Weer een werkstuk af

Dinsdag 18 juni-2019

Vorige week dinsdagavond ben ik naar Dodewaard gereden om een voorraadje kralen uit te zoeken. De mevrouw was jaren geleden met haar hobby gestopt en nu verkoopt ze voordelig aan wie er interesse in heeft. Keus genoeg hoor,je word er wel hebberig van. Ze heeft echt alles wat je voor kettingen maken nodig hebt. Slotjes,draad,enorm veel soorten kralen,knijpkralen,gereedschap,etc. Dus wie interesse heeft kan mij even mailen voor het telefoonnummer.

Woensdag ging de theeschenkerij weer open. Het was slecht weer ,dan weet je eigenlijk al dat er niemand komt. Maar toch moet je alles weer op voorraad hebben. Dus een pan tomatensoep gekookt,appeltaart gebakken,broodjes gekocht. En inderdaad,er kwam niemand. Ben lekker aan het poetsen gegaan. Maakte de vilte ketting af.

 

Maakte een begin met en nieuwe ketting,hier vast een detail.

 

Donderdagmorgen kwam een vrouw een cadeaubon halen voor een high tea. Maakte gezellig een praatje van een half uur. Goed begin van de dag:-)

De mevrouw uit India kwam weer een poosje terug op vakantie hier,gezellig. Ze genoot hier van het uitzicht en de rust. Wel begrijpelijk,India is natuurlijk een druk bevolkt land. Huisje 1 werd schoongemaakt voor vrijdag voor de nieuwe vakantiegasten.

Pakte een stuk aan de zijkant van het huis aan. Schoffelde stukje tuin,lapte ramen ,sponsde houtwerk af,spoot tegen onkruid,veegde de bende weg en het was weer netjes. Totdat de kippen weer gingen graven daar. Zijn je kinderen het niet,dan zijn de kippen het wel.

Streek een enorme was weg en kookte een pan bieten. Laat ik nou niemand hebben horen roepen van: heeeerlijk ma!!!

Vrijdag was het wel even een lekker begin. Rien die kon niet verder met een klus en ging thuis met Menno samen aan de gang in de tuinen. Dat scheelt mij zo enorm veel werk. Ik krijg het zelf niet allemaal bijgewerkt hoor. Dan zijn extra handen van harte welkom. Ze maakte gelijk de opening van de kapschuur groter,nu kan z’n bus en de shovel ook naar binnen. Weer een stuk bestrating vrij,fijn!

Zelf kreeg ik de cursist voor wol spinnen weer. Ze is goed vooruit gegaan. Het lukt haar al om een mooie redelijk dunne draad te spinnen. Met haar toestemming hier de video.

s,Avonds gingen vader en zoon naar Trekkertrek in Renswoude of in Stroe. Ben eigenlijk vergeten waar het was?! Maakt ook niet uit,ze hebben genoten.

Zaterdagmorgen vroeg werd de kamer gestoft ,streek de was weg,bakte een gekarameliseerde appeltaart. En eigenlijk moest ik nog een pan soep koken voor die dag als er nog klanten kwamen. Maar ik was vergeten schenkel te halen voor de bouillon. Nou,dacht ik,dan maar één dagje zonder soep. En wat denk je?? Komen er s’middags twee Duitsers op de fiets. Die wilde graag soep??. Normaal elke dag soep en dan hou je over,en nu heb je het niet en dan is het bingo!!!!!:-) Ze vonden het niet zo erg en ze bestelde een kop koffie en een flesje bier. Dus zet ik de koffie voor de mevrouw neer en het flesje bier voor de man. Foutje,de dame wilde bier en de man koffie. Haha,volgens mij moet ik nog wat leren als serveerster(vragen voor wie het is).

Rien maakte bij het achterhuis een nieuwe pergola voor de passiebloem en de kamperfoelie. Die hingen eerst over een schutting maar die had de storm niet overleeft. Hij was ook al 15 jaar oud .

Zondag was het Vaderdag en vaders weet nooit wat hij hebben wil. Dus wat die beste man dan van iedereen krijgt? Zie foto?. En volgende week hoopt hij jarig te zijn,dan zal het pakket wel uitgebreid worden.

