Ziek weekje

Zaterdag 5 september-2020

Het trekken van de kies van afgelopen maandag heeft nog wel een lange nasleep. Ben er gewoon 2 dagen ziek van geweest. En nog ben ik niet fit. Het begon maandagnacht toen de verdoving helemaal uitgewerkt was. De hele avond was het prima gegaan totdat ik naar bed ging. Werd in een keer belabberd,rillerig,koorts,misselijk. Heb de hele nacht lopen spoken. Drie keer een hete kruik gepakt en nog had ik het ijskoud. Had geluk dat Rien nog thuis aan de gang was en hij de volgende morgen de kinderen naar school kon helpen. Ben tot kwart voor negen blijven liggen en daarna er toch maar uitgekomen en aan het rommelen gegaan. Die dag moesten er ook nog 2 huisjes schoon gemaakt worden en de theeschenkerij moest schoon voor woensdag. Het was de bedoeling dat ik daar het meeste zelf van zou doen maar nu vloog het me toch echt aan,had genoeg aan m’n eigen zieke lijf. Gelukkig waren daar weer vriendinnen die me uit de brand hielpen. Het werd me in ieder geval weer duidelijk dat ik niet hoef te denken dat ik alles wel aankan,want ook deze dame kan niets zonder kracht van Boven!!!! Dinsdagavond moest ik ook nog spinles geven. Stond in dubio om het af te zeggen,maar aangezien er de komende week weer drie nieuwe cursisten op de lijst staan heb ik dat toch maar niet gedaan. Met een paar paracetamols bleef ik wel overeind zitten en het gaf gelijk leuke afleiding.

Woensdag ging het wat beter,maar nog steeds erg gammel. Die dag was ik jarig ,48 jaar oud geworden en dan zou het toch niet leuk zijn als je de hele dag op de bank hangt. Niet dat ik er veel aan gedaan heb,daar had ik deze keer geen zin in. Alleen m’n schoonmoeder en m’n ouders zijn s avonds geweest. Maar voor de jongste kinderen wil je het toch een beetje feestelijk maken want die verheugen zich altijd op zulke dingen. De avond ervoor waren ze met Rien een cadeau wezen kopen. Vind het altijd zo leuk dat ze bijna niet hun mond kunnen houden wat er in het cadeau zit;-) Ben erg verwend hoor. Heb een Kitchenaid keukenmachine gekregen van man en oudste zonen. Is op zich al een blikvanger op de aanrecht. Heb eerder ook een keukenmachine gehad maar die valt eigenlijk in het niet bij deze. Die anderen bestond het meest uit kunststof maar dit is echt een zwaar robuust ijzer apparaat. Die til je voor de lol niet elke dag uit de kast,dus die mag op de aanrecht blijven staan. Er zat in de aanbieding nog extra accessoires bij om te groente mee te snijden en een om kaas te raspen. Echt een prachtig ding! Van Maureen kreeg ik een lekker fles zeep,van Hidde een doos zeebanket en van Mirjam een zak zoete harkelijndrop(lievelingsdrop) en een grote pompoen. Van Hessel een bosje bloemen met een kaartje eraan waar opstond: gefeliciteerd mam met je 50e verjaardag. Eeeh Hessel,je moeder is 48 geworden,hoe kom je erbij dat ik 50 zou zijn? ‘O,zomaar,ik dacht omdat Pa 51 was dan zal jij wel 50 geworden zijn’ Haha,wat een logica?.

Die middag was er in de theeschenkerij nog een reünie van iemand uit het dorp. Zelf hoefde ik daar niet veel aan te doen,dat deed een ander voor me,maar moest wel zorgen dat de boodschappen daarvoor gehaald werden en het was afgesproken dat ik die middag voor hun een presentatie over wol spinnen zou houden. Maar dat kon nu niet doorgaan,stond te gammel op m’n benen. Was wel jammer maar gelukkig hadden ze er wel begrip voor. En gezellig hebben ze het wel gehad,ze hadden lekker een buffet erbij besteld. Dan geniet je al!

Donderdag liep het allemaal weer een stuk beter,kon weer een beetje in het huishouden aan de gang. Die avond kwamen er vier dames een muis naaldvilten. Twee van de dames deden er gelijk een B&B bij. Dus die kregen de volgende morgen nog lekker een ontbijt. Leuk hoor. Werd een leuke avond met grappige muizen als eindresultaat. Een van de dames kwam uit Enkhuizen en moest toen ze om half elf klaar was nog bijna twee uur naar huis rijden. Voelde me bijna schuldig dat het zo laat was geworden,maar zelf zag ze er niet tegen op. Zou niks voor mij zijn.

Gisterenmorgen kwam de hulp. Normaal doet ze de bovenverdieping maar omdat maandag de schilder boven aan de gang gaat heeft het weinig nut. Dus stofte ze alleen voor het oog de grote oppervlakken,maakte het netjes en klaar was Kees. Nu kon ze lekker beneden de ramen door het hele huis binnen lappen. Zelf begon ik van voor tot achter te ruimen. Heerlijk om zo samen te werken. Tussendoor kwamen de dames uit de B&B afscheid nemen. Ze kochten gelijk een lading wol van me om zelf thuis aan de slag te kunnen. Die hadden de smaak te pakken gekregen. Kreeg van een van de dames een cake uit de wonderpan. Was een heerlijke zachte cake. Zelf heb ik van m’n ouders ook een keer een wonderpan gekregen maar heb hem nog nooit uitgeprobeerd. Dat gaat nu zeker een keer gebeuren.

Aan het eind van de middag kwam de timmerman boven de laatste latten om de deur maken zodat de schilder het gelijk mee kan pakken. Als dat nu niet gebeurt ,gebeurt het nooit meer.

Kookte een pan pasta met verse pastasaus. Dat is zo lekker hé! En zo klaar.

 

Gisteravond wilde de kinderen graag naar het klomperschuurtje,zelf had ik dit keer geen zin omdat ik nog steeds een akelige zere mond heb. Maar goed,het is ook maar een keer in een maand en anders moesten ze weer zolang wachten. Ze hebben een hele stapel donald ducks en wat spelletjes gekocht,zelf kocht ik ook een paar boeken. Dat was gauw klaar deze keer.

Maakte van de week nog een bloemstukje met de oogst uit de tuin

 

En de spontaan opgekomen Datura doet het ook prachtig

Een mooie bos voor in de huisjes

Altijd bloemen bij de hand zo.