Volle dagen voor de vakantie

Dinsdag 4 juli- 2023

Is het bij jullie ook zo’n gekkenhuis deze laatste weken voor de vakantie? Hier wel! Weet van voren niet dat ik van achter leef! Niet normaal meer. Daar is eerst het vakantieseizoen voor de huisjes weer begonnen. Dacht ik dat het dit jaar rustiger was dan vorig jaar…..neem m’n woorden terug. Het zit nagenoeg weer vol. Heel fijn! Maar dat neemt ook weer een ( gezellige) drukte met zich mee. Een nieuwe tijdelijke bewoonster kwam ook in een van de huisjes. Dus daar werd eerst een grote schoonmaakbeurt gegeven door een van m’n onmisbare hulpen. Wat zou ik zijn zonder die dames, konden we er wel mee stoppen! Voor dat ze erin kwam was het huisje nog 4 dagen verhuurd aan een moeder en een dochter die op vakantie kwamen, een blik in het atelier wilden werpen en omdat ze zelf ook wol spon gelijk een nieuw spinnewiel bij me kocht. Daar gaat ze heel veel plezier van krijgen zeker omdat ze altijd op een oudje heeft gesponnen. Voor die vier dagen werd dus linnen en beddengoed naar de huisjes gesleept, huurders die voor langere tijd zitten nemen dat zelf mee. Toen een paar dagen later de tijdelijk huurder arriveerde mocht alles er weer uit. Kasten werden eruit gesjouwd omdat ze die zelf mee nam. Al met al aardig wat werk aan dat huisje gehad. Als het goed is hoeven we daar het eerste half jaar niet meer naar om te kijken.

Toen een poosje mailverkeer en een telefoongesprek gehad met de websitebouwer over het toevoegen van de cursussen. Die opperde om een hele andere pagina voor de cursussen te maken zodat ik met m’n boerenverstand ze zelf toe kon voegen. Pffffff, lang leven die beste man, wat is het nu overzichtelijk en voor mij makkelijk om een nieuwe cursus aan te maken op de pagina. Want dat hele computergebeuren is voor mij echt niks.

Veel telefoontjes gehad voor het verhuren van het zaaltje. Moest veel ‘nee’ verkopen omdat we dat in de zomermaanden eigenlijk niet doen. Afhankelijk van hoeveel kinderen er bij het gezelschap zijn. Dit omdat de huisje vol zitten met gasten en die niet zitten te wachten op kinderen die s’avonds tot 11 uur buiten lopen te gillen en rennen. Dat geef op zich niks daar zijn het kinderen voor, die moeten gewoon lekker kunnen rennen en spelen, maar niet bij de gasten.  En voor de buren wil ik dat niet en voor onszelf ook niet want zomers ben je toch veel buiten en wil je ook wel wat privacy hebben. Al heb ik dat heel weinig hoor met alle cursisten, vakantiemensen, verhuur zaaltje.  Ik krijg regelmatig de vraag of ik het niet vervelend vind zoveel vreemde mensen op het erf. Nou nee, daar heb ik totaal geen last van! Voel me eigen er echt niet door beperkt. Gelukkig niet, anders zou ik dit werk niet kunnen doen.

Maar goed, sommige gezelschappen konden wel doorgaan, zoals verenigingen, kleine gezelschappen voor een verjaardag. Ook voor het najaar kreeg ik al weer een stel aanvragen voor een verzorgde verjaardag of jubileum. Daar staan er al weer een paar van vast. Ondertussen zijn ze langs geweest om het te bespreken en om de wensen op papier te zetten. De bladzijdes van de agenda zijn voor het najaar al weer aardig beschreven. Zowel de agenda van de cursussen, als de agenda van de huisjes en het zaaltje. Behalve de drie weken dat manlief vakantie heeft, daar komt NIEMAND  aan. Dat is voor het gezin. Daar moet ik echt over waken anders staan die ook nog vol met cursussen. Alle aanvragen die nu binnen komen voor een cursus worden vanaf 22 augustus gepland. Een uitzondering heb ik gemaakt voor een mevrouw die heel graag wil leren spinnen en in juli gelijk een week op vakantie komt. Daar ze een lichamelijke beperking heeft geef ik haar lessen in de week dat ze hier op vakantie is en ze zelf een beetje haar lesuren kan bepalen, afhankelijk van hoe ze zich voelt. Voor zo een maak ik graag een uitzondering.

Bestellingen werden weggebracht, veel vragen waar de pakketjes bleven. Dat schijnt bij postNL toch niet meer zo snel te gaan. Kreeg een bestelling van een mevrouw voor 7 strengen handgeverfde wol, een feestje om in te pakken en waarschijnlijk een feestje voor de mevrouw om uit te pakken.

Weer aardig wat strengen voor de beurs geverfd. Zit met smart op nieuwe verf te wachten. Dat komt uit Duitsland en als het goed is komt het morgen of donderdag binnen. Dan mag ik nog wel vaart maken want het is nu zo 19 juli. M’n wolwikkels zijn op, een broer is voor mij nieuwe aan het maken. Hoewel ik ze die er nu omzitten prachtig vind ga ik er toch een andere om doen. Deze zijn te kleurrijk en als ik dan bonte wol verft ziet het er eigenlijk een beetje te bont uit. Nu komt er een naturel wikkel omheen, iets rustiger aanzicht  denk ik.

