Weer een voldaan gevoel

Dinsdag 14 april-2020

Omdat het afgelopen vrijdag ‘Goede vrijdag’ was,hadden de kinderen die dag geen huiswerk. Wat voor mij gelijk een mogelijkheid was om de hele bovenverdieping een keer lekker te soppen. Normaal gesproken pakt de hulp die mee,maar die kan nu voorlopig ook niet komen omdat ze zelf met haar eigen kinderen thuis zit. Vroeg opgestaan en om half 7 was ik de eerste slaapkamer onderhanden aan het nemen. Dat is weer een voordeel als vaders en de 4 werkende zoons vroeg vertrekken. Vijf slaapkamers had ik voor half 10 gestoft, de ramen gelapt,bedden aan de kant, kledingkasten geordend,kasten aan de kant gehad en alles opgeruimd. Daarna gingen we met de andere helft van het gezin aan tafel voor het ontbijt. Na het eten de troep beneden opgeruimd en gelijk weer naar boven vertrokken. Anders weet ik wel weer hoe het gaat. Dan kun je niet meer opschieten. Maakte een begin met de rest van de kamers. Tussendoor naar beneden om even te drinken met de kinderen, buiten de wassen ophangen aan de lijn en om half 1 weer aan tafel. Na het eten weer naar boven om het af te maken. Om half 4 had ik alle 8 de slaapkamers klaar,gedweild en al. Zeemde alle deuren mee,haalde spinnenwebben weg in het trappengat, stofzuigde de trap en toen was ik het echt zat. Maar wat een heerlijk voldaan gevoel had ik. Kan me eigen niet heugen wanneer ik dat voor het laatst zo gehad heb. Heerlijk! En natuurlijk ben ik blij met alle hulp die ik krijg,want alleen red ik het gewoon niet. Maar als een ander het voor je doet mis je dat voldane gevoel,en juist daar krijg je weer energie van voor de volgende klus. Hier onder een greep uit de collectie superschone slaapkamers?.

Nadat de bovenverdieping klaar was zijn we gelijk naar de Coop gereden voor de weekendboodschappen,daar wilde ik niet mee wachten tot zaterdag. Kookte een pan macaroni en vouwde 3 wassen op en legde het gelijk in de kasten. Het was nu tenslotte een feest om boven te komen,zo lekker schoon;-)

Een schoondochter belde of ze een paar dagen mocht komen logeren,geen probleem,altijd plek. Alleen kwam er nog een vraag achteraan: of ze haar eendje mee mocht nemen,die had ze moederziel alleen in de sloot gevonden. Nu zit hij/zij in een kooi in de kamer,gaat dagelijks in de teil voor zwemles,krijgt speciaal voer en groeit erg hard. Het is best een grappig beest en de jongste kunnen er niet vanaf blijven.

En volgens mij zat schoondochter met de gedachte nog bij de eend,want ze was vergeten dat de handrem van de auto het niet meer goed deed,met het gevolg dat haar auto aan de overkant met de achterkant boven de sloot balanceerde. Rien trok hem met de Dodge er weer uit. Schade had ze er gelukkig niet aan overgehouden. Of het moet geestelijke schade zijn omdat ze natuurlijk door iedereen uitgelachen werd?.

Zaterdag kwam de tuinman de tuin netjes maken. En nu is hij gif aan het spuiten voor het onkruid. Is dat ook maar weer gebeurd. Als we geluk hebben zijn we er de hele zomer vanaf. Onkruid krabben heb ik geen moeite mee,maar om een paar honderd meter te doen wel

Zondag was de oudste zoon Rien jarig. 24 jaar geworden. Z’n verjaardag kon natuurlijk niet gehouden worden,wel raar zo hoor. Ben benieuwd hoelang het nog gaat duren.

Vandaag hadden de kinderen in de normale situatie vrij gehad. Daarom kregen ze voor vandaag ook geen huiswerk. Nu waren er een paar ouders die aan school hadden gevraagd om toch huiswerk voor vandaag door te sturen. Dat werd dus gedaan. Maar de kinderen mochten zelf weten of ze het wilde maken of niet. Nou,dat was hier snel duidelijk. Niet dus!!! Ik zag er eigenlijk het nut ook niet van in,het was tenslotte een vrije dag. En voor de ouders natuurlijk ook,die hoefde nu niet achter het huiswerk aan. Dus kon ik vandaag zelf ook lekker aanrommelen. Breide lekker een stuk aan m’n omslagdoek,spon nog wat wol bij,een met kralen en een effen draad. Kookte een pan vage bloemkool,die had groene steeltjes i.p.v wit. En hij was ook vrij smakeloos. Geen idee waar ze vandaan kwam,maar lekker is anders.