Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Naaiklus en appeltaarten

Zaterdag 13 juli-2019

Woensdagmorgen wilde ik eigenlijk naar de markt in Wageningen gaan. Had voor een paar weken terug 2 heerlijke wijde luchtige jurken gekocht. Daar moet voor allebei nog een lange onderrok met kant voor gemaakt worden die er een stuk onderuit komt. Maar tegenwoordig kan ik natuurlijk slecht van huis en de stoffenmarkt is op woensdag. Dan ga ik gelijk maar om half negen had ik bedacht dan ben ik om half elf voor de opening van het theehuis weer thuis. Helaas kwam er natuurlijk weer wat tussen en kon ik niet weg. Aankomende woensdag zit het er ook niet in. Dan krijgen we rond de 15 mensen voor koffie en de lunch. Zal nog wel enkele weken duren voor het af is.

Die dag kwamen er negen klanten en was de vers gebakken appeltaart helemaal opgegaan.

Schoonmoeder kwam onverwachts in het ziekenhuis terecht,dat was ook even schrikken. Gelukkig kan de kwaal een eind verholpen worden. Nadat we s’avonds even in het ziekenhuis langs zijn geweest moest ik de rest van de avond in de keuken staan. Voor donderdag voor de high-tea moest er nog veel gemaakt worden. Er moesten 4 appeltaarten voor de volgende dag gebakken worden voor de vrouwenvereniging en voor de verkoop. Kreeg maar 2 taarten af. Maar had wel alle degen al gemaakt.

Donderdagmorgen vroeg op,was een hoop werk blijven liggen. En het werd een bijzonder drukke dag. 8 uur al op de markt voor de verse boodschappen,daarna naar de coop,en toen Hidde uitzwaaien voor schoolreisje,die ging naar de uitvinderij/spelerij. Gauw naar huis om de andere appeltaart te bakken. Normaal start ik de dag met de wasmachine aan te zetten, tegenwoordig start hij met de oven aanzetten. Er word wat afgebakken de laatste weken. Is geen straf hoor,is een grote hobby van me.

Om kwart over 10 zag Hessel dat er een stel dames op de fiets voor het nog gesloten hek stonden(gaan half elf open). Hij vloog gelijk naar buiten om het hek open te doen,de vlaggen op te hangen en het bord neer te zetten. Ik denk dat hij bang was dat ze verder zouden fietsen?. Maar ze kwamen gezellig naar binnen. Dronken koffie en aten appeltaart. Daarna kwamen er nog drie binnen,weer koffie en taart. Dat betekende dat er nog een appeltaart bij gebakken moest worden. Dat werd dus taart nummer 5 in 2 dagen tijd. Gezellig ochtendje. Kwam bijna in tijdnood met de high-tea om alles om 12 uur af te hebben. Maar voordat de 10 dames waren gearriveerd en elkaar begroet hadden was ik ook klaar. Het waren 5 moeders en 5 dochters. Voor de dochters was het een verassing,ze hadden 5 jaar lief en leed gedeeld op het voorgezet onderwijs en namen nu afscheid. Leuk idee van de moeders. Ze hadden voor een uitgebreide high-tea gekozen:

Hartige hapjes:kip kerrie-2 soorten saucijzenbroodje-kaashapje-sandwich zalm-sandwich ham/kaas-soep-bladerdeeghapjes kaas/spek-komkommer met brie/walnoot/honing-minipizza

Zoete hapjes:scones met clotted cream en jam-macarons-brownie,-bonbons-walnootboterkoek-slagroom/fruittaart-fudge-aardbeien.

Ze hebben goed hun best gedaan want het was op een paar dingen na op. Nadat ze weg waren de rommel lekker opgeruimd en weer een appeltaart gemaakt. Toen eerst binnen een kwartiertje op de bank m’n ogen dicht gedaan,want s’avonds kwam er 30 vrouwen. Ook dat was zo leuk joh,bijna allemaal bekende. Kreeg nog een heerlijk bak kersen van ze,dat waren toch grote joekels en super lekker. Deed de bediening samen met de buurvrouw. Om tien uur was iedereen vertrokken met de belofte om bij gezondheid volgend jaar weer terug te komen. Gezellig,altijd welkom.

De vitrinekast voor de twee dames om hun oude spullen tentoon te stellen is ook binnen via marktplaats. Had gevraagd of manlief hem op wilde halen,wat hij ook deed. Aan het eind van de dag kreeg ik een appje waarin stond dat hij er nu nooit meer intrapte(heb tie al vaker gezegd hoor:-). Was het 4 hoog waar hij hem op moest halen. Hij was samen met de oudste zoon en die keek me ook al zo vernietigend aan toen hij binnenkwam,jij altijd met die kasten van jou!!!! Nou dacht ik,dat zal wat worden als vaders binnen komt,maar dat viel reuze mee. Denk dat hij onderweg al wat afgekoeld was??. Maar het is een prachtige kast,een oudje,lekker krom. Hij past precies bij de rest van het interieur. Het eerste thema word “oude poppen”. De inhoud zal zo nu en dan omgewisseld worden voor ander oude spullen. Ben heel benieuwd wat ze er allemaal in gaan zetten,laat me graag verrassen.

De wol die ik een tijdje terug had gekaard is inmiddels ook opgegaan aan art-yarn spinnen. Prachtige streng geworden

Vrijdagmorgen kwam de cursist voor de laatste les spinnen. Deze les mocht ze ook art-yarn gaan leren spinnen. Het duurde even voor ze de slag te pakken had maar het resultaat was heel mooi(geen foto). Nu hoop ze na de vakantie weer terug te komen voor een cursus wol verven. Het is een gedreven leerling hoor!

 

 

2 reacties op “Naaiklus en appeltaarten”

 • Jannie Slootweg schreef:

  Wat leuk Margriet.
  Zit in ziekenhuis een terdege te lezen ,en zie ik je blog. Super. Heb je ook voor grotere groepen wat? Het duurt nog een jaar maar dan hopen we 50 jaar getrouw te zijn. Datum 16 juli. Maar dan is het vakantietijd. Meestal doen we dag etentje met kinderen en kleinkinderen. Dat is nu totaal 18 personen.
  Maar heeft geen haast. Soms moet bij anderen een jaar van te voren bestellen.

  1. de Grebbestee schreef:

   Dag Jannie
   Wat leuk dat je reageert.Waar een Terdege al niet goed voor is hé. Ja,grote groepen kunnen hier ook terecht. Max.60 personen.
   Kom als je een keer tijd hebt gezellig even langs,dan kun je het gelijk zien en kunnen we de mogelijkheden bespreken.
   Hartelijke groet Margriet

Geen reacties