Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Wintermarkt, poetsen

Maandag 29 januari-2024

Woensdagavond was ik uitgenodigd op een winterfair die paar kilometer verderop plaatsvond. Het begon om 6 uur maar moest om half 5 al weg om alles klaar te gaan zetten. Dat was nog wel een dingetje want er was die middag ook een verjaardag in het zaaltje wat we mochten verzorgen. De bediening was daar al voor geregeld. Het was een groepje van 20 man en dat kon 1 serveerster wel aan. Alleen wilde ze er om 5 uur ook soep en stokbrood bij en dan moet je wel met z’n tweeën zijn om het op te scheppen en rond te brengen. De tomatensoep had ik bij de slager besteld en de kippensoep had ik zelf al een dag van te voren gemaakt. Gelukkig was Rien op tijd uit z’n werk en kon hij de warme hapjes bakken en helpen met de soep. Zo kon ik ook rustig gaan. We hadden afgesproken dat hij met de jongste kinderen naar mij zou komen als het feestje afgelopen was en zouden we daar met z’n allen wat eten. Alleen viel dat tegen want het eten was al snel uitverkocht. Zoveel drukte hadden ze zelf ook niet verwacht. Het was ook de eerste keer dat ze zoiets organiseerde en dat valt het ook niet mee om in te schatten wat je in moet slaan. Gezellig was het in ieder geval wel. De opbrengst was voor Gambia. Had het grote wiel meegenomen en een tafel vol met wol en aanbod van cursussen. Wat een behulpzame mensen waren het daar zeg! Werkelijk niks was ze teveel. Ze schafte zelfs nog een tent voor me aan zodat ik er van verzekerd was dat ik droog zou staan. Werd zeer gewaardeerd! Voordat ik thuis was was het inmiddels 10 uur. En dan kun je niet meer warm worden hé als je de hele avond buiten hebt gestaan. Ik heb ook nog vreselijk gelachen: Ik had m’n klederdracht aangetrokken, dat zijn dus drie rokken en had ook nog een shirt, een dikke coltrui en een dikke trui aangetrokken omdat ik de hele avond buiten moest staan. Dan zie je er al goed gevuld uit. Komt er een vriendinnetje van Mirjam van school( die kende ik niet) bij me kijken  en hoor ik Mirjam zachtjes tegen haar zeggen: ‘ Ja, normaal is mijn moeder niet zo dik hoor maar ze heeft nu klederdracht aan en dan lijkt ze heel dik😂. Ze schaamde d’r eigen toch wel een beetje voor haar moeder. Daar is ze thuis wel mee geplaagd.

Donderdag mocht ik alles wat meegenomen was naar de markt weer netjes opruimen thuis. Donderdagavond lekker naar de pedicure. Dat ging bijna niet door doordat we een stroomstoring van een uurtje in het dorp hadden. Zaten we in een keer in het pikkie donker. En ik was net lekker aan m’n aap aan het breien . De kaars aangestoken en naast me op de bank gezet en zo konden we weer verder met breien.

Moest om 8 uur bij de pedicure zijn maar toen was er nog geen stroom. En zij woont ook in het dorp en kon dus ook niets beginnen. Maar om half negen sprongen de lampen weer aan en mocht ik gelukkig alsnog komen.

Vrijdagmiddag was het gezellig druk in het winkeltje. Heb er echt plezier in. Er wordt een reclamebord ontworpen zodat ik die aan de weg kan zetten als we open zijn. En als het goed is komt volgende week de websitebouwer die een pagina voor het winkeltje gaat maken.

Vandaag had ik eindelijk weer een ouderwetse maandag. Ben om kwart over 5 opgestaan en heb de kamer een goeie beurt gegeven. Wat voelt dat heerlijk zeg. Begon met de ramen, daarna de schouw, de houtkachel opgepoetst, stoelen en banken aan de kant, tafels in de was gezet, planten verzorgd, lampen afgenomen, ladekastje uitgezocht, bekleding van de bank nat afgenomen, centrale verwarming schoongemaakt, boekenkast uitgezocht, boekenmand gesorteerd, houtkist aan de kant, snoeren afgenomen. Toen was het 11 uur en moest ik alleen de deuren nog( en die moet ik nu nog steeds;-). Toen belde Menno of ik hem op kon halen en bij de loods neer kon zetten zodat hij met de vrachtwagen weg kon. Toen bedacht ik dat ik gelijk wel even naar het tuincentrum kon rijden voor iets leuk op de tafel. Had nog een cadeaubon liggen en die kwam nu goed van pas. Zag een paar mooie kaarsenstandaards met een prachtige kleur kaars erop. Schaaltje erbij en een paar pauwenveren en het ziet er weer mooi uit.

Op de grote tafel stond nog een verlept kerststuk. Daar heb ik de oude rommel van afgehaald en nieuwe verse bolletjes van narcissen en blauwe druifjes, een vogeltje en een mooi kaars opgezet. Nu ziet het er weer lekker fris en gezellig uit.

Tjonge, wat had ik een voldaan gevoel aan het eind van de ochtend.

En weet je wat fijn is: de papagaai is weg dus nu blijft het ook wat langer netjes en schoon. Ben blij dat het beest weg is. Hij zat veel te schreeuwen dat ging door merg en been. Maakte enorm veel rotzooi en dat stomme beest heeft ook m’n gordijn nog kapot gebeten. Was er wel klaar mee. En hoewel hij ook best grappig kon zijn ben ik wel opgelucht dat hij vertrokken is. Hij zit nu bij iemand die nog meer papagaaien heeft, een mooie plek voor hem.  Heb hem met plezier uitgezwaaid  🖐🖐🖐🖐🖐🖐🖐🖐🖐🖐🖐🖐 🦜 !!!

Vanmiddag een paar uur met de was bezig geweest, post sorteren en keuken opruimen, om drie uur kwam de secretaresse vertellen dat ze er mee stopt. Alle begrip voor hoor, want ze heeft het al heel druk. Nu moeten we op zoek naar een andere. Om 4 uur kwam er een man uit de kerk z’n verjaardag voor in maart bespreken. Een van de uit huis wonende zonen appte of hij mee kon eten want hij was toch in de buurt. Een bestelling moest weg gebracht worden,  nog twee wasmanden met was opgevouwen, en een pan eten gekookt. Werden gebakken krieltjes, met uien, uitgebakken spekjes, bruine bonen en kipfilet. Hoe lekker was dat!

En nu zijn Rien en Hessel twee kasten ophalen voor de nieuwe voorraad wol van lettlopi. Als ik puf heb ga ik die zo nog inpakken en anders bij gezondheid morgen weer een dag. Morgen komt er ook een man mij de techniek van het naaldbinden leren. Dat is al van voor het jaar 1300 dat die techniek gebruikt werd. Ben heel benieuwd, jullie worden op de hoogte gehouden. Hier een fotootje van zijn website.