Weer werk genoeg

Maandag 9 september-2019

Woensdagavond was het zwemfeestje van Maureen,nog voor haar verjaardag. Rien reed even mee met een extra auto om de koppel meiden af te zetten,dat lukte niet in een auto. Plezier hebben ze wel gehad, zelf mocht ik op de kant zitten. Wat een hitte daar,verschrikkelijk. Het zweet liep me van het lijf. Had een spintol en wol meegenomen om daar te gaan spinnen,maar na een half uur maar mee gestopt. Anders was het helemaal niet te doen. Meestal als ik ergens moet gaan zitten wachten,bijv. in de speeltuin, neem ik wel wat te handwerken mee. Het grappige is dat je altijd wel reactie krijgt van mensen die vragen wat je aan het maken ben. Dat geeft soms leuke gesprekken. Maar je hebt ook mensen die je een beetje spottend aankijken ,alsof je uit de vorige eeuw komt(klopt misschien ook wel een beetje:-)) Heb ik geen last van hoor,vermaak me eigen altijd prima. Als je om je heen kijkt zie je iedereen op z’n mobiel zitten. Dat is pas erg…!

En donderdag kon ik helemaal niet op gang komen,deed m’n verplichtingen(soep en lekkers maken voor het theehuis). W,c en was wegwerken,en dat allemaal in een tempo van een slak. Kreeg gelukkig nog 7 klanten die dag. Dat bracht m’n energie weer iets omhoog door de gezelligheid. s’Avonds kookte ik een pan andijviestamp met speklapjes. Was maar een klein koppeltje aan tafel. Rien en Hessel waren naar een receptie van een bedrijf dat 30 jaar bestaat,Rien jr en Menno moesten werken,dus zaten we maar met 6 man aan tafel,inclusief een schoondochter. Het voordeel dat vaders niet thuis at was dat we nu uitgebakken spekjes door de andijviestamp konden mengen. Dat vind hij vies en wij héééérlijk! Na het eten was er nog de verjaardag van een neefje. Rien was inmiddels weer thuis en nam de jongste mee naar de verjaardag. Nu was het huis leeg,en daar kwam ook gelijk weer volop m’n energie van terug. Ging lekker buiten aan de gang. Veegde de terrassen,poten de bolchrysanten,ruimde de los slingerende spullen op,dat zijn er meestal nog al wat. Toen was het echt donker en binnen een poosje genoten van de thee en fruit

Daarna een monchoutaart gemaakt voor de volgende ochtend. Hé,dat was toch nog een lekkere dag.

Vrijdagmorgen hield ik nog de verjaardag van de vriendinnen. Dat vind ik altijd zo gezellig! Had de meeste al een hele tijd niet gezien omdat we nu natuurlijk de theeschenkerij hebben. Kan niet veel weg.

Ben vroeg op gestaan,eerst de kamer en gang lekker gestoft,eten en kinderen naar school,boodschappen doen,ons schildertje kwam weer onverwachts,dat betekende even koffiedrinken. Hij dronk en ik schilde de appels voor de appeltaart,die moest ook voor half elf klaar,en ondertussen maakte we een praatje, nam afscheid van 2 maal vakantiegasten,maakte bowl,stofzuigde de benedenverdieping, poetste de wc ,en toen was de eerste vriendin gearriveerd. Precies op tijd klaar. Wat was het weer leuk,erg verwend,veel te gek. Hier nog een leuke kaart die ik bij een cadeau kreeg,een uitje naar de midwinterwol in Groningen op 13 en 14 december. Verheug me eigen er nu al op.

s’Middags was het wel even druk. Ruimde eerst de rommel van de verjaardag op. Zette vast het eten klaar. Streek de was weg. Kookte bloemkool,ook voor schoonmoeder. Bracht Hidde naar oldtimertrekkertrek,bracht eten naar m’n schoonmoeder,sjeesde terug naar huis, Rien had inmiddels al met het kroost gegeten. Propte gauw een bord bloemkool naar binnen,bracht Maureen naar naailes, sjeesde weer terug om een deel van het gezin op te halen voor de verjaardag van een zwager. Na een half uur mocht ik Maureen weer ophalen van naailes en weer terug naar de verjaardag. Half 10 zijn we gegaan ,want Hidde moest ook nog opgehaald worden. Was het echt spuugzat,lag kwart over tien plat,want zaterdag stond er weer van alles op het programma.

Bakte eerst scones,daarna walnotenboterkoek. Zette alles klaar voor de viltcursus. Er kwamen om half 10 4 vrouwen en een man voor een bloem vilten en daarna een high tea. De man was later omdat hij nachtdienst had gehad. Misschien hoopte hij wel dat we al klaar waren met het vilte,maar hij deed toch nog mee,echt leuk.Het was een gezellige groep. Het was de eerste man die ik op viltcursus had,dus mannen,schroom niet. De eerste heeft de spits afgebeten en het is hem nog gelukt ook?

3 uur was ik weer binnen. Draaide nog twee wassen,Rien deed gelukkig de boodschappen,slingerde stofzuiger door het huis,aten met z’n allen,kinderen onder de douche en dan lekker koffietijd.

En toen was het alweer maandag. Gaf de kamer een goeie beurt,dat was hard nodig na de vakantie. Het water was tenminste best vies. Verschoonde lekker 5 bedden.Wat voelt dat weer lekker. Daarna naar de tandarts,die nam me stevig onderhanden. Dat werd bij het avondeten alleen maar soep lepelen i.p.v. lekker krieltjes.?

Nu staat voor morgen de bovenverdieping op de planning. De hulp komt en die zal echt eer van haar werk hebben. We gaan de kamers schoonmaken en weer inruimen,eindelijk!!!!!!! Nog werk genoeg aan de winkel. We gaan het ook niet redden in een dag.