Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Winterse foto’s

Dinsdag 16 februari-2021

Blij dat het winterweer op z’n retour is. Hoewel we er echt wel van genoten hebben hoor. Vooral de kleine en de grote kinderen. Ze zijn zaterdag lekker wezen schaatsen op de uiterwaarde. Het vriendinnetje van Mirjam belde of ze mee mocht gaan schaatsen. Haar moeder zou ze afgooien en dan zou ik ze weer ophalen. Maar ik vond ze toch net nog te klein om alleen op het ijs te gaan. Daarom gingen Maureen en haar vriendin ook mee. Zelf moest ik Hidde ophalen van z’n werk, hij was die dag al vroeg klaar. Op het erf van de boer waar ik hem moest ophalen kwam ik nog vast te zitten in de sneeuw. Hoe harder ik gas gaf hoe vaster ik zat. De boer kwam me tenslotte verlossen en konden we weer naar huis. Op de terugweg nog een paar prachtige foto’s kunnen maken van de blauwe kamer en de grebbeberg in winterse sferen. Daarna reed Menno nog met Hidde naar de ijsbaan en hij nam gelijk de meiden weer mee terug, scheelde me weer een ritje.

De winter levert best mooie foto’s op. Zoals hier het bevroren water aan de takken, de vogelpootjes in de sneeuw of de opkomende zon.

En wat helemaal een mooie foto opleverde( heb het helaas zelf niet gezien) waren de herten die aan de overkant de weg uit kwamen rennen, zo door de weilanden hier achter de boomkwekerij in. Rien heeft er nog snel een foto van kunnen maken.

En dan die heerlijke winterkosten hé! Ook altijd zo lekker. Kookte vrijdag een grote pan erwtensoep. Was daar de hele ochtend aan kwijt, maar dat proef je dan ook wel vind ik. Daar moet je echt de tijd voor nemen. Bracht een pannetje naar huisje 4. Daar was een nicht met haar man gearriveerd en konden ze lekker meesmullen. Daarna nog een pannetje voor pa en moe en nog een voor schoonmoeders en nog een voor de baas van Hidde en wij aten er vrijdagavond van en toen was de pan al weer leeg. 9 liter soep.

Doordat Rien en Menno door de vorst niet kunnen werken zijn ze boven de hooizolder aan het betimmeren. Dat is zo’n akelig koud hok, het was daar van de week drie graden. En op die hooizolder heeft Leen ook nog z’n slaapkamer gemaakt. Pfff, je zou bevriezen, vroeger hadden ze waarschijnlijk niet anders maar volgens mij kun je dan helemaal niet meer je bed uitkomen. Nu worden de zijkanten betimmerd, z’n slaapkamer geisoleerd en er komt een plafond in de hooizolder zodat we de hele nok kwijt zijn, dat scheelt al een berg kou denk ik. De wind blies door de pannen heen.

Vanmorgen liep het allemaal even lekker door. Bakte voor het ontbijt maar een schaal wentelteefjes. Dat zorgde ervoor dat een kind met ochtendhumeur vrolijk de trap af kwam huppelen. Waar een lekkere geur al niet goed voor is?.

Bracht de kinderen naar school en reed door naar de coop voor het avondeten. Haalde gelijk bij de boer 2 treetjes met eieren, 60 stuks, komen we de week wel weer mee door hoop ik. Daarna reed ik een straat verderop naar de uitkijktoren in het natuurgebied de ‘Binnenveldse Hooilanden’. Dat is erg mooi daar vanaf de hoogte kijk je een eind weg.

Had eigenlijk helemaal geen zin om al naar huis te gaan maar Maureen moest om 9 uur bij de oogarts zijn dus veel keus had ik niet. Rien ging met haar mee en Hessel hielp mij lekker met opruimen. Hij de vaatwasser en de aanrecht en de vuilnisbakken. Ik de gang en kamervloer gedweild, benedenverdieping en bovenverdieping gestofzuigd, twee wasmachines aangezet( heb er tegenwoordig twee), waste de kussens van de eetkamerstoelen, trok de bedden glad. Toen ik klaar was kwam Rien en Maureen ook weer thuis en gingen we aan de koffie. Om kwart voor twaalf kwam ik er achter dat ik voor de spinles nog niks bij de koffie had, en die mensen zouden om 1 uur al komen. Dat werd een kruidkoek, lekker makkelijk, recept zit in m’n hoofd dus dat ging zonder nadenken. Om 1 uur kwam hij uit de oven en kregen de mensen warme kruidkoek. Nou, hoe vers kun je het hebben. Het was de laatste les van de dames. Er waren twee kinderen bij om te leren spinnen. De een was 12 jaar en de ander 14 jaar. Leuk om het die jonge meiden te leren. Eén van die kinderen had ik echt schik om. Toen ze de eerste les binnenkwam vroeg ze me of ik bang was voor Corona. Toen ik ‘nee’ zei, gaf ze me gelijk een hand en zei:’ nou, wij ook niet hoor. En een vragen dat die kinderen stelde joh?. Heerlijk, had echt lol om die twee. Ze vonden het jammer dat de cursus afgelopen was en nu is het voor hun wachten tot het nieuwe spinnewiel binnen is. Voor dat ze weggingen vroeg het ene meisje of ik voor de bruiloft van haar broer iets moois voor haar wilde vilten. Een corsage was geen optie want die krijgt ze al bij de bruiloft. Toen stelde ik voor om mooie kleine creme roosjes te vilten en dan op een schuifspeldje vast te zetten zodat ze er een paar in haar opgestoken kapsel kon doen. Nou, dat leek Miepie wel wat dus daar mag ik mee aan de slag. Lijkt me erg leuk om te doen. De bruiloft is al 5 maart. Toen de dames vertrokken waren kookte ik een pan nasi en zaten we om 6 uur aan tafel. Vilte na het eten nog een bloemetje voor een nieuw project, Hidde was druk met het zagen van hout, Mirjam bedacht dat ze ook nog wat voor een vriendinnetje wilde vilten en Hessel kwam met een vriend binnen vallen voor de koffie. Onder de koffie nog lekker een poosje aan m’n vest zitten breien.