Voorjaarsvakantie

Zaterdag 5 maart-2022

Het is weer druk met vakantiegasten in de huisjes. Fijn dat het weer begint te lopen. Het is zo lang rustig geweest door de corona. Maar nu kun je merken dat de mensen er echt weer zin in hebben om er op uit te gaan. Vorig weekend kwamen er een stel vriendinnen voor een overnachting met ontbijt. Daarna gingen ze een wandeltocht lopen. Het weer hadden ze in ieder geval wel mee.

We kregen een zak met heerlijke Zeeuwse bolussen van ze, nou, die zijn niet oud geworden hoor.

Nadat ze vertrokken waren heb ik de bedden afgehaald en gewassen, vast de helft van het huisje schoongemaakt. Maandag zouden er weer nieuwe gasten in komen. Maakte vast een begin om daar het terras schoon te krabben. Dat huisje is aan de noordkant en daar is het zo snel groen. Maar omdat het zaterdag was en er bij me eigen in huis ook nog zat te doen was voor de zondag, mochten de huisje even wachten tot maandag voor een verdere beurt.

Ondanks dat we weer allemaal zonder afspraak naar de kerk mogen, verliep de zondag niet als normaal. Hessel was zaterdag wezen zwemmen met een stel vrienden en toen hij op een vlot lag, sprong er een vriend met zijn knie vol op z’n dijbeen. Hij is nog op de fiets thuis gekomen maar daarna was het dan ook gebeurt. Hij had er veel pijn aan en kon niet normaal meer lopen. Die avond werd het alleen maar erger en toen hij zondagmorgen uit bed kwam zag hij lijkwit, was kotsmisselijk en had erg veel pijn. Ik twijfelde nog of we de huisartsenpost moesten bellen, ik denk altijd dat het vanzelf weer overgaat. Maar Rien vond toch dat ik maar moest bellen, het kon natuurlijk ook zijn dat het gebroken was. Om half 5 konden we terecht, waren snel aan de beurt. Na onderzoek bleek dat het zwaar gekneusd was. Eerst wilde de arts het in verband wikkelen, maar bij nader inzien leek het hem toch beter om er een rekverband om te doen zodat hij ook kon douche. Hij kreeg een stel krukken mee en zo hinkelde Hessel het ziekenhuis weer uit. Na een paar dagen ging het al beter, maar toen hij met een vriend een ochtendje ging proef draaien bij een sportschool ging het weer mis en mocht hij z’n krukken en rekverband weer gebruiken. Hoe enthousiast kun je zijn?.

En toen was het hier voorjaarsvakantie. De maandag begon met eerst met de wasmachine vol stoppen, rommel ruimen en m’n gasfornuis een grote schuurbeurt geven.

Maureen vroeg of ik kaneelbroodjes wilde bakken. De broodbakmachine kneedde het deeg voor me en dan doe ik het deeg altijd in een grote schaal om te laten rijzen. Nu zetten ik de machine uit en liet het daar in rijzen. Nou, dat was net op het nippertje, in een grote bak is toch wat veiliger.

 

Tijdens het rijzen kon ik huisje 4 af maken. Die mensen zouden om drie uur komen. Koste me nog een uurtje. Ging naar binnen om de broodjes te maken, kon dat aan de tweede rijs beginnen. Daarna volgde huisje 1 wat schoon moest. Was weer een uur, ook daar had ik een paar dagen eerder al een hoop gepoetst. En moest het terras onkruidvrij gemaakt worden. Mirjam hielp mij daar een poosje mee.

Daarna konden de kaneelbroodjes in de oven worden geschoven en waren ze klaar toen Rien en Menno thuis kwamen eten. De plaat was na een kwartier leeg. Op de foto is er al vanaf gegeten. Had in het totaal 25 broodjes.

