Voorjaarsvakantie

Donderdag 27 februari-2020

Het is best lekker dat de kinderen vakantie hebben. Ze hadden afgelopen vrijdag al vrij gekregen omdat de leraren een studiedag hadden. Dit tot ergernis van Hessel die nog gewoon een paar uur naar school mocht. Hij zit op het Lodenstein in Kesteren. Maar reden om jaloers te zijn had hij volgens mij niet,want als je weet hoe vaak hij daar uitval heeft. Niet normaal. Soms hoeft hij de hele week maar 2 of drie uurtjes per dag naar school. Hoe dat komt weet ik eigenlijk ook niet. Hijzelf vind dat natuurlijk niet erg maar ik wel. Nog meer tijd om te hangen achter die rot telefoon. Maar vaak zet ik hem ook aan de klusjes hoor,kweek je alleen maar luie kinderen mee met dat gehang. Toch doet hij dat vaak wel zonder mopperen!

Ik had eigenlijk vrijdagmorgen een verjaardag van een vriendin,maar dat ging nu niet door omdat er een paar kinderen vrij waren. s’Morgens eerst een landelijk bloemstuk gemaakt voor op de tafel. Kippengaas om een stolp op maat gemaakt ,krans van takken in elkaar geprutst,daar hooi tussen gedaan en op schaal gelegd. Blauwe druifjes erin gezet,stolp van kippengaas erop,en je hebt met weinig dingen een leuk stuk. Staat ook mooi als je er primula,s of een vaas met tulpen onderzet.

Wat ook leuk was ,was dat een andere vriendin onverwachts op de koffie kwam. Erg gezellig. Maureen ging die middag logeren bij een vriendinnetje uit het dorp. Hidde ging logeren bij een vriendje. De onmisbare hulp kwam een huisje schoonmaken voor vakantiegasten uit Zeeland. Daar hebben we vaak mensen vandaan. Maakte zelf de theeschenkerij op orde voor die avond voor een personeelsetentje. Om half 7 moest Maureen weer op naailes zijn,dus eerst haar even op pikken bij haar vriendin. Op de terugweg reed er gelijk een meisje van naailes mee,die zette we even in Kesteren af voor een verjaardag. Bracht Maureen weer op het logeeradres. Was rustig zonder die twee.

Zaterdagmorgen had ik beloofd dat we weer een keertje naar het snoepwinkeltje van Lammert van de Bospoort in Ede zouden gaan. Volgens mij heb ik er wel eens vaker over geblogt. Dat is een snoep/kruidenierswinkeltje waar je 100 jaar terug in de tijd stapt. Vind het elke keer weer erg mooi om daar te komen. Er hangt ook nog zo’n mooie geborduurde merklap uit 1904 aan de muur. Mooi oud linnengoed wat er nog ligt,oude soorten kruiden en snoep van vroeger. Maureen kwam met vriendin naar huis,die wilde ook graag mee. Hidde interesseerde het niet,maar ik kreeg wel een bestelling voor snoep van hem mee;-) Nadat ze allemaal een zakje met verschillende soorten snoep hadden uitgekozen moest er voor vaders nog een potje zoete zwart/wit meegenomen worden . En op de toonbank stonden van die prachtige grote nougat-ruiten met chocola erom heen. 10 nam ik er mee,voor ieder in het gezin een. Nou,dat kan ik beter ook niet meer doen,geloof dat ik er zelf wel ‘iets’ meer dan 1 op heb. Die dingen zijn ook zo lekker. Chocola kan ik erg moeilijk van af blijven. Zo zaten er zondagmiddag nog 3 toffifee in het doosje. Vraag ik aan Rien of hij er nog een lust. Nee,zegt tie,bewaar maar eens voor vanavond. Daar achteraan kwam met een lachend gezicht de tekst uit spreuken 16 vers 32: wie zijn eigen geest beheerst is sterker die dan een stad inneemt. Die tekst word hier nog wel eens genoemd tegen die of gene die ergens meer van neemt dan goed voor hem is. Chocola/bier/roken of wat het dan ook mag zijn. Toen ik hem s’avonds het doosje met de drie toffifee voorhield en zei dat ik de tekst volbracht had,zei hij: o ja,en die ene nougatblok dan? ‘Toen ik naar de kerk ging lagen er nog 2 en nu nog een’. Pfff,ik dacht dat mannen niet zoveel in de gaten hadden?.

