Voorbereiding brunch

Woensdag 4 december-2019

Afgelopen zaterdag had ik de theeschenkerij helemaal schoon van alle zwarte roetzooi. Het rook er weer heerlijk fris naar groene zeep. Dat moest ook wel want s’middags kwam een mevrouw haar 85e verjaardag daar vieren. Ze zouden eigenlijk tot 6 uur blijven maar vroegen of ze ook de maaltijd hier nog konden nuttigen,anders moesten ze dat nog bij moedertje thuis doen. Dat was geen probleem want die avond was het toch niet verhuurd. Dus huurde ze er nog een paar uurtjes bij,voor hun net zo makkelijk,heb je thuis ook geen gedoe meer.

Mirjam vroeg zaterdagmorgen toen ze uit bed kwam al gelijk of ik kaneelbroodjes wou bakken voor tussen de middag. Ja hoor,lijkt me ook wel erg lekker. Gelijk maar aan begonnen want voordat het gerezen en afgebakken is, is het bijna alweer etenstijd. Als je ze nog nooit gebakken hebt moet je het toch eens gaan proberen,ze zijn zo lekker. Het recept staat op de website. Het is een recept van de ‘Amish’.

s Middags kwam een cursist haar bestelde spinnewiel ophalen. Ze nam haar man mee zodat we ook even kennis konden maken,was wel leuk. Meneer vind het leuk dat z’n vrouw er mee bezig is. Dat is wel erg fijn hoor als je man je hobby’s ook leuk vind. Ze hoopt bij gezondheid in januari terug te komen voor de cursus “wol verven’. Gezellig!

Toen ze weg waren eerst maar de berg strijk weg gewerkt die me al bijna 2 dagen aan stond te gapen. Wilde de valletjes voor de ramen nog strijken maar daar had ik toen ik klaar was met de strijk geen zin meer in,die zijn gisteren pas aan de beurt gekomen. Vaders was werken en was laat thuis, Hij had m’n auto meegenomen dus kon ik pas om half 6 boodschappen gaan doen. Toch zaten we nog om kwart over acht aan de koffie,viel nog mee.

Nu moet ik ook nog even een prachtige foto laten zien van de mist die zaterdagmiddag in een keer op kwam zetten en ook weer snel weg was. Op de achtergrond zie je nog de contouren van de Grebbeberg. Zo mooi!

Maandagmorgen kwam er weer een mevrouw een besteld spinnewiel ophalen,even thee gedronken en bijgekletst. Ook zij hoop terug te komen voor de cursus ‘wol verven’. Ik zei toch dat het verslavend is om met wol te werken?.

s Middags hadden we een verjaardag van een neefje en s’avonds ging Rien er naar toe met de oudste jongens. De jongste wilde ook graag s’avonds mee maar dat werd te laat voor ze,zit ik de volgende morgen weer met chagrijnige kinderen aan tafel. En wat ook zo leuk was,ze hebben jonge honden,prachtig om te zien. Het zijn labradors. Ze hebben een witte moeder en een zwarte vader.

Wat eigenlijk minder leuk was is dat Rien een foto stuurde toen ik op de verjaardag zat met als tekst: ”Je kinderen lopen los??”. Help!!! Toen ik thuis kwam geprobeerd om de ram weer in de wei te krijgen maar hij vertikte het. Heb hem maar laten lopen en even later zat hij er uit z’n eigen weer in.

En er belde een marinier die wil op de 20e een overnachting komen doen met nog 5 anderen mariniers. Als ze wakker worden willen ze een zeer uitgebreid stevig ontbijt en dan gaan ze met z’n allen op de mountainbike een parcours fietsen. Hij vroeg ook nog of hij gezellig s’avonds met z’n vrienden nog een wijntje kon drinken in de theeschenkerij ,maar die is verhuurd. Helaas,was hem graag tegemoet gekomen maar dat gaat nu niet lukken.

Gisteren zette ik eerst even de planning voor zaterdag op papier. Dan komt er een groep van 45 personen een brunch houden. Dat is voor de eerste keer dat we dat verzorgen dus kwam er wel wat denkwerk bij. Er komt wel veel voorbereiding bij kijken.We hebben al aardig wat verjaardagen verzorgd en ook met warm en koude buffet erbij,maar een brunch is voor ons ook weer nieuw. Vind het eigenlijk best spannend. Wel leuk hoor,een nieuwe uitdaging! Nadat ik alles op papier had gezet voelde het al of ik voor de helft klaar was?. Dan is het uit je hoofd,anders blijft het maar malen.

Nam afscheid van de Canadezen die drie weken geweest zijn. Ze hopen in april en oktober weer terug te komen.

Ruimde ook eindelijk de kast in de kamer op,was niet op aan te zien. Koste me toch nog anderhalf uur,maar toen mocht hij ook op de foto.

En de koelkast kreeg een snelle beurt.

En ik heb nog heerlijk twee uurtjes in de tuin gewerkt. Wat knapt de mens daar van op(en de tuin ook:-). Heerlijk was het zo in het zonnetje. Haalde de dode planten en takken in een gedeelte van de moestuin weg,schoffelde alles,en de bezem erover heen, haalde vast het blad weg op het terras van de theeschenkerij. Ging weer vol energie naar binnen,tjonge wat was dat lekker.

Je kunt wel zien hoeveel troep eruit kwam.

Maureen kwam naar binnen rennen:”mama,mama, kom is gauw”. Ik dacht gelijk dat de ram weer ontsnapt was,maar nee hoor,ze zag een prachtige rode zon. Of ik een foto wilde nemen. Hij was in het echt helemaal rood maar dat zie je op de foto niet. Maar het leverde wel een mooi plaatje op.