Vroege start

Zaterdag 9 januari-2021

Wat geniet ik s morgens vroeg van de wandeling met de hond. Ben de hele week rond 5 uur opgestaan en zo’n drie kwartier met de hond gewandeld rond het dorp. Daarna neem ik een korte hete douche, schil dan een appel, bestrooi hem met kaneel en leg hem drie minuten in de magnetron. Een heerlijk hapje om de dag mee te starten, en je bent echt fit en vol energie om aan het werk te gaan. Je geloof het nooit maar ik heb tegenwoordig zin in een ontbijt s morgens. Normaal gaat er maar een halve boterham in omdat ik gewoon geen honger heb, maar nu kan ik prima eten. Ik hoop dat ik het vol kan blijven houden. Merk wel dat ik na het middageten even in kakt. Dan ga ik een half uurtje op de bank liggen en is het weer over. En misschien verstandig om s avonds eerder naar bed te gaan want het is bijna elke avond half 12, dat is te laat als je zo vroeg op wil staan. De hond weet het inmiddels precies want hij ligt altijd buiten bij de voordeur en hij staat gelijk paraat als ik naar buiten komt. Als we terug zijn krijgt hij altijd een stuk worst, dat weet hij inmiddels ook! En voor de rest is het gewoon prachtig om te zien hoe het langzaamaan licht begint te worden. Dat leverde nog een mooie foto op, dat had ik weer gemist als ik op bed had gelegen.

Dinsdag stond eerst de kast van Hidde en de meiden op het lijstjes. Alles leeg gehaald en op bed gelegd, alles gesorteerd voor gebruik en voor het leger des heils. De kast van Hidde lag echt vol met kleding die hij niet meer paste.

Van de dames lag hij ook aardig overhoop. Daar ben ik wel een uur mee bezig geweest. Vind het altijd zo’n mooi gezicht als het netjes op stapeltjes ligt. Maar dat is hier nooit voor lang.

Woensdag kreeg het kantoor een fikse beurt. Durf de foto er bijna niet op te zetten, wat een puinhoop. Hoe het komt? Nou, ik denk omdat de kinderen daar huiswerk maken, daar wat lekkers nuttigen en de zooi blijft liggen, er word geknutseld, de feestdagen ertussen dan doe je ook niet veel, en natuurlijk ziek geweest, lang moe gebleven en er zal ook wel bij komen dat ik gewoon geen zin had?. En in één keer is daar het licht ,en ja hoor, niet meer te stoppen. Echt héééééérlijk!!!

Alles uitgezocht, op de plek gelegd, oude foto’s weer stofvrij gemaakt. Als ik iets mooi vind is het wel oude foto’s of kaarten. Deze kreeg ik een keer van een vriendin voor m’ verjaardag. Vind hem nog altijd prachtig. Hij is van 1930, moet je kijken wat een heerlijk smoeltje dat meisje heeft. Lekkere scheef geknipte pony?. Dat is toch mooi om neer te zetten.

En nog een paar mooie oude kaarten

Na 2 uur was ik klaar

Maakte van de schoolboeken gelijk maar een stapel voor iedereen, zodat ze niet overal rondslingeren

Weer een vertrek netjes. Kookte voor het avondeten een grote pan goulash. Na het eten fietste ik met de meiden naar Rhenen om Hidde op te halen bij een vriendje. Vind het niet prettig dat een 10 jarige daar door het donkere spoorgat moet fietsen. Was wel fris, maar wel een gezond weertje. Maakte die avond de tas af voor aan de stoel.

