doen. Dat gebeurt eigenlijk ook veel te weinig. Daar gingen ze weer verder met sneeuwpoppen maken,heerlijk gezicht die spelende kinderen in de sneeuw. Waste de rest van de dag de was weg,ruimde rommel op de bovenverdieping van het huis, en s’avonds was het weer tijd voor het klomperschuurtje. De jongste drie gingen mee,dat mogen ze natuurlijk niet mislopen. We kwamen weer met van allerlei troep naar huis. De kinderen zijn al net zo erg als hun moeder(toch fijn zo’n hooizolder).

Zaterdag was een pittig dagje. Ik ben gelijk om acht uur maar de boodschappen voor het weekend gaan doen,daar was ik om half negen weer van terug. Gauw alles in de kast geruimd,zette een pan bouillon op voor de soep voor zondag en inmiddels waren de kinderen uit bed,dus gelijk maar eten. Om kwart voor negen stond de kraan er om m’n verjaardagscadeau te verkassen. Dat vond ik toch wel een spannend ogenblik,wat een gevaarte bungelde daar aan de kraan. Zo moesten ze 500 meter verderop rijden om hem daar neer te zetten. Hij is gelukkig heel aangekomen,het is wel een heel kaal gezicht zonder hooiberg. Maar niet meer over nadenken,anders wordt ik nog steeds boos.

Toen dat gebeurd was bakte ik amishkoekjes voor mee naar het werk en bij de koffie,verschoonde twee bedden,streek de was weg, waste 4 gewone wassen,kookte pan bolognesesaus voor bij de pasta,bakte voor tussen de middag kaneelbroodjes. Stofte de gang,en keuken,en zeemde een paar deuren,trok de stofzuiger door de benedenverdieping,m’n schoondochter pakte boven 2 slaapkamers en de wc mee. Daarna bakte ze een’drammer hage’ ,zie recept. Vind ze leuk om te doen. Zaterdagavond gingen we bij vrienden op visite,Hessel paste op,de jongste lagen al in bed. Was lekker om er even uit te zijn.

Gisteren weer de bekende maandag,altijd hetzelfde ,wassen strijken ,ruimen,poetsen ,koken,eigenlijk heb ik best een veelzijdige baan:-). Dronk gezellig met m’n eigen om half elf een bak thee,leerde gelijk m’n Engels,Daarna maakte ik het lege achterhuis schoon,schuurde de kast van de hobbykamer en de bovenkant van het antieke bureau,dat is echt het laatste in dat vertrek?. Die verf ik van de week,dus volgende week b.l.e.w. eindelijk de foto van een opgeknapte hobbykamer.

Vanmorgen gestart met de strijk,2 maal beddengoed in de wasmachine,inclusief moltons,is dat ook weer lekker fris. Maakte een bak fruit voor m’n eigen als ontbijt,voor de kinderen crackers,fruit en drinken voor school. Vader en de oudste 4 waren al naar het werk,die zorgen voor hun eigen. Kinderen weggebracht. Ruimde vaatwasser uit en weer in,stofzuiger door de vertrekken geslingerd,spiegels gezeemd, wc schoongemaakt,dieren verzorgd. Daarna ben ik gaan zitten voor m’n blog te tikken. Eerst nog even gezellig geurkaarsjes aangestoken. Belangrijk dat je het ook gezellig voor je eigen maakt. Vanmiddag moet ik nog een appel-kruimeltaart maken,en alles even klaar zetten voor vanavond. Dan komen er 7 zussen een bloem vilten. Hoe leuk!!

 

2 reacties op “Opruiming hooizolder en hooiberg”

 • Aalt Dokter, IJsselmuiden schreef:

  Hoe krijg je dit allemaal in 1 week voor elkaar, Margriet?? Als ik dat allemaal zo lees denk ik: “dat is werk voor 3 weken.
  Super, wat een activiteiten. Veel plezier verder (wij genieten ook bij jullie).

  1. de Grebbestee schreef:

   Goedemorgen Fam Dokter
   Ik zie nu pas jullie berichtje. Wat leuk dat jullie reageren. Als je een druk gezin hebt,heb je niet zo in de gaten wat er allemaal aan werk verzet wordt.
   We gaan gewoon door,dat wil niet zeggen dat ik het soms ook niet zat ben hoor?.
   Hartelijke groet Margriet

Geen reacties