Naaiwerk,breiwerk

Zaterdag 2 november-2019

Afgelopen maandag had ik in gedachte de om de meeste tijd van de dag aan m’n jurk te gaan zitten naaien. ‘s Avonds was er weer naailes en het voelde toch niet goed dat dat geval nu nog niet klaar was. Ik geloof dat het ergens eind mei was dat ik op naailes ben gegaan. En nu is het november en nog is hij niet af. Schandalig! Ik kan er niet helemaal wat aan doen want het patroon wat ik had moest aan alle kanten nog aangepast worden omdat het toch niet klopte. Dat koste al 2 lessen. En ik ga ook maar 1 keer in de 2 weken . Tel daarbij 6 weken vakantie op. Maar goed,ook wel een beetje laksheid van mijn kant. Nu heb ik beloofd aan m’n naai-juffie dat hij 7 december af is ,want dan houd ze hier in de theeschenkerij een brunch die wij helemaal mogen verzorgen. En dan moet ik dus m’n jurk aan ,een stok achter de deur. Dat betekent nog 3 naailessen om hem af te krijgen. Het eind is nu wel in zicht hoor,”effe” band erop naaien. Voering erin maken,zoom erin,nou dat klinkt toch gewoon maar als 1 dag achter het naaimachine hé?!

Toch kwam er die maandag niet veel van naaien. Eer ik door de rommel van zondag heen was,tel daar 3 volle wasmanden vuile was bij op. Bakte brownies voor de 4 vakantiegasten die s middags zouden komen. Maakte de laatste dingen klaar in de huisjes voor het ontvangst. Dan natuurlijk nog even het gezellige praatje met de mensen. Ik geloof dat ik bij elkaar een uurtje aan de jurk heb gewerkt. Dus dat werkt ook niet op maandag. Maar ik kon toch zeggen dat ik er wat aan gedaan had:-)

De hulp kwam dinsdagmorgen en sopte weer lekker de bovenverdieping. Wat is dat toch een heerlijk iets,zou niet zonder kunnen. Alles weer stofvrij en schoon,heerlijk zo’n opgeruimde bovenverdieping(voor een paar dagen) Zelf kookte ik ondertussen een pan nasi voor een gezin waarvan de moeder ziek was. En voor ons zelf ook maar een ,want anders was het commentaar niet van de lucht geweest denk ik,hun nasi en wij aan de groenten,dan kan niet.

Woensdagmorgen ben ik eerst naar Wageningen geweest. Had een vestje nodig,daar slaagde ik voor bij Ter Laak. Dat is toch zo’n superleuk winkeltje. Beetje folklorische kleding,heerlijke kleurtjes en persoonlijke aandacht. Ze heeft wel een website,daar kun je helaas niet de kleding op bekijken,alleen de info.Maar dan zie je het idee van haar winkeltje op de foto. Je moet echt naar haar winkeltje toe om te kopen. De moeite waard hoor. Dit keer kocht ik een zwart vestje van ‘Tante Betsy.

En bij Ziengs een paar stevige stampers.

Liep nog even over de markt om stof te kopen voor Maureen. Die zit ook op naailes. Maar kon eigenlijk niks leuks vinden. Misschien ook maar beter om haar zelf mee te nemen.

Ging geld storten bij de Rabobank,een kwartier te vroeg want hij ging pas om 10 uur open. Daarom wipte ik maar een poosje gezellig bij m’n broer in de viswinkel binnen,die zit ertegenover. Daar een babbeltje gemaakt en een bak thee gedronken.

Haalde bij de Gamma de rest van de rolgordijnen voor het achterhuis op. Weer een best klusje voor vaders.

Deed boodschappen bij de Hoogvliet,ging in een moeite door.

Kocht bij de Welkoop een paar markeerstiften voor op de buik van de Ram. Kan ik zien of hij z’n werk naar behoren doet! Zou het toch wel geweldig vinden als er lammetjes kwamen van het voorjaar. Zal nog even aan hem vragen wat voor kleur hij op z’n wolletje wil hebben. Het is tenslotte zijn feestje?

s Middags kwam schoonmoeder op visite. Dat was inmiddels drie maanden geleden dat ze hier geweest was. Dat kwam door haar ziekte,maar je merkt dat ze toch weer dingen gaat ondernemen,gelukkig maar. Volgens mij vond ze het zelf ook een hele stap om te doen. Zover was ze nog niet van huis geweest, weer een overwinning voor haarzelf.

