Weversmarkt en storing website

Vrijdag 22 juli-2022

Wat ben ik blij dat de hitte even voorbij is. Daar kan ik erg slecht tegen. Dinsdag was het natuurlijk wel extreem warm en ben vroeg begonnen met de ramen in de keuken zemen, wassen en was vouwen, klusjes, stukje breien en een bloem gevilt. En toen was ik oververhit en vond ik het wel best. Mirjam maakte samen met een vriendinnetje die aan het logeren was een taart versiert met fondant. Het was de bedoeling dat de helft mee ging naar het vriendinnetje maar dat was nog maar een klein stukje aan het einde van de dag. Ik denk dat iedereen hem erg lekker vond.

s’Avonds hebben we de bbq maar aangestoken. De getrouwde zoon en z’n vrouw werden ook uitgenodigd, de vriendinnen van de zoons erbij, 2 loges erbij en zo zaten we met 14 man aan de tuintafels. Was erg gezellig en onder het eten werden er een paar met kleren en al in het zwembad gegooid. Kon niet uitblijven! Gelijk afgekoeld en mama wast wel weer?. Het was voor mij wel voelbaar dat er een kind ontbrak bij de koppel. De tweede zoon Leen zit in Curaçao en hij zou 5 augustus thuiskomen maar hij heeft er nog 3 maanden bijgeboekt zodat hij pas 5 november naar huis komt. Of ik dat leuk vind? Nee, absoluut niet. Een half jaar je kind niet zien is wel erg lang, ook al is hij bijna 25 jaar. Maar goed, hij heeft het volgens eigen zeggen reuze naar z’n zin.

Woensdag ben ik met een medeweefster naar de weversmarkt in Hoorn geweest. Dat is hier vandaan anderhalf uur rijden. Daar zag ik dan weer tegenop maar het viel wel mee. Voor we het wisten waren we er. Lekker vroeg opgestaan zodat alles aan de kant was voor dat ik ging. Rien bleef een dag thuis van z’n werk om bij de kinderen te blijven. De bloemen die buiten in potten en bakken staan, overvloedig water gegeven. Om half negen werd ik opgehaald en om kwart over 4 waren we weer thuis. Totaal gesloopt?! Maar wat een markt zeg. Groot en heel veel mooie materialen. Alles op het gebied van weven, spinnen, quilten. Met ieder z’n eigen stempel op z’n werk, echt heel mooi! Heb een hoop inspiratie opgedaan. Moest me eigen wel inhouden want je ziet zoveel mooie wol, wordt je echt hebberig van.

en dan het prachtige kaartweven. Wat is dat schitterend. Moet je zien hoe kunstig. Hier het adres als je er interesse in hebt.

Heb een paar leuke dingen gekocht: houten schapenknoopjes, zo schattig!

En een schaapje om de naalddiktes te meten

Een mooi breiboek

een stuk schors van de moerbeiboom, daar kun je volgens de mevrouw op vilten. Leuk om uit te proberen

En nog wol en zijde voor het vilte van een sjaal Was echt een leuke inspirerende dag.

Vanmorgen eerst de douche eens aangepakt. De voegen moesten nodig een schrobbeurt en dat schuif ik altijd voor me uit, totdat! Eerst alle voegen ingespoten met andy, even in laten trekken en toen met een schuurspons alle voegen geschrobd. Gelijk alle tegels meegenomen, schoongespoeld met schoon water en nagewreven. Wow, wat een schone douche, heerlijk. Daarna zat de gang er nog in en kreeg de keuken een beurt. Gasfornuis geschuurd, afzuigkap binnen en buiten gepoetst, kastdeurtjes, schouw. Is dat ook weer lekker schoon voor het weekend. Nam afscheid van vakantiegasten en ondertussen was de schoonmaakploeg gearriveerd. Alle was uit de huisjes gewassen 2 in de wasmachine daar en de rest hierbinnen. Naast m’n eigen was want die loog er ook niet om. In totaal zijn er 10 wasmachines gedraaid vandaag. Daar zat gelukkig veel vouwgoed bij, dus dat heb je zo weer in de kasten. Bakte voor het middageten lekker een plaat kaneelbroodjes.

en appelflappen voor de gasten

Ondertussen waren Mirjam en Maureen de bovenverdieping aan het schoonmaken. Ze liepen zich eigen te vervelen en ze moesten die middag voor mij een uurtje werken. De een stoffen en de ander zuigen. En warempel, daar gingen ze gezusterlijk naar boven, en plezier hadden ze er wel in want ik hoorde er een tijdens het werk voluit jodelen. Was wel grappig om naar te luisteren, dat kind kan zo hoog zingen dat je oren er soms pijn van doen?. Ze zijn toch een uur bezig geweest en daarna mochten ze een ijsje bij de ijssalon gaan halen. Daar moesten ze eerst voor naar Rhenen fietsen maar dat was geen probleem.

Kookte een pan wortels, piepers, zalm en vissticks.

Pakte de koffer van Hidde in. Die is vandaag met z’n oom en tante naar Tsjechië afgereisd. Daarvoor moesten we van de week eerst nog naar de stad om kleding te halen want met hem was ik nog niet weg geweest. Dat hadden we in een uur gered. Zo, dat is nog eens opschieten. 4 broeken, 5 shirt, ondergoed, sokken, handdoeken, zeep, tandenborstel, kam. Daar kunnen zijn zussen een voorbeeld aan nemen?. We hebben hem vanavond om half 10 bij de oom en tante afgezet en ze zouden om half elf gaan rijden. 10 uur rijden is het. Moet er niet aan denken. Vind het toch altijd heel wat als ze zover van huis zijn. Maar elk kind hier mocht als het van de basisschool afkwam een weekje met oom en tante mee naar Tsjechië. Dat is natuurlijk hartstikke leuk dat ze dat met hun neefjes en nichtjes doen. En nu was Hidde dus aan de beurt. Hij heeft er echt naar uitgekeken, maar vandaag was hij toch behoorlijk zenuwachtig. Hopen dat alles goed mag gaan, maar ik zal blij zijn als hij volgende week zaterdag weer thuis is. 11 jaar is wel jong om zover van mama verwijderd te zijn( vind mama;-)

En van de week had ik ook echt een paar baaldagen. De website functioneerde niet meer goed. Mensen konden niet meer boeken. Of ze boekte en ik kreeg daar geen mail van met het gevolg dat de mensen geen reactie terug kregen van ons. Het begon me pas op te vallen toen het zo rustig bleef met de mail. Niet dat er nu elke dag boekingen binnen komen maar toch wel altijd elke dag vragen via de mail en nu niets. Gelukkig waren er een paar mensen die me opbelde en het probleem vertelde. Dus hebben we het mondeling geboekt en was het probleem ook tijdelijk opgelost. De websitebouwer is er mee aan de slag gegaan en sinds vanavond werkt hij weer zoals het hoort.