Opening Theeschenkerij/ 50 vrouwen

Dinsdag 21 mei-2015

Eindelijk was de opening er dan. Er is zoveel denkwerk,gezonde spanning en arbeid verricht voordat het zaterdag de 18 e was. En het lijkt wel of alles op het laatst nog moet. Volgens mij gaan dan pas je ogen open voor het werk wat er nog ligt:-) Maakt ook niet uit,iedereen heeft een handje geholpen en het was gewoon klaar voor zaterdag.

Vader en Menno maakte de tafels van steenschotten voor buiten op het terras.

De borden werden geplaatst.

Er moest nog een kast voor het oude servies worden opgehaald.

En een kast geschilderd voor de streekproducten voor de verkoop.

De oude witte kast bij ons eigen uit de gang die ik toen had bedacht voor de mannen om hun klompen in te zetten als ze thuis komen,mocht ook naar de schenkerij. Ze gooien de klompen er net zo hard naast. Dus die kon ik daar wel gebruiken dan. Die sjouwde een paar jongelui daarheen.

Er moesten nog een speculaasplank aan de verzameling toegevoegd worden.

Nu hadden we eigenlijk bedacht om met de opening een hele high tea tafel te maken. Dan konden de mensen ook zien waarvoor ze hier terecht kunnen. En omdat ook de eetbare rozen gepromoot moesten worden,leek het ons leuk om allemaal volle etagere’s neer te zetten en de rozen ertussen en de blaadjes op de tafel uitgestrooid. Hoe romantisch kun je het hebben??. Had de avond ervoor drie verschillende maten cake,s gebakken in een springvorm. Die heb ik zaterdagmorgen in lagen gesneden en laag voor laag opgebouwd met jam,slagroom,verse aardbeien. Daarna opgemaakt met blauwe bessen,aardbeien,frambozen en zilveren parels. Malika versierde hem verder met rozen. Het was zo’n prachtig gezicht,echt een blikvanger op de high-tea tafel. En lekker dat hij smaakte,echt verrukkelijk. Hij was niet netjes gemaakt,want ik had gewoon alle lagen gestapeld en een beetje aangeduwd,zodat de vulling er aan alle kanten uitdroop,maar dat stond echt superleuk. En nu het ergste: Ik ben VERGETEN een foto van de tafel te maken,oooh,wat baalde ik daarvan. Dat duurde twee dagen voor dat over was en nog voel ik het. Dat kom omdat die foto op de pagina van de Theeschenkerij op de webiste moest komen. Helaas,dan moet het nog maar en keer overnieuw gemaakt worden.

Verder was de opening echt leuk,veel belangstelling. Jammer dat je op zo,n middag niet even iedereen kan spreken. Het grappige was dat de opening om 2 uur zou beginnen. Om kwart voor 2 zei ik tegen Maureen dat ze het bordje ‘open’ er neer mocht hangen. Nog geen 5 minuten later komen er mensen binnen die gewoon langs kwamen fietsen en niets van de opening wisten. Die wilde wat bestellen. Dat waren dus de eerste echte klanten,leuk hé!! Sneller kun je het niet hebben. Maar ook die mensen mochten voor niks mee genieten. De mevrouw gaf me aan het eind wat geld,ik wilde het niet aannemen omdat iedereen die middag alles voor niets kreeg. Maar ze wilde het toch,dus heb ik beloofd dat ik er een aandenken voor in de Theeschenkerij voor zou kopen,misschien nog een paar mooie speculaasplanken.

Verder kregen we zoveel leuke cadeaus en prachtige bloemen en geld. Het was echt overweldigend!

Vrouwenvereniging corsage vilte

En dan nu het tweede wat ook veel denkwerk en voorbereiding met zich mee nam. Ik heb volgens mij voor een hele poos terug wel eens geschreven dat er een vrouwenvereniging uit Barendrecht een corsage wilde komen vilte. Dat vond ik echt leuk,maar toen had ik nog een paar maanden voor de boeg voor het zover was. Nu kwam het toch wel heel dichtbij en kreeg toen toch wel een beetje de kriebels of het wel goed zou gaan. Ik had nog nooit zo’n grote groep gehad. Er waren 6 vrouwen bereid om mij bij te staan,want alleen krijg je dat natuurlijk nooit voor elkaar. Van tevoren hadden we al een avondje geoefend. Gisteren had ik alles al klaar gezet en nog een voorbeeld gevilt. Hij is nog niet klaar hoor,mag best nog wat meer body hebben,maar dan konden de vrouwen even zien wat ze gingen maken.

Vanmorgen om half 6 opgestaan. Maureen heeft vandaag lessenmarathon op school,die mag van 6 uur tot vanavond 22:00 uur op school blijven. Ze werd opgehaald door een klasgenootje en ik ben lekker aan het werk gegaan ,stoffen dweilen,wc,s. Kinderen naar school gebracht en nog even langs de coop gegaan. Om kwart over 9 kwam de mensen van de Schutse vast al het gebak klaarzetten en de koffie en thee klaarmaken. Kwart voor 10 kwam de bus met dames en de dominee voorrijden,mooi op tijd. Nee,de dominee heeft niet mee gevilt hoor,die heeft lekker binnen zitten werken. Wel heel leuk dat hij meegaat met zo,n dag.

Wat was het leuk,wel intensief,en ik geloof dat we allemaal wel genoten hebben. Er is heel wat wol,groene zeep,water en zweetdruppels doorheen gegaan. Maar ze hebben het toch mooi voor elkaar gekregen.

 

Dus dames:als jullie een uitje zoeken voor de vrouwenvereniging dan zijn jullie van harte welkom. Ik weet nu hoe het met een grote groep gaat?.

Nu mag ik nog een pan soep gaan koken voor morgen als de theeschenkerij voor het eerst opengaat. De mensen kunnen soep van de dag bestellen en belegde broodjes of gewoon gezellig koffie met appeltaart of iets dergelijks. Het baksel zal per dag verschillen.

Nu ben ik morgen anderhalf uur later open,want ik moet eerst naar Bijbelstudie. Dat is morgen voor de laatste keer en ik heb al drie keer over moeten slaan. Voelt niet goed om nog eens weg te blijven.

 

6 reacties op “Opening Theeschenkerij/ 50 vrouwen”

 • Antoinet de Rooy schreef:

  Margriet, we hebben genoten van je workshop in een gezellige ruimte na een warm welkom met appeltaart en koffie of thee.

  Hartelijke groetjes,
  Antoinet de Rooy (vrouwenvereniging Barendrecht)

  1. de Grebbestee schreef:

   Dag Antoinet
   Leuk om te horen. Wij hebben er ook van genoten.
   Hartelijke groet

 • Janneke Molenaar (voorzitter vr. ver. Barendrecht) schreef:

  Dag Margriet,
  Het was fijn, om gisteren op de Grebbestee te zijn.Het was allemaal prima verzorgd en met elkaar was het erg gezellig.
  Dank je wel.
  Hartelijke groet,

  1. de Grebbestee schreef:

   Dag Janneke
   Dankjewel voor je reactie. We kijken er ook leuk op terug.
   Hartelijke groet

 • Wilma Kraaijeveld v.v. barendrecht schreef:

  Hoi Margriet, het was erg gezellig bij jullie op de Grebbestee en goed verzorgd. Leuk om zo nog even na te genieten van de foto’s..

  1. de Grebbestee schreef:

   Ha Wilma
   Dankje voor je reactie. Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad.
   Leuk om de foto,s zo terug te kijken hé,al die ijverige dames?.
   Hartelijke groet Margriet

Geen reacties