Winkelen en wol verven

Vrijdag-5 oktober-2018

Woensdagmorgen ben ik weer verder gegaan met de hobbykamer uitruimen. Ik moest eerst 2 dagen moed verzamelen om te gaan beginnen,maar het is bijna uitgezocht en opgeruimd. Hessel is denk ik wel 8 keer naar de hooizolder gelopen om daar alles neer te zetten,past er nog wel bij:-). Nu nog de laatste frutsels en dan kan ik gaan schuren. Nu het leeg is lijkt het nog harder nodig. Heb er wel zin in om het weer lekker op te knappen.

Woensdagmiddag ben ik met Maureen naar Veenendaal geweest. Ze was aardig uit de kleren gegroeid,tjonge wat schiet die omhoog. We zijn leuk geslaagd,dochter dolblij. Gezellig is dat om zo even alleen met een kind te gaan winkelen. Niet dat winkelen nu mijn hobby is,ik vind het zelfs vreselijk. Nee,dat slenteren kan mij niet bekoren. Mirjam hadden we bij oma neer gezet en Hidde was bij een neefje,Hessel op school,dus konden we samen even weg. Donderdag nog met Mirjam naar de tandarts, waar een gaatje gevuld moest worden. Ze zat zo hard te glimmen op die stoel,kan me eigen niet heugen dat ik het vroeger zo leuk vond om naar de tandarts te gaan. Nu is de techniek natuurlijk wel vooruit gegaan en hoeft het niet echt pijn meer te doen bij die beste man.Verder gaat het meeste van de week hier op aan de huishoudelijke klussen,elke morgen als de kinderen op school zijn gebracht,begin je met de zelfde klussen. Dieren voeren,rommel ruimen,stofzuigen,wc,s schoonmaken,wassen,strijken,doekje over deurknoppen en trapleuning. Daar kan ik nou echt van genieten als het huis opgeruimd is,al is het maar voor en paar uurtjes.

Vandaag had ik goed de vaart erin,lekker vroeg opgestaan en de ramen in de kamer gelapt,achter de banken en stoelen gedweild,gelijk een paar bedden afgehaald en de wasmachine aangezet. Kinderen gewassen en gestreken en met een volle maag op school afgegooid. Reed gelijk door naar de Coop om even vershoudfolie en azijn te halen. Wilde vandaag tussen het werk door nog wol verven voor de herfstfair. Daarna buiten eerst de straat geveegd,daar lag onderhand meer hooi op als in de ruif bij de schapen. Vuilnisbak uitgesopt,nog 4 bedden afgehaald en dat beddengoed ook maar gelijk gewassen. Het droogde geweldig vandaag,daar heb ik het gelijk maar van genomen. Toen ik de boven en benedenverdieping opgeruimd had,was het tijd om even wol te gaan verven. Dat doe ik altijd gewoon binnen(een normaal mens doet dat denk ik in de schuur),maar ik vind het gewoon fijn als ik met het huishoudelijke werk bezig ben ,dat ik dan gewoon even mn wol en ketel in de gaten kan houden ,zonder dat ik elke keer naar buiten moet. Dus zit er nu op m’n eettafel groene,blauwe,roze verf. Slijt er wel weer af. Een deel van de wol verfde ik in potten en daarna in de weckketel. Gaat super .

Het was inmiddels al weer tijd om de kinderen van school te halen en na het eten ben ik nog even met Mirjam kleding wezen kopen,meisje ook weer blij,en moeders weer blij dat er een beginnetje is met de winterkleding. Toen we weer thuis waren de andere helft van de wol geverfd. Die verfde ik in folie en ook in de weckketel,dat is ook mooi hoor. Dan kun je zelf een beetje spelen met de kleuren.

Terwijl de wol in de ketel zat heb ik nog de keukenramen gezeemd,eten klaargezet, 6 bedden weer opgemaakt. Dus het was echt een dag dat het nuttige met het aangename verenigd werd,die moeten we eigenlijk veel vaker hebben. Toen de wol klaar was heb ik ze maar gelijk uitgespoeld en te drogen gehangen,klaar voor verwerking. Word je toch blij van ,al die kleurtjes?