Mislukte maandag en een proef high tea

Woensdag 20 juni 2018

Er stond voor dinsdag een proef high tea op de agenda. We willen dat graag gaan doen in het theehuis,maar ik vond dat ik dat eerst maar even moest uitoefenen op een stel bekende dames. Ik had er vijf en de bedoeling was dat ze kritiek mochten leveren als er iets niet goed was,of beter kon. Ook tips en complimenten mochten ze geven. Nu had ik het zo gepland dat ik maandag m´n hele huishouden op orde zou krijgen en dinsdag de hele dag hapjes maken. Nou,vergeet het!!! Alles wat maar mis kon gaan ging ook mis. Aanvankelijk had ik de vaart er eigenlijk best in,was vroeg opgestaan,die uurtjes tellen dubbel. Beneden alles opgeruimd van de zondag,wasmachine vast aangezet. Kinderen naar school geholpen,en toen had ik bedacht om eerst maar even het theehuis op orde te maken voor de volgende dag. Daar begon de ellende al. De vaatwasser lekte,en niet te zuinig ook. tot 3 keer toe stond alles achter de bar blank. In plaats dat ik het nou bij 1 keer uitproberen had gelaten:-( Daar was ik al een poos zoet mee. Het humeur werd daar natuurlijk niet beter op,dus de gang was er al uit. Paar keer moest ik nog op stap omdat ik natuurlijk weer van alles vergat(handig een briefje). Hopen met vuile was wat ik niet weggewassen kreeg,als ik dat op maandag niet weg krijg dan lijkt het net of je de hele week achterloopt. We hadden nog een verjaardag,dus toen kon ik de schade nog niet inhalen,kortom, genoeg om van te balen. Gelukkig heb ik niet veel van die dagen ,maar ze zijn er wel. Het beste kun je ze maar over je heen laten komen,je veranderd er toch niets aan. Dinsdagmorgen volle goede moed om kwart over 5 opgestaan. Dat liep wel lekker. Ben heel de dag in de keuken bezig geweest met de hapjes te bereiden. Wat een werk,maar wel heel leuk. Tussendoor moest het huishouden gewoon blijven draaien,het was een overvolle dag,had de tong op de schoenen hangen. Maar de avond maakte alles goed,wat was het leuk,heb echt genoten. Eerst had ik bedacht om er maar niet bij te gaan zitten,want dan konden ze samen de plussen en de minnen bespreken. Later ben ik er toch maar bij gekropen,veel te gezellig. Nee,ik heb niet meegegeten,had overdag al genoeg gesnaaid,een goede kok moet toch voorproeven hé. Nu weten jullie gelijk waarom ik 75 kilo weeg,ben al 26 jaar kok 🙂 .

Hier de foto,s van de high tea.

En van een vriendin moest ik er ook maar een foto van mezelf opzetten,als hun te kijk gezet moesten worden,dan ik ook maar,pfff.

De zoete hapjes die op tafel stonden:Kwarkblokjes- Brownies -Monchouhapjes -Bonbons -Appelflapjes -Triffle – Amishkoekjes -Scones met clotted cream,dat waren de zoete hapjes

De hartige hapjes: Wraps met kruidenkaas,zalm,en sla -Wraps met serranoham,perzik en kokommer -Sandwich met Gerookte kip,kaas,sla -Geroosterd brood met verse eiersalade -Komkommerschuitjes met verse kipkerriesalade -Saucijzenbroodjes -Quichehapjes met bacon,prei en oude kaas -Quichehapjes met verse pizzasaus ,ui en kaas -Gevulde eieren – En vooraf tomatensoep van verse tomaten.

Kritiek heb ik niet gehad,wel wat goeie tips. Kreeg warempel ook nog een cijfer. Een 9. Nou dat is toch niet verkeerd voor de eerste keer. Kortom,echt een geslaagde avond,kijk er leuk op terug. En moet je zien wat een schitterende bos bloemen ik van ze kreeg,van alles wat. Zo vind ik een bos op z´n mooist. Net alsof die uit het veld geplukt is,hartelijke bedankt dames.

Nu weer verder met de gewone dingen ,had gisteren bij de aardappelboer nog 20 doosjes aardbeien gekocht,1 euro per doosje,kun je ze niet voor laten staan. Wordt weer heerlijke jam en siroop van gemaakt, Best handig zo´n leverancier aan de deur,hij komt uit Oud-Beijerland,scheelt me weer een gesjouw met zakken piepers.

 

 

 

 

2 reacties op “Mislukte maandag en een proef high tea”

  • Marianne schreef:

    Tjah, het was echt af!! Weinig aan te verbeteren. Wat te vieren met vriendinnen? Ga bij Margriet een high tea doen….

    1. de Grebbestee schreef:

      Dankjewel hoor,jij kunt goed reclame voor me maken. Je mag een keer terugkomen.

Geen reacties