Winkelen

Maandag 5 oktober-2020

Nou, de herfst heeft in ieder geval z’n intrede gedaan. Ik geniet er vol op van, al ben ik met de kinderen nog niet in het bos geweest. Simpelweg omdat daar nog geen tijd voor is geweest. Maar woensdagmiddag hopen we dat te gaan doen. Kunnen we weer een herfsttafel maken en allerlei kransen. Als ik zie hoe de kinderen daar elk jaar weer van genieten! Nu de theeschenkerij gesloten is tot 1 mei heb ik voor m’n gevoel weer een zee van tijd om alles te doen. Wat natuurlijk niet waar is want afgelopen week was ik al dicht en nog zat de week stampvol. De theeschenkerij is wel de hele winter op afspraak open, dus als er wat te vieren valt of je wil een gezellige zussen/vriendinnendag met een high tea en/of viltworkshop, dan kun je altijd bellen. En natuurlijk zijn de vakantiehuisjes het hele jaar door te boeken. Het is nu ook nog behoorlijk druk. Afgelopen maandag kwamen er ook weer nieuwe gasten. Mensen uit Belgie boekte nog op het allerlaatste moment voor 2 weken zodat ik hals over kop nog een schoonmaakster moest regelen. Maar gelukkig stonden die weer paraat. Maar dat huisje wat daarvoor geboekt was moest een grote schoonmaakbeurt ondergaan omdat het net terug kwam uit de tijdelijke verhuur. M’n hulp nam haar schoondochter uit Urk mee en samen hebben ze de boel onder handen genomen. Ze hebben gelijk de gordijnen gewassen. Heel de inhoud van het keukenblok opgefrist. Je moet echt alles controleren want het moet weer schoon zijn voordat de volgende komt. Lekker hoor als alles weer zo goed gepoetst is. Ondertussen werd er binnen ook lekker gewerkt. Maureen d’r portemonnee was leeg en ze wilde toch zo graag een diamond paintingschilderij kopen voor 5 euro. Dat zijn allemaal diamantjes wat je op een nummertje moet plakken en zo vormt het een heel schilderij. Erg leuk hoor moet ik zeggen, ik kan er zelf ook niet mee stoppen als ik een poosje mag helpen.

Maar goed, of ik dat even voor wilde schieten voor haar, dan zou ze aan het eind van de week wel klusjes voor me doen om het te verrekenen. En nu vind ik het absoluut niet erg om wat voor te schieten maar de ervaring heeft in al die jaren wel geleerd dat als het ‘bezit’ eenmaal binnen is, de klusjes dan mopperend worden gedaan. Daar trap mams niet meer in. En aangezien ze toch pas om 10 uur naar school moest mocht ze gelijk haar klusjes gaan doen. Ze ging toch lekker aan de slag, stofzuigde de hele benedenverdieping, maakte de wc schoon en de wasbakken, nam 2 keukenkastjes onderhanden en deed wat boodschappen bij de Coop. En aan het eind was ze blij met haar 5 euro en kon ze s middags het schilderij ophalen. Kind blij en moeders blij, die kon ondertussen weer andere dingen doen. Er was de volgende dag weer een high tea voor 12 personen en daar had ik wel wat voorbereiding aan. Er moest een schaal brownies gebakken worden en twee grote citroencaken. Kookte een pan koolraap en een pan broccoli, konden ze kiezen. De was kwam ik die dag niet doorheen, stond om half elf s avonds nog een was op te hangen en voor de volgende dag lag er nog een hele volle mand te wachten om gewassen te worden. Dat kwam omdat ik die dag ook alle was uit de vakantiehuisjes had. Kijk maar wat voor strijk er van af kwam.

Kroop die avond om half negen achter de computer om m’n mailbox eens uit te gaan zoeken. De ‘baas’ had al een paar keer gemopperd dat ik dat nu eens moest doen. Naar werkje! Maar er stonden werkelijk nog mails in van 2014 die ik echt niet had hoeven bewaren. En ik kwam nog mails tegen van een leraar van een van onze zonen, die het niet zo geweldig op school vond(welk van de 6??). Heb die mails nog eens doorgelezen maar dat was best een pittige tijd. Was ik eigenlijk alweer vergeten joh, ik dacht dat ze zonder slag of stoot en in gehoorzaamheid groot geworden waren?. Maar we zijn er nog niet want we hebben nog een zoon die het vreselijk vind om naar school te gaan, en die is pas 10 jaar!!! Daar zal ook vast nog wel eens een mail voor komen in de toekomst. Hij vind het maar oneerlijk op school, hij wil graag werken. ‘Jammer mannetje, nog 8 jaar te gaan!’ Maar de mailbox is nagenoeg leeg. In het totaal zijn er 3450 mails verwijderd en heb ik er nog 35 in staan. Voelt gewoon eng?.

