Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Cake met donkerbruine suiker/kokoslaag.

29-5-2018

Zijn naam is “Drammer Hage”

Dit recept wil ik jullie niet onthouden,het is snel te maken en zóóóóó lekker. Ik heb hem denk ik een jaar of 15 geleden uit de Seasons geplukt en is hier echt populair. Het is zo simpel als wat,maar een schaal vol met die stukken cake staat fantastisch en je kunt er op z’n minst 16 brokken uit snijden. Het grappige is, als je alleen de onderlaag(cake)proeft,dat er weinig smaak aan zit,maar in combinatie met de bovenlaag wordt het één geheel,heerlijk. Het recept heb ik iets aangepast,zout wordt niet vermeld,maar voeg ik zelf wel toe,het versterkt de smaak. En i.p.v margarine gebruik ik roomboter. Bakken doe ik altijd met roomboter,het is veel lekkerder,een mooier resultaat en het lijkt me toch gezonder als dat andere karrenvet(margarine).

Nodig voor de cake: 250gr bloem-half zakje bakpoeder(oetker)-50 gr roomboter-300 gram suiker-3 eieren-2 deciliter melk-halve theelepel zout.

Voor de kokoslaag: 125 gr roomboter-100 gr geraspte kokos(supermarkt)-250 gr donkerbruine basterdsuiker-0,5 deciliter melk.

Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Klop de eieren met de suiker tot een romige lichtgele massa. Verwarm de melk en smelt hierin de boter. Laat de melk niet te warm worden. Roer de bloem en bakpoeder en het zout door het suiker/eimengsel en voeg vervolgens de melk met roomboter toe.Het beslag overdoen in een grote ingevette rechthoekige ovenschaal of bakvorm. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de cake in ong. 20 minuten goudbruin. Gasoven stand 5 a 6, electrische oven 200 graden, hete lucht oven 175 graden. Maak intussen het kokosbeslag. Verwarm de melk en smelt hierin de boter. Roer de suiker en de kokos door elkaar en voeg het melkmengsel toe. Goed roeren. Spatel het kokosbeslag over de cake met een lepel en doop de lepel elke keer even in heet water,smeert wat makkelijker. De oven op de hoogste stand zetten en de cake bovenin nog 5 minuten bakken. Aflaten koelen en in de vorm in stukken snijden. Succes,ik vind het leuk om te horen of het gelukt is.

 

 

2 reacties op “Cake met donkerbruine suiker/kokoslaag.”

Geen reacties