Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

De schilder

Zaterdag 8 februari-2020

De hele week staat de kamer al op z’n kop. Die was echt aan een verfbeurt toe. Het was 8 jaar geleden dat het gebeurt was. Nou,voor een gezin met 10 personen is dat toch aardig lang. Het zag er niet meer uit. Je kunt goed zien waar fotolijstjes gehangen hebben. De donkergrijze muren dat ging nog wel,daar zie je niet zoveel op. Maar de witte muren waren echt vies. Ik had toen wel voor muurverf gekozen wat je volgens de beschrijving echt af kon schrobben. Nou,vergeet het maar. Dat was dus echt niet zo.

Omdat we in die tijd ook erg druk waren en ik met nog een stel hele kleine kinderen zat,zagen we het niet zitten om het zelf te doen. Op aanraden van een vriendin belde we “Polen” die bij haar ook al jaren schilderde. Eerst was ik er niet zo happig op maar op haar aandringen toch maar gedaan. En absoluut geen spijt van gehad. Ze kwamen met twee man om 7 uur s morgens en verfde door tot 7 uur s avonds. Ze dronken 5 minuten koffie en de middagpauze duurde 20 minuten bij ze. En de rest van de tijd verfde ze aan een stuk door. En netjes hoor! Petje af. Een nadeel was dat ze geen woord Nederlands spraken. Dat koste me dan ook twee verkeerde blikken verf?.

Nu hebben we onze huisschilder. Die komt hier al jaren over de vloer. De ramen in de kamer en keuken zijn best bewerkelijk met al die latjes. Daar zag ik niet door heen om dat zelf te doen. Ging veel te lang duren. Hij de ramen en wij de muren en de deuren. Maandagmorgen kwam hij en woensdagmorgen was hij weer vertrokken. Heerlijk,dat is vast klaar. Nu hebben we ze donkergrijs laten verven i.p.v gebroken wit. Vind het heel mooi. De muren worden een tint lichter grijs,geeft een heel rustig effect. En veel kleiner vind ik de kamer er niet door geworden. We hebben drie grote ramen in de kamer,dus best veel lichtinval. De schilder zag dit alles hoofdschuddend aan,die is nog van de oude stempel. Gewoon witte muren en witte kozijnen. Rien en Menno hielpen ook nog onverwachts een paar uurtjes mee sauzen,dat was erg fijn. De muren zitten nu vast allemaal een keer in de grijze krijtverf. En het plafond is al klaar,die is gewoon wit.

Nu zit ik nog met de gordijnen. De valletjes zitten allemaal gaatjes in,die zijn echt versleten. De overgordijnen zijn van die hele dunne vitrage-achtige lappen. Ook daar zitten op sommige plekken gaten in. Maar ze hangen dan ook al twintig jaar. Nu wil ik graag grijze vouwgordijnen en geen overgordijnen meer. Maar ik twijfel heel erg. De een raad grijze vouwgordijnen af omdat het erg zou verkleuren door de zon. Zeker als je ze altijd op een stand hebt hangen. En de ander zegt er niets geen last van te hebben. Als jullie nog tips of ervaring hier mee hebben zou ik jullie reactie zeer op prijs stellen. Heb ook geen zin om al het werk voor niets er aan te hebben.

Van de week haalde Rien de andere auto op die we gekocht hadden. Een oude Range Rover. Maar hij zag er nog heel goed uit en er zit volgens de mannen hier in huis een gaaf geluid in?. En ik moet zeggen dat hij heerlijk rijdt,lekker hoog,goed overzicht! Kortom we waren er 2 dagen blij mee. Waarom maar 2 dagen: nou,toen reed zoonlief met de werkauto van vaders met beslagen ruiten in de zijkant van de range rover. De noodkreet van z’n vader: ” Hóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó ” hoorde hij niet omdat hij de aanjager van de kachel hoog had staan. Dus zag vader voor z’n ogen de auto kreukelen. Zal vast niet goed geweest zijn voor z’n hart?. Gelukkig was er alleen een fikse deuk in de deur en de spiegel. Nu is zoon op weg naar Oud Beijerland om een andere deur te halen en twee spiegels. Vond het voor hem ook erg sneu!

De schuur kwam van de week ook weer een stap vooruit. Er werden grote balken onder het dak gezet. Op dat dak liggen 33 zonnepanelen. Maar die schuur die kraakt altijd zo,ben altijd bang dat hij nog een keer instort. Rien zegt dat het zo hoort,probeer het te geloven.Ben benieuwd met de storm die ze voorspeld hebben,hou m’n hart vast.

Toen hij bezig was om de oude spanten weg te halen hoorde hij in een keer een zacht gepiep naast hem. Hij dacht dat het een muis was,maar toen bleek het een vleermuis te zijn die in z’n winterslaap werd gestoord. Wat een griezelig beest,moet je zien. Later heeft hij hem weer in de schuur ergens opgezet.

 

 

 

2 reacties op “De schilder”

 • Meijer schreef:

  Dag fam. Van de grebbestee wat word het weer mooi bij jullie met die kleur op de muur fijn als alles weer er op zit .de ramen ook mooi zo en nu gordijnen in een heel zachte kleur van de kozijnen zo maar een tip hoor .en dan gordijnen tot op de vloer doet warm aan en staat ook mooi . Verder geniet ik van recepten en ruring in gezin .en dan ook zeker die verjaardagsfeestjes heel mooi dat dat zo kan we wensen alle goeds voor de toekomst .goede zondag fam .meijer uit Ouddorp

  1. de Grebbestee schreef:

   Dag Fam Meijer
   Bedankt voor de leuke reactie. De gordijnen zal nog wel even een dingetje worden voordat die uitgezocht zijn. Ze moeten hier wel tegen een stootje kunnen.
   Maar de kleur van de kamer vinden we ook echt geslaagd,nu deze week nog even door verven en sauzen en dan kan alles weer op z’n plek.
   En ja,reuring is er hier genoeg,het is hier nooit saai?.
   Hartelijke groet Margriet

Geen reacties