Vrouwenvereniging en rommelmarkt

Zaterdag 10 juli-2021

Meestal kan ik na een dagje uit niet op gang komen maar nadat we dinsdag naar het openluchtmuseum waren geweest ging dat woensdagmorgen toch best wel lekker. Nadat de helft van het gezin op was gestaan heb ik gelijk 5 bedden afgehaald en in de wasmachine gestopt. Een paar uur later hing het lekker aan de lijn te wapperen. De droogmolen hing er scheef van. Ik kan maar niet wennen aan dat ding en mis m’n lange waslijnen enorm. Toch maar eens diep nadenken of ik ze niet ergens anders kan plaatsen.

M’n oog viel op de rommel op de kast in de gang en dacht : hoogtijd om het eens op te ruimen. Hoe stom is het dat je je eigen er een tijd aan loopt te ergeren en het op den duur niet eens meer ziet?. Wat ze allemaal niet op die kast gooien! Zeker een makkelijke plek voor je losse troep.

Stofte de kamer en de gang en maakte de vloeren schoon, lapte het raam van het kantoor, maakte schoon onder de werktafel en kwam het kijkkastje tegen waar ik een tijd geleden aan begonnen was maar door de drukte geen tijd meer voor had. En met het oog op de vakantie die er aan komt heb ik hem toch maar weer uit de doos gehaald en hoopt dat er wat vrije uurtjes komen om aan te werken. Heb ‘s middags gelijk de vloer gezaagd, geschilderd en erin gelijmd. Zo, daar hebben we weer een begin. Kan het niet laten, het is zo’n heerlijk hobby dat miniatuurgebeuren.

Nadat het kantoor klaar was, was er nog een half uur over voor de koffietijd en kon er nog een vers bloemstuk gemaakt worden. De vorige was de glans wel vanaf.

Haalde alle oude bloemen er uit, draaide het oasestuk om en kon het zo nog een keer gebruiken.

Ditmaal werd het een bloemstuk in een beetje dezelfde tinten. Maakte een rondje door de tuin en deze soorten gingen erin: bloemen van de Ligusterhaag- zaadknoppen van de Goudsbloem- bloemen van de Olijfplant- bloemknoppen van de vlinderstruik- blad van de klimplant Hedera- schermen van de Sedum- dichte Dahliaknoppen. Het kleurt zo mooi bij de grijze kast.

Bij de koffie een poosje zitten breien aan m’n vest, en ging weer verder met de huishoudelijke klussen. ‘s Middags een tijd in de keuken gestaan, bakte een plaat met bokkepootjes voor ‘s avonds voor de koffie, bakte 2 appeltaarten voor de volgende dag. Dan zou de vrouwenvereniging van Achterberg komen, moest daarvoor 4 appeltaarten bakken. Voor het avondeten werd er een pan wortels gekookt en een bak sla gemaakt, zalm en tartaar erbij, zo hadden ze wat keus. Voordat alle rommel opgeruimd was, was het alweer koffietijd en daarna nog buiten bezig geweest. Krabde het terras bij de theeschenkerij schoon, dat koste me al een uur met al dat mos. Maakte de buitentafels schoon, lapte de ramen van de theeschenkerij binnen en buitenkant. Glazenkast uitgesopt en de bar helemaal schoon gemaakt. Half elf was ik binnen.

Donderdag half 6 opgestaan en na het douche de tuin in gegaan. Moest wat Dahlia’s opbinden die omgewaaid waren, de geraniums weer toonbaar maken door alle dooie bloemen eruit te halen.

Bakte die dag nog twee appeltaarten, maakte bijtijds het avondeten klaar en na het eten de theeschenkerij in gegaan om alles klaar te zetten voor de dames. De appeltaarten waren al gesneden en stonden klaar op de bar toen een vriendin kwam om te helpen.

Ze hoorde ook bij de vrouwenvereniging maar was gelijk mijn hulp die avond. Dat was wel erg fijn. En als zij komt helpen betekent dat altijd dat we rozen moeten proeven?. Ze werkt bij een kweker en die z’n vrouw kweekt eetbare rozen, even wennen maar het smaakt best en ziet er prachtig uit. Dus toen de vriendin de appeltaarten zag staan werden gelijk de rozen kaal geplukt en de blaadjes over de appeltaart gestrooid en daarna poedersuiker erover.

Vond het eigenlijk wel lachwekkend want er waren veel oudere dames bij maar de meeste hadden ze toch opgegeten?. Na afloop was er fris en ijs met advocaat en slagroom. Daar gaan de dames altijd vanuit dat ik dat in huis heb?. Was een leuk avondje, heerlijke om na zo een lange tijd weer wat gezelligheid te hebben in de theeschenkerij.

Gisterenmorgen had ik verfcursus. Dat deden we in de theeschenkerij omdat die ook open was. Zo gingen alles in één moeite door. De mevrouw nam nog zo’n leuk cadeautje mee van eigen bodem. Walnotenolie wat ze zelf persen en vlierbloesemsiroop en een kistje walnoten.

Ze ging met 4 soorten geverfde wol blij naar huis. Toen werd er geappt door een meneer of hij die middag wat kon komen bespreken. Is goed, half drie was hij welkom. Nadat hij vertrokken was kwam een mevrouw een zak wol ophalen, spraken wat praktische dingen door en maandagavond komt ze me ophalen voor de eerste weefcursus. Zo’n zin in hé! Eigenlijk zou ik die avond bij Leen nog een paar ramen ontvetten zodat hij er plakfolie op kon doen maar hij belde af dat hij visite kreeg. Vond het niet erg hoor, ben lekker in het atelier gaan zitten om een tijdje aan m’n vest te werken in alle rust. De rest van het gezin vermaakte zich wel even zonder mij.

En net zijn we een poosje op de rommelmarkt van de kerk geweest. Dat was pas lang geleden. Scoorde weer een paar leuke dingen voor in de theeschenkerij( alsof het nog niet vol genoeg staat)