Dinsdag werd alles coronaproof gemaakt voor de high tea. Het was nog wel een dingetje of het wel of niet door zou gaan. Eigenlijk zou er nog een workshop voor persoonlijke verzorging achteraan komen maar die mevrouw die dat zou verzorgen zag het niet zitten om te komen met de nieuwe regels. Hadden we alle begrip voor, je weet toch onderhand niet meer wat je wel of niet kan/mag doen. Maar de high tea wilde ze wel door laten gaan. Daarachteraan hebben ze een leuk spel gedaan. Lol hadden ze in ieder geval wel, Rien hoorde ze hier binnen in de huiskamer lachen:-). Om 10 uur was iedereen vertrokken(nieuwe regel) en daarna gelijk de rommel opgeruimd, was dat maar weer lekker klaar.

En woensdag heb ik nadat ik de rommel opgeruimd had en de bedden opgeschud eerst m’n corsage afgevilt. Die lag de hele week al op tafel te wachten. De foto hebben jullie al gezien maar hier staat hij nog een keer.

Donderdag ben ik met Maureen samen winterkleren wezen kopen in Rhenen. Vind het leuk om de jongste kinderen apart mee te nemen om te winkelen. De grote gaan allemaal zelf daar hebben ze moeders niet meer bij nodig. Plus het feit dat ze zich voor hun moeder schamen want die kan nooit d’r mond houden tegen de verkoper als de radio zo achterlijk hard staat in de winkel. Werkelijk, ik kan me eigen daar zo verschrikkelijk aan ergeren. Waar is dat voor nodig? Is er ergens nog een winkel waar het gewoon stil is? Of als ze menen naar die onzin te moeten luisteren zet hem dan in ieder geval de helft zachter. En als je het dan tegen zo’n verkoper zegt kijkt hij/zij je aan of je uit de steentijd komt of zoiets. Het komt werkelijk niet in hun hoofd op dat er ook heel veel mensen zijn die er niet van houden. Maar goed, we zijn geslaagd hoor. Werd een gezellige middag met dochterlief.

Vrijdagmorgen was er weer spinles, kwamen de hulpen twee huisjes schoonmaken voor vanmiddag, van een kreeg ik een heerlijke zak met walnoten en nog mooie grootte ook. Dat word weer smullen.

Deed boodschappen, draaide een paar wassen en ging na het avondeten met Hidde de stad in om kleren te kopen. Dat hadden we zo gefikst,1 uurtje maar. Dat heb je met jongens hé, zijn een stuk makkelijker.

Zaterdagmorgen ben ik eerst een poos naar buiten gegaan. Daar ligt ook nog zoveel te wachten wat moet gebeuren. Eerst namen Rien en ik de schuur onderhanden. Hoop aan de kant gezet en ingeruimd, lekker alles goed geveegd, dat knapte op. Hier een foto dat we bezig zijn, toen het af was stonden alle machines er weer in ,dus geen nut om een foto te maken.

Leverde bij de bloemenwinkel m’n vvv bon in. Anders blijft dat ook maar liggen. Haalde daarvoor een prachtige bos bloemen.

En nog wat losse spullen voor de houten plank op de salontafel.

En voor de laatste 4 euro nog een paar lossen bloemen voor op het kastje in de gang. Was de bon helemaal verzilverd

Maureen bakte lekker twee platen met schuimpjes. Dat beslag maken daarvoor gaat echt supergoed in de keukenmachine.

 

Zaterdagmiddag vertrok ik met Mirjam naar Veenendaal. Ook voor haar slaagde we leuk. Een paar mooie schoenen en een tas met kleren. En toen was ik het gewinkel weer zat en was ik blij dat we zaterdagavond gewoon lekker bij de houtkachel konden zitten. Nu moet ik nog een keer met manlief op pad maar die heeft er net zo’n hekel aan als ik.

En nu vertrekken Rien en ik om 2 uur voor een huifkartocht met m’n ouders, broers, zus en aanhang en daarna gaan we lekker wokken. M’n ouders zijn 51 jaar getrouwd en dat vond zuslief wel een uitje waard?. Nou, daar gaan we dan maar op maandag. Heb vanmorgen al veel gedaan, drie wassen gedraaid en opgehangen, gestofzuigd, bedden opgemaakt en geruimd. Is het voor het oog weer netjes. 2 huisjes voorzien van bloemen, chocolaatjes en linnengoed voor de gasten. Een stel is al gearriveerd, dat is een oude kleuterschooljuf van vroeger van mij. Zo leuk! Ik kon haar wel terug herkennen in het gezicht. En zij mij ook nog, alleen vond ze dat ik wel wat minder krullen had dan vroeger. En straks komt er een nog echtpaar, en zij was de vrouw van een vroegere schoolmeester van mij. Ook zo leuk. Dus die kleuterschooljuf van mij en deze mevrouw kennen elkaar ook wel want dat was in dezelfde periode op school. Hoe onverwachts zeg, erg leuk!