Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Weer open

Donderdag 13 mei-2021

Vrijdag ben ik nog wel een hele poos zoet geweest om de 10 cake’s voor de kerk te bakken. Elke keer 2 tegelijk een uur in de oven. En natuurlijk nog de tijd die je kwijt ben aan het beslag maken. Nu heb ik gelukkig een Kitchen Aid en dat ding is ideaal voor het bakken van cake. Je krijgt er een super luchtig beslag mee en ik kan hem gewoon een paar minuten laten draaien en ondertussen verder gaan met wat anders. Mirjam vroeg of ze een plakje cake mocht hebben maar dat kon niet omdat ze besteld waren. Of ik er nog één voor haar wilde bakken dan! Pfff, alsjeblieft niet, kan geen cake meer zien?. We hebben ze netjes afgeleverd en die persoon zorgde er wel weer voor dat ze op de goede plek terecht kwamen.

Zaterdag moest eerst de voorraadkast van de vakantiehuizen er aan geloven. Alles lag door elkaar, geen overzicht meer en dat geeft onrust. Heb veel handdoeken, keukendoeken, theedoeken en vaatdoekjes bijbesteld. Nog extra beddengoed, hoofdkussens en dekbedden. Dat moest op het beddengoed na natuurlijk eerst allemaal gewassen worden anders kun je er niet mee afdrogen. Nadat dat allemaal gebeurt was heb ik de hele kast leeggehaald, schoongemaakt en alles overzichtelijk weer ingeruimd. Ik was om half 6 al opgestaan omdat ik het graag voor half negen af wilde hebben. Nou, dat liep wel even anders dan gepland. Moest elke keer van m’n werk af. Eerst om 7 uur Hidde uit bed voor z’n werk. Maureen om kwart over 7 voor de krant. Half 8 stond de tuinman op de stoep, die kreeg eerst koffie. 8 uur werd Hidde opgehaald, de baas kwam gelijk even bij de kuikens kijken. Half 9 stond de hulp op de stoep voor een huisje schoon maken. Rien was die dag thuis en ruimde de hele schuur op. De ontwerpster van de tuin kwam weer een lading planten uitzetten op z’n plek zodat Rien ze weer kon poten. En nog komen we er zo’n tweehonderd te kort. Zijn gisteren besteld en hoop dat ze gauw binnen zijn. Na de koffie ging de bel en werd er een grote schitterende bos bloemen bezorgd voor me. Als bedankje, wat een verrassing, en hij staat nu nog steeds te pronken in een mooie vaas?.

.

Inmiddels was het al 11 uur en nog was de kast niet ingeruimd. Een opmerking van iemand die er die dag ook liep: jij hebt hier ook altijd volk over de vloer. Daar moest ik eens over nadenken want daar sta je normaal niet bij stil, maar inderdaad steken er elke dag wel een paar vreemde neuzen om de deur. Hèhè, nu snap ik waarom ik nooit m’n werk af krijg, ligt niet aan mijn tempo, maar aan al die vreemde neuzen. Poeh, wat een opluchting?. Na de lunch was de kast eindelijk klaar.

Hidde was inmiddels weer klaar met z’n werk en kon weer opgehaald worden. Hij vroeg of ik gelijk even bij de Welkoop langs kon rijden voor nieuwe laarzen. Vond dat een goed idee maar toen we daar aankwamen was het zo druk dat we eerst nog buiten in de rij moesten wachten. Dat gingen we dus echt niet doen en het regende ook nog eens, dan maar een ander keertje. Had nog genoeg te doen en de tuinman moest ook weer van koffie worden voorzien. Hij heeft de tuin niet afgekregen dus er ligt nog wel wat te wachten. Terwijl Rien de planten in de grond stopte heb ik snel boodschappen gedaan, waren we tegelijk klaar.