Maandag had ik lekker de vaart erin. Begon eerst maar met de voorraadkast uit te zoeken en schoon te maken. En weer kwam er een volle vuilniszak uit.

Fietste om kwart over 8 met de kinderen mee naar school,dat is toch altijd even een lekker uitje. Tegenwoordig komt de jongste(bijna 8 jaar) ook zelf uit school fietsen. Vond het wel doodeng de eerste paar keer. Terwijl ze al bijna in groep 5 zit. Dat komt denk ik omdat het de jongste is. Want de andere kinderen fietste al veel eerder alleen.

Terug uit school even langs de supermarkt. Gaat in een moeite door. Daarna aan de slag. Begon met de aanrecht op te ruimen. Zo ziet die eruit als iedereen z’n eten en drinken voor die dag klaar heb gemaakt. Herkenbaar?

Daarna de was buiten gehangen,wc,s geschrobt,rommel-rommel-rommel-rommel geruimd. Ik denk werkelijk dat ik wel een dik anderhalf uur per dag aan het ruimen ben hier binnen. Sommige dingen in het leven gewoon maar aanvaarden,scheelt een hoop stress.

Plukte een leuk boeketje uit de tuin voor op de tafel.

De kast waar ze s’morgens hun haren doen ging gelijk in de was.

Dweilde lekker de vloer van de gang en de kamer. Heerlijk dat na het weekend weer alles op orde is. Het is hier op zondag altijd een waar slagveld.

Om half elf kwam er een man een koffieapparaat brengen voor in de theeschenkerij. Daar ben ik superblij mee. Omdat ik zelf absoluut geen koffie lust valt het niet mee om de goede verhoudingen te vinden. Maar dat is nu opgelost. Keuze uit:gewone koffie-zwarte koffie met schuimlaagje-koffie met melk-cappuccino-espresso-dubbel espresso-wiener melange(beetje cacao erdoor)-chocolademelk-espreschoc(koffie met melk en veel chocola erdoor). Nou,dat klinkt toch lekker hé!

Nadat de man weer vertrokken was kreeg een deel van de keuken een beurt. Eerst het gasfornuis.

Daarna de wasbak in de chloor en goed uitgeschrobt. Als er een ding in m’n keuken is waar ik erg veel plezier van heb is het wel de royale gootsteen. Ideaal om grote dingen in te wassen of in te weken. Het zijn wit met zwarte tegeltjes en hij verkleurt altijd best wel snel van alle thee of koffie of groentenat wat je erdoor kiept. Maar dan zet ik hem even in de chloor en komt hij er weer als nieuwe onderuit.. Tenminste,zo nieuw als hij kan zijn na 17 jaar. Er zijn wel tegeltjes gebarsten maar dat maakt me niet uit. Hoe ouder hoe mooier.

Daarna kregen de potten en blikken,tegeltjes en het houtwerk een beurt. En toen glom een gedeelte van de keuken me weer tegemoet. Zonde om het avondeten klaar te gaan maken. Daar werd het weer lekker vet van en mocht het gasfornuis voor de tweede keer die dag schoongemaakt worden.

En ik kan eindelijk melden dat de gehaakte sprei van Maureen af is. Duurde ongeveer maar twee jaar. Hoe dat komt? Gewoon omdat ik altijd met tien werkstukken tegelijk bezig ben. Hij is wel heel mooi geworden. En wat denk je wat Mirjam vroeg? Mama,wil je er voor mij ook een haken???. Natuurlijk lieverd,komt goed hoor. Word wel volgend jaar dan.

s’Avonds is er iemand tegen onkruid komen spuiten. Het was echt erg. Niet bij te houden Azijn werkt niet genoeg,maar nu zijn we er lekker heel de zomer vanaf.

Vertrok zelf naar naailes. Lekker ontspannen avondje. Ik moet nog wel een extra les nemen voor de vakantie anders komt de jurk niet eens af dit seizoen. Hij is best bewerkelijk.