Weer in de sneltrein

Maandag-25 september-2018

Alsof er geen vakantie geweest is,zo voelt het. De goede voornemens in de vakantie ,om nu eindelijk is normaal het werk allemaal te doen ,is weer mislukt. Het is ook altijd haasten ,vliegen ,rennen. En wil je er niet aan mee doen? Je wordt gewoon mee gesleurd in de stroom. Afgelopen woensdag is de bijbelstudie weer begonnen. En ik moet toegeven als je daar zit,dat je even van alle gekte los ben,even een moment van rust en bezinning. Hard nodig. De rest van die dag ging weer op aan het gewone werk. Mirjam had nog een laat verjaardagsvriendinnetje. Altijd leuk als je wat tegoed hebt. De keuken volgens de “flylady”methode is bijna klaar. Kwam er echt niet elke dag aan toe om een stukje goed onderhanden te nemen. Op de keukenkastjes na is het af. Maar die pak ik elke keer wel een tijdens het koken,zo kom je er ook. Maar de keuken heeft echt een grote schoonmaakbeurt gehad,en dat voelt toch wel lekker. Nu twijfel ik nog over de rest van het huis,wat grote schoonmaak betreft. Zowel onder als boven moet er heel veel geschilderd worden. Ziet er niet uit,het is denk ik zes jaar geleden dat de kamer en gang is geverfd. Je kunt wel raden hoe het er dan uit ziet met een gezin met 10 personen.Daar wil ik eigenlijk van de winter mee beginnen. Dat wordt dan weer veel schuurwerk en dat betekent veel stof. Dus ben ik eigenlijk gek als ik nu alles voor de schoonmaak op z’n kop gaat zetten. Verder vind ik het systeem van “flylady” redelijk werken. Zo kom je nog eens op plekken die je normaal maar afraffelt:-). Ik kan niet helemaal volgens het systeem werken,daar is het huis te groot voor,maar een beetje ritme komt er zo wel in.

Donderdag waren Menno en collega verder gegaan met de schuur. Die stond nog op de lijst om afgemaakt te worden. Moet veel aan gebeuren. Er moet nog stroom in komen,roldeur geplaatst nieuw plafond erin,en vooral uitzoeken en ruimen,ruimen,ruimen. Zo kom je langzaamaan verder. Spuugzat ben ik het verbouwen. We zitten nu al anderhalf jaar erin. En ook al moet ik niet zeuren,want er is ontzettend veel werk verzet. De Grebbestee is helemaal opgezet, Het zaaltje/theeschenkerij is klaar,bestrating is klaar. Wat er dan nog moet gebeuren? De grasvelden aan onze kant moeten nog opnieuw worden ingezaaid,nieuwe trampoline moet er komen,de oude is echt versleten. De schuur moet af,de hooiberg moet af. Maar daar kwam vanmorgen de gemeente voor kijken,of we wel een vergunning hadden. Eeeh,nee,moet dat dan voor zoiets? Pffff,nu maar de vraag of hij daar mag blijven staan,want eigenlijk volgens de wet moet hij achter de voorgevel van het huis blijven,en nu staat hij er een stukje voor?. Moe wordt ik daarvan. Nou ja,we zullen het wel weer horen.

Donderdagavond nog achter bij het achterhuis netjes gemaakt,dat gaat weer bewoond worden. Toen we deze boerderij kochten was het nog een deel. Daarna is het verbouwd tot woonhuis voor m’n broertje die door een ongelukkige val een hoge dwarslaesie opliep. Inmiddels is broertje 33 jaar en eigenaar van een bedrijf. hier later meer over. Hoop nog reclame voor hem te maken. Maar goed,om het leeg te laten staan is ook zonde en inmiddels hebben er al een paar keer net getrouwde stellen in gewoond en een keer een gezin voor nood omdat hun huis nog niet klaar was. Nu is het weer lekker fris geverfd en kunnen we er weer een paar jaar tegen.

Vrijdag was een lekker dagje,eerst de ramen van de kamer gezeemd,keukenplafond afgenomen,stuk bij de bijkeuken onkruidvrij gemaakt,half uurtje aan de bijbelomslag geborduurd,2 bedden verschoond,De was gedaan,moeders kwam even tussen de middag eten,en gaf gelijk de kamer de vrijdagse stofzuigbeurt,heerlijk!! s’Avonds hadden we een 25 jarige bruiloft van vrienden,ook gezellig. Zelf waren we vorig jaar 25 jaar getrouwd,dat wilden we graag in ons eigen zaaltje houden,maar dat liep een beetje uit. Inmiddels moeten we het nog steeds doen,erg hé..

Zaterdagmorgen vroeg opgestaan,we hadden die middag het zaaltje verhuurd dus daar kwam ook weer een hoop werk mee. Schrobde eerst m’n gasstel tot tie glom als een……vul maar in. Je ziet me spijkerrok erin gespiegeld,dat wil toch wat zeggen;-)

Toen om 8 uur gelijk de weekendboodschappen gedaan. Daarna even eten met het kroost en met een schoondochter het zaaltje in gedoken om het schoon en gezellig te maken. Een tante hield daar de verjaardag en ze vroeg of ik wilde bedienen,nou,geen probleem. Was erg gezellig om alle nichten en neef weer eens te spreken,komt anders ook niets van. Half zes was ik binnen en hebben we lekker patat gegeten. Na de douchebeurten van de kinderen,rommel ruimen en nog een paar wassen,had ik het wel gehad. Maandag weer een dag.

Die starten we op met de wasmachine vol stoppen(hoe kan het ook anders),troep van zondag opruimen en tuin schoffelen bij vakantiehuisje 4. Daar kwamen weer canadezen in en moest nog even afgemaakt worden met bloemen,chocolaatjes,en een derde bed wat opgemaakt moest worden. Al met al was het toen toch al weer elf uur en moest ik binnen weer verder. Mirjam ging uit school even noten kraken voor de hazelnoottaart,maar ik heb er voor dat recept 180 nodig. Verwacht je toch niet van een kind dat ze dat lang vol houdt. Maar Miep ging zitten met de deegroller en een plastic zak. Ze is een uur zoet geweest en kraakte er honderd,haha. Petje af voor Miepie. Elke noot die ze gekraakt had legde ze op de weegschaal en zette ze de ene noot op haar briefje erbij. Echt grappig om te zien. nu wil ze vanmiddag uit school de andere 80 doen,ben benieuwd. Na het eten zat ze nog heerlijk met het schaap en de hond te kroelen, vind het altijd mooi om te zien hoe gek kinderen met dieren kunnen zijn.

 

Maakte gisteravond nog een project af voor de herfst-fair en vanmiddag nog even de laatste hand aan de bijbelomslag,weer wat af.