Walnotenboterkoek

Donderdag -25 oktober-2018

Alweer een recept met walnoten,de emmer noten moet toch leeg hé. Hij is zo gemaakt en erg lekker. Veel mensen gebruiken in het recept voor boterkoek zelfrijzend bakmeel. Zelf gebruik ik alleen bloem. Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt,het woord zegt het al,dan rijst hij en krijg je een vrij zachte boterkoek. Als je alleen bloem gebruikt dan blijft hij plat en krijg je een echte ouderwetse stevige boterkoek.

Voor de boterkoek:

250 gram bloem-225 gram roomboter in blokjes-200 gram witte basterdsuiker-halve theelepel zout-boterkoekvorm.

Voor de vulling:

40 gram boter-3 volle theelepels kaneel-50 gram suiker-150 gram gehakte walnoten

Oven voorverwarmen op 200°

Doe de ingredienten voor de boterkoek in een kom,en kneed alles tot een soepele deegbal. Smelt de boter voor de vulling in een steelpan en voeg suiker en kaneel toe,goed roeren en de gehakte walnoten toevoegen.

Doe de helft van het deeg in de boterkoekvorm en doe daarna de vulling erop. Doe nu de andere helft van het deeg er over en bestrijk de bovenkant dun met melk of geklutst ei. Bak hem ongeveer 15 minuten in het midden van de oven en nog 5 minuten op alleen onderwarmte. Als je de oven of combi niet alleen op onderwarmte kan zetten is er ook niets aan de hand. Dan bak je hem gewoon 20 minuten,even de kleur van de bovenkant in de gaten houden . Als hij te donker wordt,even folie of bakpapier op de bovenkant leggen en verder afbakken. Af laten koelen en uit de vorm halen. Als hij uit de vorm komt leg ik hem altijd een poosje op 4 velletjes keukenrol. Dan is het ergste vet van de onderkant af. Daarna in trommel of op bord onder folie bewaren.