Vorderingen

Maandag 11 juni-2018

Zaterdag weer een heerlijke nuttige dag gehad,zo,n dag waarop veel werk verzet wordt.Vader en zoon waren verder gegaan met de bestrating van de oprit en achter de parkeerplaatsen. Dat was nog een hele klus,vooral als je het naast je eigen drukke zaak moet doen. Daar gaat het werk ook gewoon door,hij heeft het ontzettend druk,iedereen wil z’n tuin klaar hebben,liefst gisteren nog hé!! Hij heeft wel genoeg zonen om te helpen,maar die moeten ook vaak overwerken. Geeft niet,het komt vanzelf wel af.

Zelf was ik druk met de tuin bij de vakantiehuisjes weer onkruidvrij te maken,er kwamen s’middags weer nieuwe mensen en dan wil je het toch weer netjes hebben. Je blijft aan het plukken en schoffelen. Zaterdag is altijd wel een drukke dag, je wil voor de zondag toch weer alles een beetje op orde hebben,niet dat dat nou altijd lukt hoor. De wasmanden weer leeg,anders kom je er maandag niet doorheen,alles gestoft en gezogen,weer allerlei lekkers bakken voor s’avonds en de zondag,soep koken,schoenen poetsen,laatste vergeten boodschappen doen. We waren zaterdagavond pas half negen klaar,niet normaal,voortaan gewoon eerder stoppen en laten liggen tot maandag. Loopt vast niet weg.Met het zaaltje zijn we bijna klaar,als zoon 2 nu vanavond z’n belofte nakomt om het timmerwerk onder de bar af te maken,dan kan ik het servies en alle andere keukenspullen in gaan pakken.Hij zou het 2 weken terug al doen ,maar hij werkt overdag in een loods waar het 35 graden is( Hij zit in de Chalet bouw),begrijpelijk dat je dan s’avonds geen zin meer heb om voor je moeder aan de gang te gaan:-(. Heb voor het zaaltje weer allerlei leuke dingen gescoord bij :Dorkas in Opheusden,Klompenschuurtje in Veenendaal en Klompenstal in Achterberg. In Veenendaal is hij iedere eerste zaterdag van de maand open en in Achterberg iedere zaterdagmorgen. Heerlijk om daar te snuffelen.

Een mooi oubollig bankstel,zit nog lekkerder als die van onszelf .

Een prachtige pendule,die wilde ik altijd al zo graag hebben,hij slaat zo gezellig.

 

Oude trapnaaimachine had ik al,is van binnen naar het zaaltje verhuisd.

Prachtig oud nachtkastje met marmeren blad,kun je toch niet laten staan hé?

Mooie oude schemerlamp met ijzeren voet.

Moet je kijken wat leuk,oude kranten van bijna 90 of 100 jaar oud,ben ik wel wijs mee.

En waar ik helemaal superblij mee ben ,zijn m’n gehaakte gordijntjes. Twee vrouwen uit de kerk hebben dat voor me gedaan. Wat lief,want het is veel werk,en als ik dat zelf had moeten doen waren ze waarschijnlijk pas over 5 jaar klaar geweest. Ze maken het zaaltje echt huiselijk.

De schilder wil ik ook nog even in het zonnetje zetten. Die heeft de muren echt helemaal naar m’n zin gemaakt. Eerst heeft hij ze grijs gesausd en daarna heeft hij behangplaksel gemengd met zwarte en okergele verf en dat erover gesmeerd met een kwast en daarna met een natte spons uitgeveegd. Wat een werk,maar wat schitterend.Dankzij alle vaklui hebben we nu een prachtige zaal.