Yoghurt

Vrijdag 17 januari-2020

Deze eigengemaakte yoghurt is heerlijk fris en zachter van smaak dan uit de winkel. Heel eenvoudig te maken.

Ingredienten: 1 liter boerenmelk-3 eetlepels volle yoghurt

Breng de melk tegen de kook aan. Laat afkoelen tot 45 graden en verwijder het vel. Roer nu de 3 eetlepels met yoghurt erdoor. Pak de pan in een warm vest of dikke handdoek(of hooikist) en zet het op een warme plek 8 uur weg. Na de 8 uur pak je de pan weer en roer je de yoghurt stevig door. In de koelkast koud laten worden.

Wanneer je een paar dagen later weer yoghurt wil maken dan gebruik je ook weer 1 liter boerenmelk,maar dan kun je drie eetlepels van je eigengemaakte yoghurt toevoegen. Zo kun je het proces iedere keer opnieuw herhalen. Merk je dat na verloop van tijd je yoghurt niet meer dik wil worden,dan gebruik je weer een keer yoghurt uit de winkel om bij de boerenmelk te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *