Weinig kinderen,weinig was,extra tijd

Vrijdag-3 augustus-2018

Verbazingwekkend hoe weinig was ik van de week heb. Leen zit in Ibiza. Dus geen was van meneer. Zijn kamer heb ik vanmorgen uitgemest,wat een paardenstal,je zou niet weten waar je beginnen moet. Maar het is gelukt. Michiel zit in Oostenrijk,wederom geen was van deze man. Hessel zit in Tsjechie,ook geen was. Heb nu maar een klein wasmandje per dag,wat een feest. Ook wel eens lekker zo hoor. Als ze volgende week thuis komen heb ik waarschijnlijk bergen was. Gisterenmorgen ben ik met Hidde en Mirjam even naar de speeltuin geweest. Maureen was logeren bij oma voor 2 nachten. Het was heerlijk rustig in de speeltuin en heb dan ook lekker zitten handwerken. Gisterenmiddag nog even een riem gevilt voor een rok die al een jaar in de kast hangt,hij is nog niet af hoor,kijken of het wat gaat worden. Soms hangt het dagen aan de kast en dan schiet er weer een idee binnen.

En gisterenavond kwam er gezellig een vriendin op de koffie,ze was wat laat want ze wou nog even een taart voor me bakken. Moet je zuinig op zijn zulke vriendinnen:-). Ze had een lemoncurdtaart gemaakt met geraspte kokos erop, heerlijk. Zal het recept aan haar vragen dan kunnen jullie mee genieten.

Vanmorgen half 6 opgestaan en aan de ramen begonnen,maar bij een paar ramen moest de bank en de zware bloempotten eruit,dat durfde ik nog niet te gokken met m´n rug. Mag vadertje morgen doen(geen ramen zemen hoor, maar sjouwen)

Vader, 2 zoons en een schoondochter waren ook al voor zeven uur de deur uit. De 2 dochters kwamen om kwart voor 8 uit bed en we hebben eerst even samen buiten zitten genieten van het eten.

Even een rondje langs de fruitbomen, de appel doet het redelijk,maar de peer heeft het slecht. Er is al veel afgevallen. Jammer.

De hazelnoot is helemaal balen,vorig jaar had ik ruim 3 kilo hazelnoten,maar nu vallen ze er al af en zijn helemaal ingedroogd. Dat wordt dus geen hazelnoottaart van het jaar. Helaas. Voor als je je afvraagt waarom het gele autootje op de foto geen klep heeft,er is een bierflesje doorheen gekegeld. Of hij er niets aan kon doen? Dat laten we maar in het midden;-). Ik geloof er nooit zo in als ouders zeggen:nee,dat doet mijn kind niet. Altijd gevaarlijk. Al heb ik het zelf ook wel eens gedaan hoor,een van de zoons had een keer met een neef iets uitgevreten bij iemand wat niet door de beugel kon. Schuimbekkende meneer aan de deur. Of mijn zoon dat gedaan had. Neeee,dat geloof ik niet,dat zou hij noooit doen. Maar zoonlief had me al verteld wat ze geflikt hadden ,maar het was ook zo,n darm van een vent die het zelf elke keer uitlokte,dat ik vond dat het z´n verdiende loon was. Niet zo netjes van me natuurlijk,maar als je in een dorp komt wonen en je noemt de bewoners constant `domme boerenpummels`,ja dan kun je er op wachten dat je een keer aan de beurt ben. Je moet je eigen niet boven een ander stellen.

Maureen moest even naar de winkel voor me en Mirjam vroeg of ze mee mocht op de fiets. Maar ze moet nog zeven worden en ik vind haar net klein zat om alleen de weg op te gaan. Ze rijden hier soms best hard en dan die vrachtwagens,brrr. Maar het is nu wel erg rustig nu het vakantie is dus probeer het maar een keer. Trots kwam ze thuis,ze had goed geluisterd naar haar zus.

De gevilte corsage heeft ook een plekje gekregen. Op een middeleeuwse schemerlamp,waarom ik die rare lamp heb gekocht? Gewoon omdat hij zo´n leuk aan en uit knopje op de voet heeft zitten:-)

Na de middag nog even de kamer van de oudste binnenste buiten gekeerd,daar kwam ook het nodige uit. Ik denk als hij straks boven komt dat hij z´n eigen kamer niet meer herkent,heerlijk. Dat zijn al 2 slaapkamers die schoon zijn. Nog 5 te gaan.

Daarna heb ik brownies gebakken,aaah,niet te versmaden,het recept is onderweg.

En nu ga ik aan het eten beginnen,yoghurt met vers fruit en stokbrood met salade. Er wordt hier slecht gegeten met dat hete weer. En vanavond ga ik naar het klompen schuurtje. Hierover de volgende keer meer.