Teruggekomen uit het winkeltje reden we bij houthandel Bullinga langs voor veilingkisten. Was een idee van Rien om in het achterhuis waar de spin en viltcursussen worden gegeven een hele wand van veilingkisten te maken zodat je alle wolvoorraad kwijt kan. Vond het wel een leuk plan. Nu moeten alleen de 38 veilingkisten nog geschuurd worden,minder leuk werk.

Ook kwamen die middag mensen kijken hoe de vakantiehuisjes waren. Hun hadden een midweek op de Grebbestee gewonnen met de prijzenpuzzel van de Gezinsgids. Vonden ze wel heel leuk. In mei hopen ze te komen. Daarna arriveerde de mensen uit Zeeland. Die troffen het ook niet echt met het weer. Het houd maar niet op.

De dames maakte zaterdag nog chocoladenestjes met eitjes. Een stel gingen er mee met het vriendinnetje naar huis en de rest ging op schaal.

Maandagavond hadden we hier een avond van Neolife. Nooit van gehoord? Ik ook niet tot voor een paar maanden terug. Toch is het al elf jaar in Nederland actief. Ze verkopen biologische schoonmaakmiddelen en voedingssupplementen. Was wel interessant en ondanks dat er maar 4 vrouwen waren,toch best leuk verkocht. Het was wel een beetje een rommelige avond want ze kwamen ook de piano ophalen die we een tijdje terug gratis kregen. Maureen was er blij mee,maar als ze er op pingelde waren de broers weer niet zo blij. Wat wil je ook als je alleen maar lange tijd achter elkaar de vlooienmars hoort spelen?. En ik kreeg de toetsen niet meer schoon,die waren heel erg vergeeld. Dus op marktplaats gezet om gratis af te halen. Nu zijn er weer andere mensen blij mee.

En ik had voor twee jaar terug een tuinkas gekocht. Maar elke keer kwam er maar niks van om hem te plaatsen. Dus stond dat ding nog nieuw in de doos op zolder. Het was best wel een grote: 3,90 bij 1,95 of zo iets. En we waren bang als we hem neer zouden zetten dat de gemeente weer kwam zeuren,deden ze met de hooiberg tenslotte ook. Die konden we weghalen. Ook maar op marktplaats dan. Was zo weg. Belde maandagmiddag een man op. Hij deed een leuk bod en kwam hem die avond ook gelijk halen vanuit Drenthe. Weer lekker opgeruimd.

De jongens hadden bij de Coop een advertentie zien hangen van 50 Donald Ducks voor 5 euro. Was hier dichtbij,gelijk maar opgepikt zijn ze tenminste weer uren zoet. Daarna reden we bij schoonmoeder langs voor de koffie. Hidde en Maureen doken gelijk in de Duckies,die heb ik niet meer gehoord tot het eind toe. Toen we terugkwamen en gegeten hadden ben ik lekker in de stoel geploft met een breiwerk. Wilde nu eindelijk eens een keer handwarmers gaan breien. Bij de duimspie liep het al mis,wist niet meer hoe het moest. Toen heb ik een ervaren breister geappt hoe ik verder moest. Nou dat kwam via de app ook terug,was duidelijk. Toen ik een handwarmer klaar had op de duim na,en haar weer even belde voor verder info,zei ze dat ze een foutje in de app had getypt. I.p.v 10 steken voor de spie moesten het er 19 zijn. De 0 en de 9 zitten naast elkaar en had ze per ongeluk de verkeerde aangeraakt. Dat was balen,nu mocht ik hem weer voor de helft uit gaan trekken.