Maandag zag ik bijna niet meer door het werk heen?. Er was zoveel te doen: overvolle wasmanden, tuin niet af, buiten rotzooi, binnen rotzooi van het weekend, enorme strijk en de kinderen nog een week extra vrij en nog drukke dagen in het verschiet. Totdat ik bij de stille tijd zoiets moois las, dat kwam binnen: ‘net zoals je er op kunt rekenen dat er altijd wasgoed ligt, zo kun je er ook op rekenen dat God er is om je te helpen bij elke taak die je voorgeschoteld krijgt’. Dat kwam op het goede moment, begon met een ander gevoel aan m’n werk als voor de stille tijd! Begon met het soppen van de douche, beneden verdieping geruimd en gestofzuigd, uurtje in de tuin gewerkt, kruidkoek gebakken, mensen ontvangen in 2 huisjes, de berg strijk gestreken, kwartiertje ontspannen achter het spinnewiel, gekookt, na het eten nog drie kwartier in de tuin gewerkt, douche genomen, gezin van drinken voorzien en een paar uurtjes naar m’n vriendin geweest om de muizen af te leveren. Was om elf uur weer thuis en had een heerlijk voldaan gevoel over de dag. Gelukkig was m’n energie nog niet op want ik wilde de volgende dag weer een stuk tuin aanpakken, zat om half 7 al in de tuin tot 8 uur en er moest een huisje schoongemaakt worden wat na een half jaar weer leeg kwam. De grote schoonmaak, we deden het met z’n tweeën en we hebben echt alles gehad. De hulp dook er om half 9 al in en ik kwam om half 10 omdat eerst de kinderen verzorgd moesten worden en de rommel binnen opgeruimd. We zijn tot 2 uur bezig geweest, alle plafonds en muren afgenomen, kasten gekeerd, bedden gekeerd, kasten aan de kant, inhoud keukenblok gewassen, badkamer met chloor onderhanden genomen, gordijnen gewassen, kussens gewassen, gewoon alles! Moest eerst een uur bijkomen daarna, dat deed ik door een half uur thee te drinken en een half uurtje te spinnen. Toen ging het wel weer. Haalde een bed af en waste daar al het beddengoed van, dekbed, onderleggers, overtrekken, compleet schoon bed en alles lekker fris. Bij Mirjam kwam er een logé, maakte een schaal pasta in de oven met kip en kaas en na het eten nog een half uurtje onkruid krabben op m’n knieën. Rien was zo lief om me een paar knielappen te geven die ik mocht houden, dat voelde toch wel een stuk zachter voor m’n ‘ouwe’ knieën

Woensdagmorgen was er een workshop van de gezinsgidsactie voor een bloem vilten. Een maakte een corsage( thuis moesten de meeldraden er nog op gelijmd worden, was nog te nat) en de ander maakte een bloem op steel. Leuk om te zien dat sommige mensen zo’n uitgesproken smaak hebben.

Maakte zelf een bloem en van de week nog een corsage, ben verliefd om de petrol-kleur van deze bloemen.

s’Avonds twee dames op spincursus.

Vandaag was een hele drukke dag. De theeschenkerij ging weer voor het eerst open. Stond om half zes op en bakte eerst een appeltaart, daarna een ontbijt verzorgen voor in de huisjes.

Toen weer een appeltaart gebakken, had geen idee hoeveel mensen er zouden aanwippen voor koffie en taart. Zeemde een paar ramen, maakte de koelkast schoon, veegde de theeschenkerij en maakte de wc’s daar schoon. We luisterde de preek en na de preek vertrok Rien naar Woerden om een oude liefde op te halen. Lang op gewacht en nu gevonden. Een oude Zundapp brommer. Het begin van……..?.

Bakte nog 10 scones, maakte clotted cream en om 12 uur ging ik los en er stonden nagenoeg gelijk klanten en dat is ook niet meer gestopt tot 5 uur toe. De twee appeltaarten zijn op, de scones ook, had precies genoeg want nadat de laatste twee scones besteld waren kwamen er ook geen klanten meer. Gelukkig, anders had ik niks meer gehad en dat is altijd vervelend. Wel een gezellige dag geweest! En nu heeft Maureen ook weer een vriendin die komt logeren, kijken of de giechelbekken willen slapen. Meestal zetten ze eerst nog een paar uur de boel op stelten.