Zomaar een lekker dagje

Maandag 21 maart- 2022

Wat een lekker dagje was het vandaag. Je krijgt door het zonnetje toch echt zin om te poetsen. Begon vanmorgen met de badkamer. Als extra werd de kraan aangepakt. Die is nog niet zo heel oud en toen we hem gekocht hadden de kinders de pin op de neus gezet dat ze de kraan droog moeten maken na het douchen. Dat zal denk ik 2 of 3 keer gebeurt zijn, dus kun je wel raden hoeveel kalkaanslag er op de kraan zat. En ik ga niet na elke douchebeurt van iemand kijken of de kraan droog is gemaakt. Heb het met een mesje nagenoeg helemaal schoon geschraapt. Een rot klusje maar hij glimt weer als een tierelier. Halverwege m’n poetskriebels moest ik weer stoppen want er kwam een dochter eerder uit bed om te douchen. Heb me toen eerst maar op de was gestort en gelijk drie bedden afgehaald. De jongste 2 uit bed getrommeld, fruit geschild voor school. Geroosterd brood met appel en kaneel als ontbijt klaargemaakt. Dat gaat er altijd wel in.

Bijna iedereen was vertrokken, op Hessel na. Die moest vandaag praktijkles voor z’n 45 km karretje volgen. En morgen het examen. Hij is al weken op het erf aan het oefenen met z’n gebakkie?. Tis wel een lollig autootje hoor.

.

Poetste een deel van de keuken en sopte de hele vloer

Inmiddels waren er 6 wassen gedraaid en kon het aan de droogmolen

Stofzuigde de benedenverdieping deed de wc, kreeg verschillende telefoontjes. De douche werd verder afgemaakt en toen was het kwart voor elf en tijd voor een bak thee. Om kwart over elf ging ik naar boven om onze slaapkamer schoon te maken. Dat kon nog net voordat de kinderen weer thuis kwamen. Lapte daar de ramen binnen en buiten, die zagen eruit, vreselijk. Nu spiegelen ze weer mooi. Had bij het klomperschuurtje een prachtige blauwe vaas op de kop getikt. Bij de bloemenwinkel een paar kunst pioenrozen. Krukje ook een keer bij het klomperschuurtje gescoord en nu is het een leuk geheel.

Hing een vetplant voor het raam, is een keer wat anders.

Sopte alle oppervlakken, boven op de kledingkast, alle plinten, verschoonde het bed, dweilde de vloer. Wat zal ik lekker slapen vannacht?.

Na het eten was het eerst tijd om een half uur in de zon te gaan zitten spinnen. Beetje vitamine D opdoen. Ouwe lobbes hield me gezelschap

Het was gewoon warm in het zonnetje, maar zóóóó lekker!! Kaarde daarna wat wol voor een cursist die vroeg of ik wat naar haar op wilde sturen. Deed gelijk wat boodschappen en stortte me op de strijk. Het is toch zo heerlijk dat de was weer naar buiten kan. s’Morgens gewassen en eind van de middag in de kast. Lekker toch?

Kookte een pan bloemkool en piepers. Bakte een stel gehaktballen. Gaat super zonder boter hoor, hij bakt in z’n eigen vet. De spatrand die je in de pan kunt leggen zorgt ervoor dat er een korstje op komt. Daar zitten gaatjes in zodat het vocht weg kan.

De oudste zoon kwam ook gezellig eten, de broers hadden weer zat te babbelen. En nu gaan we naar de verjaardag van de buurman, ook gezellig. Wordt vast niet vroeg naar bed gaan denk ik?