Woensdag lekker bijtijds opgestaan en eerst eens wat huishoudelijke klussen gedaan. Eerst kreeg de badkamer een grote beurt. Daarna de wc. En toen de hal ,zocht de kapstok uit en de schoenenrekken. Dweilde de vloer,maakte de mat schoon en gelijk ook maar eens aan de onderkant. Dat was volgens het doekje ook geen overbodig iets.

Zetten daar ook een stelling van veilingkisten neer voor al het werkschoeisel. Daar breek je elke avond bijna je nek over op de mat. Foto is een beetje raar van kleur,er zit nog maar een lampje in de kroonluchter die het doet.

En zelfs over de veilingkisten moesten de jongste nog ruzie zoeken. Welke kist van wie was. Erg toch,deden wij vroeger volgens mij nooit;-)

Na het schoonmaken even met de vrije kids gegeten en dan weer naar de tandarts met Mirjam om een kies te vullen. Daar kwam ik nog familie tegen. Ook kwamen we allebei weer tegelijk uit een kamertje van de tandarts. We hadden weer zoveel te praten dat we maar op het bankje in de gang zijn gaan zitten. Alleen de koffie ontbrak nog!

Gisterenavond mocht ik naar de sportmasseur. Ik heb echt al maanden last van m’n rug. Het was anderhalf jaar geleden dat ik geweest was. Denk altijd dat het vanzelf weer overgaat. Maar nu werd het wel heel erg,moest de hele dag m’n buikspieren aangespannen houden anders zakte ik door m’n rug heen. Dat kon niet langer zo. Gelukkig kon ik gelijk die avond terecht. Was ik wel blij mee,totdat hij met me aan de gang ging. Het was zeer pijnlijk. En elke keer zei hij maar: ‘meisje,meisje, waarom ben je toch niet eerder gekomen’? Meisje van 47 jaar oud,je blijft lachen! Hijzelf is al 85 jaar oud,in zijn ogen ben ik dan zeker nog een meisje. Misschien stel je je nu een klein rimpelig mannetje van 85 voor ogen. Niets is minder waar. Het is nog een beer van een vent met een paar grote handen je zou niet zeggen dat hij 85 is. Na een half uur martelen was hij klaar,dacht ik, mocht van de bank af,dus ik pakte m’n shirt alweer om aan te trekken. Nee mevrouw Roelofsen,komt u nog maar even hier over de tafel hangen,want dat zijn de wervels goed uitgerekt en kan ik er beter bij. Aaaaah,dat was echt pijnlijk. Heb er aardig wat bloeduitstortingen aan over gehouden. ( geen foto?) Daarna smeerde hij rug en nek in met een soort tijgerbalsem,niet meer in Nederland te verkrijgen. Dat voelt alsof je rug in brand staat. Je mag dan ook een dag niet onder de douche. Volgende week mag ik weer,want hij kreeg nog niet alles weg. Maar volgens hem zou het dan minder pijn doen. Hoop ik maar,je zou er tegen op gaan zien!

En vandaag zijn we naar het zwembad geweest. Eerst vanmorgen alles weggestreken. Maureen was zo lief om alles bij iedereen in de kasten te leggen,scheelde voor mij ook weer.

Nadat we gegeten hadden moesten we ook nog even naar de markt en nog naar de Coop voor pakjes drinken en wat lekkers voor in het zwembad. Om kwart voor 10 waren we er,en toen was het al erg druk. Maar een uur later was het helemaal erg. Het leek wel een mierennest. Maar de kinderen hadden er geen last van die vermaakte zich prima. Zelf heb ik lekker aan de kant zitten breien aan m’n handwarmers en vast m’n blog op papier gezet. Hoefde ik het thuis alleen maar uit te tikken. Om half 1 haalde we patat en daarna mochten ze nog een uur zwemmen. Om 2 uur zijn we gegaan. Was het ook spuugzat in dat benauwde zwembad. Het zweet liep me over de rug. En tot overmaat van ramp ging de tijgerbalsem ook weer z’n werk doen. Hoef niet uit te leggen hoe vreselijk warm ik het had.