Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Vriendinnen,Ramskop en Corsage,s

Het is al weer even geleden dat ik wat geschreven hebt. Dagen waar van alles en nog wat op het lijstje stond,maar zoals gewoonlijk weer eens anders verliep. De vrijdagmorgen werd besteed aan een vriendin. Dat was al zo lang geleden dat ik haar van hart tot hart gesproken had,dus dat werd een keer de hoogste tijd. De morgen vloog voorbij ,maar het was weer heerlijk om even bij te kletsen. Moest me eigen nog haasten om op tijd bij het schoolhek te staan. Er zou gelijk een vriendinnetje meegaan uit school. Ze had haar suikerspinmachine meegenomen. Je hoeft natuurlijk niet te vragen hoe zoet ze die middag waren,letterlijk en figuurlijk?. Alles plakte in de keuken,maar ik heb ze niet gehoord,beter zo!!!

Zaterdagmorgen was wel gezellig,m’n vriendin kwam even een paar dozen met oude rommel brengen. Ze weet dat dat hier goed besteedt is. Ik zoek dan uit wat ik kan gebruiken en de rest gaat naar de rommelschuur van de kerk. Het ergste is dat ik altijd alles kan gebruiken,een kantje hier ,een oud borduurwerkje daar ,o,ja,en daar kan dat oude schilderij nog wel,en die rieten mand,o,daar kan ik wel resten wol in bewaren,erg hé. Ik ben gewoon gek op oude troep,ga dan ook liever de kringlopen afstruinen dan dat ik in de stad ga winkelen.

 

De baas was ondertussen met Menno even het schapengaas aan het verzetten zodat ze weer een ander stuk kaal konden vreten. Dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. De ram is nogal een eigenwijs kreng en hij ontsnapte dan ook. Hij had hem weer redelijk snel achter het gaas maar toen ging mevrouw ervan door. Die beesten kunnen echt hard rennen,maar vaders kreeg hem te pakken,hij gleed nog wel een stuk mee over het gras,maar hij had hem. Heb maar niet gelachen anders ben ik bang dat het schaap in de diepvries belande in plaats van in de wei. Hij is nou bepaald niet gek op m’n schapen,dat snap je toch niet. Hij was nog maar goed en wel binnen toen de ram weer dwars door het prikkeldraad kwam vliegen om de hond aan te vallen,haha. Konden ze weer opnieuw beginnen. De rest van de week bleven ze rustig grazen,dus z’n rare bui is weer over. Kijk, dit is mijn superman,Bartje heet hij.

Maandagmorgen wilde ik vroeg opstaan,ik wou graag de bloedmaan zien. Die zou volgens de krant ergens tussen half 4 en half 9 in de rode variant aan de lucht staan. In 2025 zou hij pas weer te zien zijn in die staat. Nou,daar moet je toch je bed voor uit komen. Wekker om kwart voor 5 gezet. Het ergste was dat ik om drie uur al wakker was,weer wegdommelde,en elke keer dacht,o,niet de maan vergeten te bekijken. Zo gaar als een visje kwam ik kwart voor 6 uit bed,maar hij stond er nog in vol ornaat,vond het de moeite waard om er voor op te staan.

Heb nadat de kinderen naar school zijn gegaan,de doos met oude spullen van zaterdag gesorteerd en op een plek gezet. Daar kwam nog een nieuw tekenboek voor Maureen uit te voorschijn. Kind ook weer dolblij,ze wil graag op tekenles en nu kan ze vast thuis gaan oefenen. Er wordt stap voor stap in uitgelegd hoe je van allerlei dingen moet tekenen.

De wasmand kwam die dag ook leeg tot de bodem,streek de weekendwas weg,viel erg mee,was zo gebeurd. s’Avonds nog en corsage gevild en een poos aan de ramskop geprikt,wat een enorm werk.

De volgende dag ben ik eerst even naar Veenendaal gegaan,de sokken waren weer eens op. Hier verslijten ze ongeveer elke 2 maanden 6 paar sokken,dat is gewoon erg. Of het nu komt door de ruwe kamervloer,of door de klompen,of dat ze altijd op hun sokken naar buiten rennen,ik weet het niet. De sokkenla was in ieder geval weer leeg. Haalde gelijk ook maar handschoenen voor een paar kinders,knutselspullen ook weer bijgevuld.