Maureen zeemde die dag voor mij de ramen van de theeschenkerij. Hidde veegde al het blad aan de zijkant van het huis weg. Mirjam stofzuigde de benedenverdieping en ze moesten allemaal hun kamer netjes maken. Elke dag in de vakantie beginnen ze met een taak in het huishouden. Vele handen maken licht werk, dat gehang op de bank is niet gezond. En de rest van de dag kunnen ze doen wat ze willen( behalve heel de dag op de computer of telefoon?) Daar zit een tijdslimiet aan. En dan nog moet ik er alert op zijn dat ze er niet weer stiekem achter kruipen. Geloof me, als ik ergens doodmoe van wordt is het wel de strijd tegen de telefoon en de computer.

Zelf ging ik na het eten even een uurtje in de zon zitten spinnen, wat heb ik daarvan genoten. Had wel de hele middag willen blijven zitten, het was zo lekker buiten.

Was bezig met een art-yarn draad spinnen. Dat zijn dikke ongelijkmatig gesponnen draden die je dan met een dunnere draad twijnt. Daar had ik vorige week al een stel bats voor gemaakt op de kaardemolen zodat ik nu gelijk kon gaan spinnen. Heb daarvoor merinowol gebruikt en sarizijde. Van de sarizijde krijg je van die mooie verdikkingen in je draad. Dat zijn zijdevezels in allerlei kleurtjes door elkaar gemengd die je met je draad mee kunt spinnen.

Nu moet ik hem nog twijnen met zijde, alleen is die draad nog niet binnen. Die komt uit Frankrijk, meestal duurt het dan wel een week of langer voordat het er is.

Van de week had ik ook drie cursisten voor het spinnen. Bakte daarvoor kruidkoek en 2 schalen brownies. Kon ik daar ook gelijk de vakantiegasten van voorzien. En natuurlijk de jongens voor mee naar het werk. Woensdagmorgen moest er weer een ontbijt in een huisje bezorgd worden. En twee uur later een gevulde picknickmand voor de vakantiegasten die een dagje gingen fietsen. Heb geen foto van een mooi gevulde mand want de mensen wilde het in de fietstas stoppen. Stuk handiger natuurlijk dan zo’n grote mand meesjouwen. Wel een paar foto’s van de broodjes die er in gingen.

Verder nog koffie/thee//water/sinaasappelsap/fruit/brownies.

Hidde vertrok die dag met een paar vriendjes naar het zwembad. Mirjam mocht s’avonds mee met een vriendinnetje zwemmen. Die was pas om elf uur thuis. Doodmoe, maar veel plezier gehad. En omdat het vakantie was en we lekker op ons gemakkie een beetje aan rommelen, nam ik een paar uurtjes om vast aan een kastje voor het muizenhuis te werken. Hij is nagemaakt van een oude antieke kast van ons. Tenminste, dat probeerde ik?. Nu nog verven en een spiegel in het midden, hang en sluitwerk erop en dan is hij klaar.

Donderdagavond gingen Maureen, Jacobien en ik naar de kookcursus van de AMC pannen in Brabant. Nou dat heb je wel nodig hoor. Al gaat het steeds beter om met die pannen te koken, je loopt toch nog tegen heel veel dingen aan. We kregen veel informatie en hun kookte verschillende gerechten die we moesten proeven. Tomatensoep, hutspot, verschillende groenten in één pan, beenham met honingsaus, aardappelgratin. Wat hebben we lekker gegeten. De recepten zijn doorgestuurd zodat we het nu zelf kunnen gaan proberen. De volgende keer eet ik in ieder geval niet als we daar naar toe moeten. Je zit stampvol als je terugkomt. En met zo’n volle maag slapen is niet echt fijn.

En hier nog een mooie foto van het ochtendrood

en een van een boom vol kraaien

En hier een van de nieuwe aanwinst van Menno, hij is er nog niet over uit of hij hem doorverkoopt of opknapt en verhuurt als trouwauto.

Michiel kwam z’n droomauto ook tegen

Ik moet zeggen dat er in beide auto’s wel een heel mooi zwaar geluid zit. Alleen denk ik als ze gaan tanken met deze prijzen, dat de lol om zo’n auto te rijden er gauw vanaf is. Dan weet je waar je je geld naar toe kan brengen. In ieder geval niet naar je spaarrekening?.