Wollig weekje

Dinsdag 11 juni-2019

Deze week draaide er veel om wol.De dame die ik op les heb om wol te leren spinnen wilde zelf een nieuw spinnewiel en handkaarden aanschaffen. Daar ga ik vanavond even heen met folders voor de informatie. Je hebt zoveel verschillende. Je kunt er zat van marktplaats afplukken,maar vaak mankeert er wat aan. En het zijn bijna allemaal oude wielen met een trapper. Zelf heb ik er een met twee trappers en als je daar eenmaal op gesponnen hebt,dan ben je eigenlijk verkocht. Het trapt zo soepel en je kunt veel meer meters maken. Je kunt ze bij mij bestellen en je krijgt altijd 10 procent korting. Dat is wat de fabrikant van ‘Louët’ standaard aan Nederlanders geeft. Zelf bestel ik ze via de mevrouw waar ikzelf les hebt gehad. Dus zat ik daar dinsdagavond op de koffie om het te bestellen.Het word de ‘Victoria’. Dat is de Mercedes onder de spinnewielen. Die wil ik zelf ook graag dan kan ik mn eigen spinnewiel meegeven voor de cursisten om thuis te oefenen. En hij is inklapbaar,als je hem dan mee moet nemen om op markten te spinnen, is dat ideaal.

De rest van de week gingen de klussen tussen de bedrijven door. Verschoonde elke dag twee bedden,was ik daar weer vanaf. De wasmachine hoefde ook van de week niet stil te staan. Zondag is de enigste dag dat hij uit mag rusten,of er moet een noodgeval zijn…!

Werkte veel buiten,poten nog een paar vergeten Dahliaknollen. De eerste oogst kwam van de tuin af,lekkere snoepkomkommers.

De strijd tegen het onkruid is niet te overwinnen. Heb de hele bestrating(dat is nogal wat) met schoonmaakazijn gespoten. Wel meer als een keer ook,maar het blijft terugkomen. Nu heb ik maar een tuinman gebeld die met gif komt spuiten. Niet dat ik daar nu zo’n voorstander van ben,maar anders krijgen we het nooit weg. Vind het zo lelijk als de bestrating vol met onkruid staat.

Vrijdagmorgen haalde m’n vader drie schapenvachten op in Overberg. 1 donkere en 2 witten.

Ik wil graag weer een schapenkop gaan naaldvilten. Daar is veel wol voor nodig. De vorige keer heb ik een witte gemaakt,nu moet het een donkere kop worden.

De wol moet eerst gewassen worden,ben er gisteren maar gelijk aan begonnen. Is altijd een aardig klusje. Je wil niet weten hoe vies zo’n vacht is. Op de foto zie je het verschil. De vacht in de plastic zak is hetzelfde als de witte ernaast,maar die is gewassen.

Dat betekent wel 4 keer wassen voordat er geen vies water meer uitkomt. Daarna zet ik hem nog in een sopje met wolwasmiddel,dan ruikt hij heerlijk fris. Dan op een rek laten drogen,dat duurt ook wel weer even. Dan mag hij door de kaardmolen gehaald worden. En dan is hij klaar om te gebruiken.

Vrijdagmorgen had ik gezellig drie klanten in de theeschenkerij waarvan er 1 een afspraak maakte voor een high tea en 1 een afspraak voor een high tea en corsagevilten. Leuk!!

En zaterdagmiddag weer twee vrouwen die kwamen koffie drinken, met wie ik een leuk gesprek had,die ook van de winter een cursus vilten hopen te komen doen.

Vrijdagavond was er voor de kerk hier in het theehuis een avond voor jongeren en ouderen. Met als doel om meer aandacht voor elkaar te hebben. Ze hebben met elkaar gesjoeld en gesproken. Er was van alles te knabbelen en te drinken. Vond het een hele leuke actie van degene die het opgezet hebben.

Als dank voor het gebruik te mogen maken van de ruimte,kregen we nog een mooie bos pioenrozen en heerlijke eigengemaakte macarons. Die dingen zijn zo lekker hé. En ze zijn gewoon mooi om te zien.

Ondertussen hebben we ook geen schapen meer. Het ging echt niet meer,ze sprongen elke keer over de afrastering met stroom heen. Die beesten waren niet tegen te houden. Ik hoorde pas iemand zeggen: m’n opa zei altijd als je wil leren vloeken moet je schapen of geiten nemen,haha. Vond het wel een grappige opmerking. Niet dat je moet vloeken maar het zegt genoeg over die dieren. Want je humeur word er echt niet beter op als ze elke keer ontsnappen.

Toch baal ik er verschrikkelijk van en ga wel weer op zoek naar andere schapen die niet zo springerig zijn. Geen idee of die bestaan maar ik wil ze toch weer dolgraag hebben. Kreeg nog een kans van manlief,tjonge,wat een groot hart heeft die man toch??. Zuinig op zijn zo’n man!!

Hidde moest zaterdag de auto van een van z’n broers wassen. Aaah,arme jongen,de moed zou je in de schoenen zinken bij het zien van de binnenkant van de auto. Het kind is bijna 2 uur bezig geweest. Maar voor hem was het geld dat hij kreeg natuurlijk het belangrijkste. Hij is in ieder geval lekker zoet geweest dus naar hem had ik geen omkijken die morgen.

De auto van een van de andere broers pakte zijn vriendin aan. Ook al zo erg,ze gebruiken hun auto gewoon als vuilniswagen,ongelooflijk. Dat je daar in wil rijden.

Zelf sloeg ik aan het bakken. Bakte voor zaterdagavond lekker appelflappen. En voor in de koekjespot lekkere zandkoekjes. Het is het meest eenvoudige koekje wat er is ,maar ze zijn heerlijk. Hessel vroeg zondagavond toen ze al bijna op waren,of ik nu eens een keer niet meer kon bakken. Hallo meneer,ik heb al de dubbele hoeveelheid gebakken. Er waren ongeveer 50 koekjes. Zal het recept van de week even op de website zetten.

Gisteren met Pinksteren zijn we met de jongste drie en opa en oma wezen midgetgolfen. Het was erg druk maar het viel toch nog mee hoelang we moesten wachten,daarna zijn we wezen wokken. Had de pap wel op. Vooral omdat ik de hele dag niet lekker was. Ik ben zondagavond met de twee meiden een ommetje gaan maken. Onderweg een poosje in de berm staan praten met iemand,en daar begon het al aan m’n benen te jeuken. Maar ik dacht dat het muggen waren of zoiets. Maar de volgende morgen toen ik uit bed kwam leek het wel of m’n kuiten in brand stonden. Grote rode bulten en vlekken op m’n benen en opgezet. Bij navraag bleek het dus van de eikenprocessierups te zijn. Nou,alsjeblieft,daar ben je klaar mee. Wist niet waar ik het zoeken moest van de jeuk,en als je krabt doet het nog zeer ook. Heb er aloë vera opgesmeerd dat verkoelt iets. Maar je kunt er bijna niet afblijven. Het schijnt nog twee weken te kunnen duren ook,ben je lekker mee. Had nota bene ook nog en dikke panty aan en hoge schoenen.

Hier laat ik jullie nog even een foto zien van een mooi roze beertje die een mevrouw vorige week op cursus heeft gemaakt. Ze was al weg toen ik de foto van de andere nam(zie vorige blog) Ook heeft ze thuis nog een leuk hartje genaaldvilt voor aan een sleutel Ze heeft de smaak te pakken.