Woensdagavond mochten we een personeelsfeestje verzorgen voor de Vitras. 16 personen die kwamen eten en een gezellig avondje met elkaar hadden. Ze hadden voor een warm en koud buffet gekozen en de schalen waren ook bijna leeg. Een voordeel is altijd als we het buffet bij de slager bestellen dat we de spullen weer vies mogen mee teruggeven. dat scheelt een enorme berg afwas. Hij komt het bezorgen en de volgende dag weer ophalen. Ideaal toch?

De volgende dag stond ik het grootste deel in de keuken omdat er die avond 5 vrouwen kwamen high tea’en. Blijft leuk om te verzorgen,en vooral als je ziet hoe de dames heerlijk ontspannen aan tafel zitten met natuurlijk de nodige lol en gesprekken erbij. Het is dan echt een avondje uit voor ze.

Om 2 uur moest ik met een kind op een nieuwe school kennis komen maken. De school waar hij nu zit wil niet erg wegens pestgedrag. En aangezien ik m’n kind echt niet in de vernieling laat helpen hebben we voor een andere school gekozen. Het is meerdere malen op de school aangegeven,kreeg de belofte dat er over gepraat zou worden. Nu heb ik nooit zoveel vertrouwen in dat vele praten,dat blijkt nu ook wel weer. Ik ben er meer van als ze aan de gang blijven om hem een fikse knal op de neus te geven,maar ja,dan krijg je tegenwoordig al gauw een stickertje hé. Dan is de dader zielig en het slachtoffer krijgt straf. Omgedraaide wereld hier in Nederland.

Gisteren kwamen er weer nieuwe mensen voor de B&B. Ze kwamen eigenlijk vroeger dan ik begrepen had en ik had het huisje nog niet helemaal op orde. De bloemen en de chocolaatjes en het appelgebak ontbraken nog. Dit omdat ik nog een keer met het kind naar de nieuwe school moest om nog dingen door te spreken. Had gedacht dat ik dat wel ging redden. Niet dus! Maureen en Mirjam waren even samen thuisgebleven toen ik weg was. Die hadden de mensen ontvangen,hadden thee voor ze gemaakt en twee koekjes erbij. Vond het eigenlijk wel grappig,11 en 8 jaar en dan al gastvrouw spelen. Maar het voelde voor mij niet goed dat ik het niet op orde had,dus bakte ik gisteren nog gauw een appeltaart. Die krijgen ze straks alsnog bij de koffie. Maar eerst ga ik nu een lekker ontbijt voor ze klaarmaken.

O ja,en m’n breiwerk is ook nog afgekomen van de week. Is leuk geworden. Gebreid van zelf gesponnen merinowol. Heerlijk warm voor de kleintjes. Nu mag ik van mezelf weer aan een nieuw project beginnen. Ik begin het denk ik te leren om niet meer met 10 dingen tegelijk bezig te zijn. Tegenwoordig zijn dat er nog maar 5,ik ga vooruit?.

En nu heb ik nog een probleem. Ik had voor 2 weken terug een grote pan van 27 liter gekocht bij de slager. Die wilde ik altijd al graag hebben om erwtensoep in te koken. Nu wilde ik de roosters van de afzuigkap uitkoken. Dat doe ik normaal in de weckketel maar die staat ergens onderin de bedstee in de keuken. Daar ligt ook al het speelgoed en ik had geen zin om me eigen eerst een weg door het speelgoed te moeten banen om de pan te pakken. Dan maar in de nieuwe pan dacht ik. Roosters en soda erin,maar na afloop was heel m’n pan zwart. Nu weet ik niet meer hoe ik ze schoon moet krijgen . Hebben jullie misschien een tip? Schuren werkt niet,azijn ook niet.

 

 

 

 

4 reacties op “Naaiwerk,breiwerk”

 • Berendina schreef:

  Baking soda en azijn. Baking soda strooien en dan azijn erover heen. Het gaat sissen en bubbelen, na een minuut of vijf een beetje eraf halen en kijken of het goed is. If not, iets langer. Eerst een klein stukje doen om te kijken hoe je pan erop reageert.

  1. de Grebbestee schreef:

   Dag Berendina
   Bedankt voor de tip. Ga ik zeker proberen!
   groetjes Margriet

 • Hanna schreef:

  Als ik het goed zie is de pan van aluminium en dat kan niet tegen soda, het verkleurt ervan. Als azijn niet helpt ben ik bang dat er niets meer aan te doen is.

  1. de Grebbestee schreef:

   Dag Hanna
   Bedankt voor je reactie. Hij is inderdaad van aluminium.Ik ben bang dat het ook nergens meer mee gaat lukken. Zou ik de pan nog wel gewoon kunnen gebruiken? Of zou er bij het koken dan schadelijke deeltjes vrij komen? Ik heb geen idee.
   Hartelijke groet Margriet

Geen reacties