Warme dagen

Donderdag 27 juni-2019

Wat ben ik blij dat het een paar dagen minder warm is. Vreselijk die hitte. En het weekend wordt het weer zo heet. Er komt op zulke dagen niet veel uit m,n handen. En het eten is meestal drama. Niemand heeft zin in piepers,bloemkool,wortels,sla of wat voor gezonde groente dan ook. Verzin dan maar is wat,je moet toch een beetje eten. Maandagavond aten we mihoen met kipreepjes,paprika en tauge. Iedereen tevreden.

Dinsdag was het helemaal vreselijk warm. Toen was het avondeten een grote schaal yoghurt met vers zomerfruit en een stuk kruidenstokbrood. Iedereen tevreden.

Woensdagavond een heerlijke Turkse tortilla met gekruid gehakt,sla,verse pizzasaus en verse knoflooksaus.Je gelooft het nooit,iedereen tevreden!!

Vanavond rijst met verse stroganoffsaus. Had ik een recept van gevonden. Maar toen het klaar was draaide m’n maag zowat om,bah. Eerst kip en spekjes bakken,uien,paprika,knoflook en champignons toevoegen. Daarna bekertje slagroom toevoegen. Tot zover ging het prima. Er moest cognac in ,dat had ik niet. Maar ik had ergens gelezen dat je dat kon vervangen door wijn. Nu zag ik in de kast nog een flesje port staan en dacht dat zal ook wel kunnen. Is tenslotte ook alcohol?. Nou,niet dus. Het eten kreeg zelfs een paarsachtig kleurtje(foto lijkt door het licht bruin kleurtje). Het was zeker de bedoeling dat er witte wijn doorging in plaats van rode port,haha. Hoe simpel,dat had ik natuurlijk zelf ook kunnen bedenken. En dan die smaak,brrr.

Manlief gauw naar de coop gegaan om nieuwe kipfilet te halen. Maar een pot pindasaus losgetrokken en daar een pan kipsate van gemaakt,Bijna iedereen tevreden.

Morgen lekker krieltjes met sla en appelmoes,zaterdag patatdag.

Dinsdagavond voor het eerst geprobeerd om macarons te bakken. Had al vaak naar een recept gezocht,maar er stond altijd in dat het een moeilijk koekje was om te bakken en dat je niet ontmoedigd moest worden als het een paar keer mislukte. Daarom eigenlijk nooit geprobeerd. Maar ik vind ze altijd zo leuk,dat het toch maar een keer geprobeerd moest worden. En ze lukte nog supergoed ook. Zo moeilijk is het echt niet. En ze waren heerlijk. Had er een lekkere vulling ingedaan. Deze ware roze en de volgende dag maakte ik blauwe. Die moet ik nog vullen. Foto van de roze vergat ik natuurlijk weer, ze liggen wel op de etagere voor de high tea van woensdagmorgen.

Daar hadden 4 dames voor afgesproken. Maakte ook een kleine taart voor 4 personen erbij. Dat staat altijd zo mooi. Ze bewaarde hem voor het laatst,ze vonden het zonde om aan te snijden?

Terwijl de dames zaten te genieten maakte ik weer een stukje van de nieuwe ketting af en kookte haarspoeling van rozemarijn en salie. Dat giet je na het wassen door je haren. Ruikt zo lekker.

Kreeg kleurmonsters van de merinowol binnen. Het is altijd zo moeilijk kopen van een foto. Nu heb ik alle kleuren in zakjes met nummers ,stuk makkelijker.

Vanmorgen de 4e spinles van de cursist. Nu mocht ze met merinowol gaan spinnen. We beginnen altijd met vette wol,om rede dat dat niet zo snel breekt. Merino is superzacht en glad,daar moet je echt ervaring mee krijgen. Ze vond het ook wel pittig hoor. Daarna gingen we lekker aan de kaardemolen staan. Ze had allerlei kleurtjes besteld en dat gingen we door elkaar kaarde. Daar krijg je een schitterend effect van. Als je dat gaat spinnen krijg je een mooie gemeleerde draad.

Vanavond na het eten maakte ik er gauw een paar voor mezelf. Blijft een geweldig leuk werk. De witte bolletjes die je er in ziet is zijde wat mee is gekaard. Geeft weer een heel ander effect. Die wil ik gebruiken voor het art-yarn spinnen. Dat is een draad die je spint met allerlei kronkels en oneffenheden .

Maar dat zal wel over 2 weken worden voordat ik er mee kan beginnen. Zit de komende week erg vol. Volgende week hopen manlief en ik 2 dagen naar Texel te gaan. Cadeautje omdat hij zaterdag 50 jaar hoopt te worden. Heb er reuze zin in. Pa en Moe komen een nachtje hier slapen,dat ga je ook rustiger weg.

Voor Hessel was het ook een fijne dag. Vandaag mocht z’n beugel er eindelijk uit. Voelt wel erg raar voor hem nu. Maar het resultaat is prachtig. Nu hebben we er nog een met een beugel en er zijn er nog wel een paar in het verschiet.