Pleegde een paar late telefoontjes, stopte de wasmachine vol en lag weer half 12 op bed. De volgende dag kwam de nieuwe hulp, de vorige is er mee gestopt na drie jaar en gaat een opleiding voor pedicure doen dus dat werd teveel voor haar. Wel heel leuk, heb al gezegd dat ik klant bij haar wordt. Lekker dichtbij. En ik ben blij dat ik weer gelijk een nieuwe hulp heb. Dat viel zo mooi samen, de één mailde of ik een hulp kon gebruiken en de andere vertelde dat ze ermee wilde stoppen. Hoe fijn was dat! Wat minder fijn was dat ik die nacht weer eens kiespijn kreeg. Nu een verstandskies, hij zeurde al een poosje maar ik hoopte dat het vanzelf weer overging, ijdele hoop. Bedacht dat ik toch maar even naar de tandarts moest anders zat ik van het weekend weer. De beste man was onverbiddelijk: ‘eruit met dat ding’! Ging wel makkelijk hoor ,maar veel napijn. Een voordeel: aan die kies kan ik in ieder geval geen pijn meer hebben?. Had die morgen al een pan boerenkool klaar gezet want ik wist natuurlijk niet hoe ik uit de strijd zou komen, maar de verdoving werkte nog wel een paar uur door en kon ik nog lekker wat doen.

Gisteren was Menno jarig ,is 19 jaar geworden. alleen z’n schoonouders zijn op de koffie geweest en verder geen verjaardag gehouden. Maakte een appeltaart en en mochoutaart, Hessel haalde chips en hapjes voor die avond. Menno wilde graag turkse wraps eten op z’n verjaardag. Hier mogen ze dan altijd kiezen wat ze willen eten. Hessel hoopt morgen jarig te zijn en wordt 15 jaar. Hij koos als eten: spruitjesschotel. Zal wel veel commentaar op komen voor de zondag, haha!

Heb van de week ook een nieuwe streng ‘Art-Yarn’ gesponnen. Dat is toch zo leuk om te doen hé! Gaat nog redelijk snel ook en je hebt een heel mooi resultaat. Deze heb ik met gouddraad getwijnd.

Vanmorgen ben ik met de meiden naar Putten geweest. Er belde een mevrouw dat ze nog schapenvachten had of ik daar interesse in had? Ze had gelezen op m’n blog dat de voorraad dun werd, vandaar haar telefoontje. Was er erg blij mee, en heb er 5 van haar overgenomen. Kan ik weer vooruit tot het voorjaar. Het was voor mij best een dingetje om te gaan want ik heb totaal geen richtingsgevoel. Zelfs met de navigatie op de telefoon ben ik in staat om verkeerd te rijden. De heenweg ging aardig en was met 40 minuten in Putten. We werden hartelijk ontvangen, dronken gezellig een bak thee en raakte aan de praat. De meiden waren helemaal weg van de honden, waren ook schattige beestjes. De terugweg verliep minder goed. Reed gelijk al verkeerd zodat we nu een andere route moesten nemen. Toen miste ik nog een afslag dankzij Mirjam. Had het vrij laat in de gaten dat ik af moest slaan, wilde dat net nog gaan doen, totdat Mirjam een erbarmelijke brul gaf omdat haar vinger geklemd zat. Door de schrik miste ik hem helemaal. Mar we zijn er gekomen hoor, was weer blij dat ik thuis was. De meiden hadden op de heenweg een Mc Donalds gezien en vroegen of we op de terugweg even daarlangs gingen. Maar dat zag ik niet zitten want dan moest ik weer een ander weg nemen in den vreemde. Geen zin in. Daarom zijn we vanavond even met z’n 6e langs de Mc-drive in Ochten gereden en kregen ze daar alsnog hun patat.

En nog wat leuks: Leen heeft een appartement gekocht in Veenendaal. Vandaag heeft hij groen licht gekregen van de bank dus nu is alles rond. Ben echt blij voor hem. Hij wilde dit al een hele tijd maar kwam er niet tussen. En hij is ook al 23 ,dan wil je toch graag op je eigen wonen. Hij hoopt 1 juni er in te trekken. En Rien jr hoopt 24 september te trouwen, dus als het goed is zijn er dit jaar twee zonen uit het huis vertrokken. Dat zal wel even raar zijn.

O ja, en ik had nog gezegd dat ik zou kijken of ik het recept van de oliebollen erop zou zetten als ze nog lekker waren de volgende dag, maar dat was absoluut niet het geval. Ze waren een dag later al vrij droog en de dag daarop helemaal niet lekker meer. Geen succes dus, volgend jaar maar weer het oude recept!!