En deze vind ik zelf zo mooi geworden😍

Een man uit het dorp maakte voor ons een reclamebord voor op de beurs. Ik heb gestuurd wat ik erop wil hebben en hij heeft z’n fantasie laten gaan en er iets prachtigs van gemaakt. Ben er heel blij mee! Er komt nog een spinnewiel van hout bovenop zodat hij op een markt van afstand ook opvalt. Maar eerst moest hij geopereerd worden vandaar dat dat later gebeurt. Kan hem in ieder geval mee naar de beurs nemen.

Onze kleindochter is twee dagen te logeren geweest. De ouders gingen lekker een paar daagjes samen weg. Moet je af en toe gewoon doen! Waren hele gezellige dagen waarin ik geen klap gedaan heb met zo’n ukkie over de vloer. Dat ben je echt niet meer gewend😉. Had ondertussen wel een recept uitgeprobeerd van grenadinesiroop. Werd gemaakt van granaatappels. Het mislukte helemaal. Ging vloeibaar de flessen in en kreeg het er niet meer uit, was net zo dik als appelstroop geworden. Zeker te ver ingekookt.

Ondertussen zijn bijna alle uitnodigingen voor de spindag op 23 september verstuurd. Alle dames die hier op spinles hebben gezeten krijgen een uitnodiging. En dat zijn er inmiddels al heel wat geweest. Zomaar een leuke dag met z’n allen met allerlei demonstraties. We gaan zien wat er komt. Een heel stel hebben aangegeven op vakantie te zijn die datum, en sommige zijn gestopt met spinnen. Ik kijk even wat zich aanmeldt en anders kunnen ook mensen die hier geen les hebben gehad en toch spinnen zich aanmelden. Maar dat laat ik nog wel even weten na 1 augustus.

Als je de tickets van de terdegefair online besteld kun je je eigen gelijk opgeven voor de workshops die je op de beurs kunt doen. Bij ons kun je die dagen op bepaalde tijdstippen een miniworkshop spinnen op de spintol volgen. Nu zag ik gisteren pas dat bij die aanmelding een verkeerde foto geplaatst was en dat kwam eigenlijk niet over. Een hoop mensen weten niet wat een spintol is en als er dan ook nog geen foto bij staat dan ga je het ook niet doen. Dus gisterenmorgen om half 6 opgestaan en gaan spintollen . Er moest tenslotte een duidelijke foto komen met een redelijk volle spintol. Nou, om half negen was ik daar mee klaar. Maar niet denkend wat ik anders op maandagmorgen allemaal in het huishouden had kunnen  doen in die drie uur🙈. Je moet er wat voor over hebben om reclame te maken. Inmiddels is het gelukkig aangepast op de website van de terdege en staat deze foto er op.

Vanmorgen kwam een hulp bij ons in huis werken. We zouden de klussen aan pakken die al weken lagen te wachten. De boekenkast, een ander kast in de kamer, de kast in de gang, plafond in de gang en nog van alles. Ze zou om half 10 hier zijn omdat ik eerst om 9 uur Mirjam voor schoolreisje uit wilde zwaaien. Daar kwam onverwachts achteraan dat ik m’n vader even naar Ede moest brengen om z’n auto op te halen, had hij een ongelukje mee gehad. Vond ik ook niet erg om te doen, hij staat voor mij ook altijd en eeuwig klaar! Werd dus pas kwart over 10 voordat we konden beginnen. De vaart zat er lekker in, boekenkast werd uitgesopt, boeken afgekwast, ingeruimd. Volgende kast leeggehaald, je zou bijna in tranen uitbarsten, wat een zooi! Kast uitgesopt, bijna uitgezocht en ingeruimd. De hulp was vast aan het plafond in de gang begonnen tot ik een kreet hoorde. Met het poetsen had ze haar hand aan een spijker opengehaald en niet te zuinig ook. Bloedde als een rund, na een poosje stopte het , pleister erop en ging ze weer verder. Maar na het eten ging het mis en spoot het bloed eruit. Toch maar naar de dokter, was een bloedvat gesprongen, hechtpleisters erop en niet meer teveel doen. Uitgewerkt dus. Vervelender voor haar dan voor mij. Het werk loopt niet weg maar zij zat met de pijn. Ze zou ook nog helpen bedienen om 4 uur bij een gezelschap dat kwam maar dat hebben Maureen en ik nu samen gedaan. Ging ook prima. Hopelijkhersteld haar hand weer snel. Toch waren we samen tevreden met wat we wel afgekregen hadden😉.

En nu ga ik maar eens gauw m’n huiswerk voor vrijdag en zaterdag maken. Dan mag ik weer twee dagen naar Odijk voor de leuke eco-verfcursus. Rien is ondertussen met Mirjam naar de tandarts, de beugel wordt gezet dus hij is voorlopig nog wel even weg.