Zachte chocoladekoekjes

Hier weer een recept uit het onuitputtelijke grote koekjesboek. Snel gemaakt, beetje bros, beetje taai, echt hééééérlijk?!

Ingrediënten:

175 gram pure chocola- 50 gram roomboter- 50 gram bloem- kwart theelepel bakpoeder- snufje zout- 2 eieren- 250 gram fijne kristalsuiker- 1 theelepel vanillearoma- 115 gram pure chocola in stukjes gehakt.

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Smelt 175 gram chocola met de boter in een pannetje. Laat iets afkoelen. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop in een grote kom de suiker en de eieren en de vanille los tot een lobbige massa. Roer er de gesmolten chocola/boter doorheen en dan de bloem erdoor heen mengen. Daarna de gehakte chocola erdoor roeren.

Leg op 2 platen bakpapier en schep met een eetlepel hoopjes beslag op het bakpapier (genoeg ruimte ertussen laten) en bak ze 8 tot 10 minuten. Schep niet te grootte hoopjes want het beslag loop ver uit.

Door een operatie en herstelperiode is de winkel deze zomer 4 weken dicht. Van woensdag 16 juli t/m zaterdag 16 augustus. Woensdag 20 augustus hopen we b.l.e.w weer open te gaan. Mocht u tussentijds wat nodig hebben, bel me gerust. Ik woon bij de winkel dus kleine moeite om even te helpen. De webwinkel blijft wel gewoon open.