Volle ochtenden

Woensdag 25 november-2020

Het lijkt wel of de ochtenden gevuld blijven, terwijl ik toch had voorgenomen om op de ochtenden iets minder af te spreken. Maar op één of andere manier lukt dat gewoon niet. Te beginnen bij vorige week woensdagmorgen: een verjaardag. Kun je wel zeggen dat ik dat op kon schuiven maar de dame werd 76 jaar dus dan ga je op de koffie bij het mensje. Zien ze naar uit. Nam als cadeau een pot geverfde wol mee en nog een paar gemengde rollen met wol. Het is een spinster, dus dat was wel aan haar besteed. De pot op de foto is geweckt zodat je de wol eindeloos kunt bewaren zolang hij maar dicht blijft. Het is een hele leuke techniek van verven en het word altijd een verrassingsdraadje met het spinnen want je weet niet hoe de verf zich gemengd heeft tijdens het wecken.

Had vorige week zelf een pot opengemaakt en gesponnen en daar kwam deze vlammende kleur uit. Erg mooi!

Woensdagmiddag ben ik een poosje bij m’n ouders geweest want moeders vroeg al of ze een foto van mij mocht hebben, ze wist bijna niet meer hoe ik er uit zag?. Was al weer een paar weken geleden dat ik langs was geweest. Nam lekker m’n spinnenwiel mee en een zus van m’n moeder was er ook. Werd een gezellig uurtje. M’n tante had zulke leuke knuffels voor haar kleinkinderen gehaakt dat ik ze even op de foto moest zetten hoor. Ze moet er nog twee en als ze daar mee klaar was zou ze voor mij ook een aap haken(sorry, vrouwen van 48 vinden knuffels ook nog leuk;-)

Donderdagmorgen moest ik weer cursus geven. Ging eerst om kwart over 8 naar de markt want je moet de jongens horen als ik dat een keer oversla. Was voor negen uur weer terug. ‘s Middags de was en het huishouden gedaan en een pan Hongaarse goulash met rijst gemaakt. Recept volgt!

Vrijdagmorgen weer cursus gegeven en ‘s middags ging ik met m’n ouders een boswandeling op de Grebbeberg maken. Wilde foto’s nemen van de koningstafel en van de plek waar je helemaal over de Betuwe heen kijkt, maar daar liepen van die wilde runderen los en op zich is dat niet zo erg maar één daarvan ging zo tekeer, echt eng! Een mevrouw die we tegen kwamen beweerde dat ik niet bang hoefde te zijn want ze had het op internet op gezocht en als hij zo te keer ging zocht hij waarschijnlijk z’n kalfje. Nou, ik had het er niet op ,laat die foto maar zitten dat komt een andere keer wel. Stel je voor dat hij mij voor z’n kalf aanzag?. Heb gelukkig nog wel andere mooie foto’s kunnen maken.

Het was echt heerlijk in het bos zo met het zonnetje erbij. Was lekker opgefrist. Thuisgekomen gelijk aan het eten begonnen. Mexicaanse wraps. Omdat het maar een klein koppeltje was die avond was ik ook zo klaar met het eten.

Vrijdagavond gelijk maar de boodschappen gedaan want daar heb ik op zaterdag altijd zo’n hekel aan . Komt nooit uit! Zaterdagochtend had ik eindelijk even m’n handen vrij en kon een poosje doorgaan met klusjes doen. Bakte gelijk een walnotentaart voor het weekend. Het zaterdagmorgenhulpje hielp ook goed mee. De was was lekker weg. ‘s Middags moest ik wel cursus geven maar dat maakte niet uit. Daarna hoefde ik in ieder geval niet meer binnen aan de slag. Zaterdag is patatdag dus dat ging ook vlug.

Maandagmorgen ging ik met m’n schoonmoeder naar het ziekenhuis voor controle na de staaroperatie. Heb daarna geen koffie mee gedronken want ik wilde thuis graag m’n boel aan de kant hebben en ik moest m’n jurk nog bij de naaister ophalen. Hij was erg mooi geworden alleen hadden we één probleempje. Ik had hem gepast en hij zat als gegoten ,maar alleen het zwarte satijnband moest nog op het bovenstukje worden genaaid. Maar we waren vergeten dat er in dat band geen rek zat dus toen ik m’n jurk aantrok zat hij aan de bovenkant zo strak dat m’n ‘voorgevel’ bijna op m’n rug eruit kwam. Dat was balen. Maar ik had ook geen zin om alles los te halen. Heb het bovenlijf eraf geknipt en nu heb ik bijna een mooie lange olijfgroene velourse rok met kant onderaan. Alleen nog het zwarte elastiek als tailleband erop naaien. Volgende keer beter nadenken ?.

De schilder kwam de deuren beneden in de kamer afschilderen, gelukkig gebruikte hij een stofzuiger waar je de schuurmachine op aan kon sluiten. Dat scheelde me echt een berg stof in huis. Nu is de kamer helemaal af.

Dinsdagmorgen moest ik met Hidde naar Zeist. Voordat ik daar naar toe ging maakte ik eerst een pan hachee voor de jachtschotel die avond. Zou pas rond half drie terug zijn dus dat werd net krap zat voor hachee.

Ik was vergeten om Hidde z’n reispillen te geven en het was maar net aan, echt kotsmisselijk was hij. Er zijn ook ik weet niet hoeveel stoplichten en drempels daar in Zeist, begrijpelijk dat het kind misselijk was van al dat optrekken en afremmen. En na afloop was ik kotsmisselijk van de boete die ik kreeg, want ik had netjes betaald bij de parkeerautomaat, zeven euro. Blijkt dat ik het verkeerde kenteken in had gevoerd, één letter verkeerd. 55 euro boete?. Om narrig van te worden. Thuisgekomen met de jachtschotel begonnen, draaide nog een was weg en gisterenavond had ik weer cursus, was om 10 uur klaar. Kletste nog wat met gezinsleden en dook het bed in.

Vanmorgen om kwart over 5 opgestaan. Ik zou om kwart voor 8 bij m’n schoonmoeder zijn om met haar mee te gaan naar de kliniek waar ze voor staar aan haar andere oog geholpen zou worden. Ze moest er al om kwart over 8 zijn. Dat is geen tijd voor mij, maar gelukkig was Hessel thuis zodat hij de jongste twee naar school kon helpen. Heb wel eerst gezorgd dat ze gewassen, gekleed en gekamd waren anders weet ik precies hoe ze naar school waren gegaan. Ze kijken niet zo nauw hier. Heb voordat ik ging nog lekker de grote strijk weg kunnen werken, nog twee wassen op gehangen en ons beddengoed in de wasmachine gedaan, kon dat bij terugkomst buiten gehangen worden. Terwijl m’n schoonmoeder geopereerd werd heb ik in de wachtkamer anderhalf uur op m’n spintol zitten spinnen. Wat een ontspanning op de vroege morgen, zo was ik toch nog lekker nuttig bezig.

Dronk na afloop nu wel een bakkie bij haar thuis, wel net zo gezellig even. Thuis ging het werk weer verder, at eerst met de kinderen, tikte een stukje aan de blog, dweilde de keukenvloer en een stuk kamervloer.

Ruimde rotzooi op ,verfde wat wol om de kleur uit te proberen

Ruimde de hobbytafel op

En nu ga ik het beddengoed binnen halen en op bed leggen. Wat zal dat lekker slapen met de buitenlucht eraan!