Tussen de middag rende Mirjam de keuken in en gleed uit met haar hoofd tegen het keukenblok. Die had een gat in het hoofd. Het bloedde best,maar het bleek mee te vallen. Ongeveer een centimeter lang. Heb het een poosje dicht geduwd maar later ging het toch weer openstaan. Rien is om kwart over 4 toch maar even langs de dokter gegaan,die heeft er wat lijm in gedaan en een hechtpleister erop. Kan het mooi dicht groeien. Daarna moesten we nog opschieten want om 7 uur zou er een viltgroep staan om een corsage te komen vilten. Het was weer erg gezellig en de dames gingen tevreden naar huis. De foto is erg geel door het licht,het was ook pas half elf voordat we klaar waren.

Zelf heb ik de corsage,s voor de workshop ook klaar. Ze zijn in verschillende kleuren en technieken gemaakt,maar je kunt ze in elke kleur naar eigen wens maken. Ik probeer van de week een paar datums te prikken voor de workshop en dat zet ik ze op de site.

Woensdagmorgen was er een verjaardag van een vriendin,weer een rede om gezellig op de koffie te gaan. Voor haar vilte ik een oudroze corsage met jute strik en kleine pareltjes. Weer even gezellig met iedereen gebept en daarna de kinderen van school gehaald. Hidde kwam ziek thuis en is op de bank gaan liggen. Hoge koorts,erg hoesten,en misselijk. Als de rest maar niet volgt:-(. s’Nachts kwam hij tussen in liggen,ooh,wat was dat kind warm. Niet veel geslapen,om half 5 waren Rien en Michiel weer fiks aan het rommelen,die gingen met hun werk 2 dagen skiën,wel heel leuk. Was weer blij dat ze veilig thuis waren,dat is m’n ergste nachtmerrie,dat er iets met je kinderen gebeurt.

De rest van de week bleef Hidde goed ziek,het huishoudelijke werk ging allemaal tussen de bedrijven door,want de zieke vroeg nogal veel aandacht,dat mag nog als je 8 jaar bent hé. Heb heel veel potjes yahtzee met hem gedaan. Ook werden er nog zandkoekjes gebakken,Mirjam had s’middags een verjaardagsfeestje van een jongen uit haar klas. Maureen had er vrijdagmiddag een. Dan is het altijd leuk om een pot met eigengebakken koekjes bij het cadeautje te geven. (op de foto moeten ze nog in de oven )Donderdagavond moest ik de rest van het huiswerk van de ramskop af maken want de volgende dag had ik de laatste cursusdag.

 

Wat over was werd hier weer weggesnoept,daar hebben ze geen moeite mee. Bij de bakker op de markt kreeg ik 18 speculaaspoppen voor weinig aangesmeerd. Hij dacht dat ik ze wel kon gebruiken voor taartbodems of zoiets. Leuk hé,een bakker die meedenkt:-) We zullen eens kijken of er een idee boven komt drijven voor een recept.

Toen ik vrijdagmorgen gaan moest was Hidde nog steeds niet opgeknapt. Nu had ik het geluk dat manlief en zoon niet konden werken door het weer,dus heeft Menno de hele dag opgepast. Anders had ik echt een probleem gehad,had de kop zonder hulp nooit kunnen afmaken. Thuisgekomen moest het zaaltje weer op orde gemaakt worden voor een verjaardag en de volgende dag was er weer een. De hulp belde af,die was ziek,m’n schoondochter die op zaterdagmorgen altijd even een paar uurtjes helpt,moest leren voor school. Toen ben ik zelf het zaaltje maar gaan schoonmaken,ook tussen de bedrijven door. Gelukkig was Rien nog steeds thuis,kon die ook een beetje op de zieke passen. Er kwamen nog mensen kijken voor de hooiberg,die moet voor 4 februari weg zijn. Ze wilde hem wel overnemen,dat moet van de week gebeuren. Dat zal nog wel een hele bevalling worden want hij moet in z’n geheel verhuisd worden. Als hij weg is moet er een foto van de lege plek naar de gemeente en dan krijgen we de vergunning voor de theeschenkerij?. Na een uurtje kletsen (het waren goede bekende)gingen ze naar huis en ging het poetsen weer verder. Ik had hulp van Maureen,die maakte 2 aanrechtkastjes schoon en netjes,maakte de wc,s schoon,lekker zo,n hulpje. Zij leert en verdiend, en ik heb er ook weer baat bij.

Nou ,hier is hij dan. De ramskop. Hij heet ‘James’. Dat vond ik wel een mooie naam voor hem. Ben er erg wijs mee,het was een klus,maar het resultaat is super. In het echt is hij mooier,krijg hem niet echt weergegeven op de foto. Misschien dat ik er ook workshops in gaat geven,maar daar moet ik nog even goed over nadenken. Gaat heel veel tijd in de voorbereiding zitten. Wie weet.