Vroege vogels

Dinsdag-24 juli-2018

Vanmorgen ging om kwart over 4 de wekker al. Ik had beloofd dat ik Rien en Michiel zou wekken want die moesten vroeg beginnen. En de heren verslapen zich nog wel is een keer. Nu hebben ze op hun werk(ze werken bij dezelfde baas) afgesproken dat ze 1 euro per minuut boete betalen als ze zich verslapen. Nou je kunt wel raden hoe gauw die pot vol is denk ik :-). Maar goed,ik ben zelf weer in bed gestapt want zo vroeg lag ik er ook niet op. Maar slapen doe je toch niet meer,om kwart voor 5 hoorde ik er al weer een rommelen,die moest ook vroeg beginnen. Om half 6 stond Hidde naast me,die had het ook wel weer gezien op bed. Die heb ik toch maar even teruggestuurd. Om kwart voor 6 ben ik er gelijk maar met manlief uitgestapt,er lag nog een berg strijk van gisteren. Nieuwe was maar gelijk weer gesorteerd voor de wasmachine,waar komt toch al die was vandaan? En m´n vader is vandaag jarig,daar wil ik zo nog even op de koffie. Hij houdt de verjaardag vanavond hier in het zaaltje,dus hoef ik lekker de deur niet uit,ook wel makkelijk. Heb gisterenavond om half elf nog even de ramen van het zaaltje binnen en buiten gezeemd. Al die vieze vliegenstront erop. Zo wil je de visite ook niet ontvangen. Ook gelijk maar even met Hidde het eten voor vanavond klaargezet,gebakken piepers met sla en vlees.

Weer even verse bloemen bij de ingang gezet,staat toch altijd wel gezellig. Had mooie wilde bloemenmengsel gezaaid van het jaar en daar heb ik nu echt plezier van. Volgend jaar wil ik er een heel groot stuk mee vol zaaien. Alleen al die vlinders,bijen en weet ik allemaal wat er op afkomt,is al mooi om te zien.

En het gezelschap van de kippen,ook zo leuk.

Zaterdag nog even een krans gemaakt van de zaaddozen van de papavers,die foto heb ik al eens laten zien. Nu snap je waarom ik ze zo weelderig laat groeien overal in de tuin.

Eerst prachtige bloemen,dan hele mooie zaaddozen en dan een berg zaad waar ik volgend jaar weer van hoop te genieten.

En nog eventjes geborduurd aan het naaldenboekje van vilt waar ik mee bezig ben. Wel makkelijk om alle naalden bij elkaar te hebben, Meestal moet ik weer eens zoeken waar de naalden zijn gebleven. Foto 1 ligt klaar om gevilt te worden en foto 2 is zoals hij geworden is na het vilten,althans de voorkant,met allerlei dingen er op geborduurd. Hij is nog niet klaar hoor,want ik weet nooit van ophouden als ik eenmaal het vilt gaat borduren. Van het najaar hoop ik te gaan starten met het geven van cursussen vilten en naaldvilten. Hier moet nog een pagina van op de website komen,maar de websitebouwer is erg druk. Ik hoop dat hij me snel kan helpen. Daar zul je alle informatie over tijden en prijzen op kunnen vinden. En ook de informatie over het zaaltje om het te huren voor allerlei doeleinden. Ik zit me eigen te bedenken dat ik nog beloofd had om foto,s van het zaaltje te plaatsen,was ik eigenlijk vergeten. Hoop het van de week echt te doen. Nu ga ik eerst nog even een boterkoek bakken,recept komt vanmiddag op de site te staan.