Voorjaar, projectje af,

Donderdag 7 maart-2024

Wat hebben we een paar lekkere voorjaarsdagen gehad. Het zonnetje doet echt wonderen. Je voelt de energie weer je lijf instromen. Het is me ook wel een grauwe winter geweest. En nu ben ik niet iemand die daar depressief van wordt maar je merkt wel dat je minder lust hebt om dingen te doen. En zodra de zon z’n stralen laat zien en voelen komt de zin in van alles ook weer naar boven. Andere kant daarvan is dat je ook het liefst in een dag het werk gedaan wil hebben wat buiten op je ligt te wachten. En dat is heel wat. Dat is wel twee weken werk om de hele tuin, groene bestrating, onkruid en rommel ruimen af te krijgen. Dus elke keer maar een stukje. Heb toch geen tijd om er achter elkaar aan te blijven. Het is erg druk met cursussen, het verzorgen van verjaardagen/presentaties in het zaaltje en de boekingen in de huisjes. En dan nog het winkeltje, en de leveranciers die graag willen dat hun producten die ik verkoop in de webshop komen te staan. En dat is behoorlijk veel werk. In hoeverre ik de webshop wil vullen is ook nog iets om over na te denken. Want heb ik daar wel zin in om zoveel tijd te steken in het verpakken en wegbrengen van pakketjes, het retourneren als het niet goed is? Want een ding mag duidelijk zijn: bolletjes wol/katoen/macramegaren, de kleur is altijd anders dan op de foto. Andere kant daarvan is dat ik het zelf ook makkelijk vind als ik naar iets op zoek ben en ik kan het online bestellen. Moeilijke beslissing! Het laatste wat ik zou willen is dat het ten koste gaat van m’n gezin en het geven van de cursussen/ winkeltje. Las gisterenavond nog zo’n mooi uitspraak: Het is fantastisch om te geven, maar zorg dat je je grenzen ziet. Een appelboom geeft je z’n appels, maar z’n stam en takken niet. Duidelijk toch?

Verder heb ik vorige week een lekkere slinger aan het huishouden kunnen geven, kamer en keuken en een slaapkamer werden van onder tot boven gesopt (de andere slaapkamers deed de hulp), loshangende zoom van het gordijn gemaakt (hing al een half jaar los), kasten uitgezocht, overmatige rommel naar het klompenschuurtje gebracht. Ramen gelapt, ben op de helft.

 

Maandagmorgen vroeg op, het werk gedaan en daarna op kraamvisite geweest. Thuisgekomen de vloer gedweild, gegeten en weer naar een vriendin op visite waar ik al heel lang niet was geweest. Op maandag, kun je nagaan. Dat doe ik eigenlijk nooit maar verder was er geen ruimte. Tussen de bedrijven door elke keer wat strengen wol geverfd

en ministrengetjes geverfd voor babysokjes of voor een leuk randje om je project

en een jonge vrouw op gang geholpen met het breien van een Noors kussen.

Dinsdagmorgen weer 5 uur opgestaan. Na de stille tijd en wat lezen nog even een poosje zitten breien aan m’n Noorse deken. Toen was het inmiddels al weer half 7, tijd gaat hard als je lekker bezig bent. De kinders uit bed getrommeld, pan Chinese tomatensoep gekookt, kruidkoek gebakken voor de cursisten. Had die dag drie cursisten voor het weven. Na het ontbijt alles klaargezet, paar wassen gedraaid en opgehangen, wc schoongemaakt en daarna kwamen de dames, zijn tot kwart over 2 bezig geweest. Nu hebben ze het getouw mee naar huis en kunnen ze het verder af weven. Kookte een pan boerenkool en om even voor half 7 vertrokken we met Maureen en vriendin naar het Hoornbeeck college in Amersfoort voor een voorlichtingsavond. Ze hoopt dit jaar examen te doen en is nu nog hard aan het denken wat ze worden wil. Valt niet mee als je meerdere dingen leuk vindt.

Heb me eigen van de week opgegeven voor de Poederooijse dagen. Vorig jaar stond ik op de terdegefair met een kraam, was ook leuk maar nu wil ik het daar eens proberen. Is op 11, 12 en 13 juli. Verder hopen we op zaterdag 8 juni op de Dag van het Schaap in Ermelo te staan. En ik loop er nog over te denken om me eigen op te geven voor een standplaats op de familiedagen in Gorinchem. Dat is in de herfstvakantie 29, 30 en 31 oktober. Denk dat ik het wel doe, als vaders het er natuurlijk mee eens is want die moet dan thuis de boel een beetje draaiend houden hé. En dan hebben we nog de Vlegeldag in Bennekom op 28 augustus. Weer genoeg voor te bereiden!

Gisteren was de dag ook lekker gevuld. s’Morgens was het winkeltje open en had ik gelijk 4 dames die op sokkenbreicursus kwamen. Daar moest natuurlijk eerst wat voor bij de koffie gebakken worden, dat werd een appel-boterkoek.

De cursus sokken breien is wel gewild hoor. Krijg daarvoor ook vaak mensen uit het dorp. Sokken breien is gewoon ook heel leuk en ontspannen en helemaal niet moeilijk. s’Middags had ik drie dames op spincursus. Twee voor de eerste keer en de derde voor de laatste keer.  Toen hun weggingen om 4 uur kwamen er twee dames naar het zaaltje kijken om een gezellig ochtendje te houden met een aantal ouderen mensen. Daar zitten aardig wat mensen van in een rolstoel dus moesten we even kijken of dat zou passen. Met wat verschuivingen zou dat geen probleem moeten zijn. Kookte een grote pan bami en zaten  pas kwart over 6 aan tafel. Nadat de rommel opgeruimd was mochten we gelijk door naar een Prowin-party. Had er tot vorige week nog nooit van gehoord. Zijn schoonmaakmiddelen en allerlei huishoudelijke apparaten. Wel mooi en goed spul. En zo was de hele dag gevuld en had de pap ook wel op.

En eindelijk zijn de sokken van Mirjam afgekomen. Dat was een project dat ik elke keer tussendoor oppikte. Maar aangezien ik vaak meerder projecten heb liggen duurt het meestal wel even voordat het af is. Was aardig wat werk met het patroontje en het lange boord, want ze wilde graag kniekousen. Ze zijn ook bijzonder leuk geworden moet ik zeggen. Nu heb ik me eigen voorgenomen om voortaan eerst het project af te maken voordat ik aan een ander begin. Ben nu dus met de Noorse plaid bezig en die moet dan eerst af voordat ik aan wat anders begin. Die afspraak met mezelf sneuvelde al gauw want de gebreide sokken van Hidde waren kapot en die heeft hij op zaterdag altijd aan naar z’n werk. En aangezien hij daar aardig aan verknocht is voelde ik me eigen verplicht om acuut nieuwe op de pen te zetten. Nou vooruit, twee projecten is ook te overzien. Eén waar je niet bij na hoeft te denken als je in gezelschap zit te breien en de andere voor de stille momenten.

En het voorjaar zit echt in de lucht, kijk maar. Die zat gisteren bij de tuindeuren van de keuken. Schattig hé! Haar vriendje liep er ook bij maar die vluchtte voor de foto.