Vuurdoop en de naweeën

Maandag 9 juli-2018

Nou,we hebben zaterdag de vuurdoop gehad hoor!!! Ik heb het over de wandeltocht die zaterdag hier gehouden is. 7 uur waren de eerste mensen er die de hele dag hier zouden blijven om af te stempelen en 2 mensen van de EHBO . Half acht kwamen de eerste wandelaars,in het begin druppelde het een beetje door,maar om half 12 stond het echt bomvol. Er waren 20 militairen bij,bepakt en bezakt om de 40 kilometer te oefenen voor de Nijmeegse vierdaagse,en dat met die hitte. De jongste loper was 5 jaar :-). In het totaal zijn er hier 140 mensen opgestart en de rest in Rhenen en Renswoude. Wel kwamen ze hier bijna allemaal langs voor een stempel. Daardoor kwam het totaal aantal wandelaars wat hier binnen is geweest op ong. 400 man. Sommige gingen gelijk door,maar heel veel kwamen even zitten om te drinken en wat te eten. Ik had 16 liter soep gemaakt,kippen ,tomaten en groentesoep. Op 1 kommetje na was alles op. Toch niet voor niks zo lang mee bezig geweest. Eerst dacht ik maar gewoon blikken soep te halen,lekker makkelijk. Maar dat was eigenlijk toch zwaar tegen m´n principe. Soep moet gewoon gemaakt worden van bouillon dat de hele dag op het vuur staat te trekken. Dus ben de hele vrijdag druk geweest met soep,maar wat kregen we veel reactie op de lekkere soep,mensen proeven het echt wel. Toch blij dat ik er de tijd ingestoken had,er is al surrogaat-eten genoeg in de supermarkt. Verder waren er broodjes kroket,broodjes ham en kaas. En heel veel koffie. Verse appelsap deed het ook erg goed,die komen bij m´n vriendin vandaan. Die heeft veel fruitbomen en laat de appels verwerken tot sap, heerlijk. De mannen van de organisatie kwamen s´avonds nog eten,ook dat was erg gezellig. Samen met Truus heb ik slaatjes gemaakt,broodjes file american en broodjes kroket. En het nodige drinken erbij,iedereen tevreden. We kijken er heel leuk op terug. Nu mag ik het theehuis nog schoon gaan maken,maar dat doe ik morgen wel,eerst maar door m´n eigen huis heen rennen.Sommige foto,s zijn wat donker,maar nu heb je even een idee hoe het was.

En toen kwam ik om half 7 weer bij m´n eigen binnen. Je hoeft niet te raden hoe het er daar uitzag natuurlijk. Ik was al de hele week druk geweest met de voorbereiding van de wandeltocht,tel daar die vreselijke hitte bij op en je snapt dat er wel wat is blijven liggen. Maar ik had echt geen puf meer om zaterdagavond nog aan de slag te gaan. Dus hebben we zondag in de rommel gezeten,pech.

Vanmorgen weer met frisse moed begonnen,eerst de wasmachine maar volgestopt,kinderen naar school geholpen. En daarna ben ik maar bij de ingang buiten begonnen,stel je voor dat de koning onverwachts op bezoek komt,is toch m´n intree schoon :-).

 

Toen de voorkant. Dat viel mee,was alleen maar blad.

Daarna de andere zijkant.

Toen was de hal aan de beurt.

 

En de keuken.

 

 

 

Sproeier nog op de moestuin gezet.

Nu nog de wc,s en de kamer, en de strijk mag tot morgenvroeg wachten. 5 wasmachines gedraaid. Ruimt lekker op. Blij dat ik weer een beetje bij ben.

Ga maar met het eten beginnen,wortels en vissticks,lekker. Als ik nog zin heb bak ik vanavond even amishkoekjes,zal het recept er dan morgen opzetten. Of anders een dag later.