Volle dagen geweest

Maandag 12 april-2021

Dinsdagavond na het eten ( heerlijk gegeten)

moest ik een spinnenwiel bezorgen in Elst. Omdat ik al vrij laat was dacht ik maar binnendoor te rijden. Toen ik de weg daarheen insloeg zag ik ergens in m’n ooghoeken een bord staan met paddentrek maar de tijd kon ik niet meer lezen. Zal wel goed zijn dacht ik. Heb bij de mevrouw gezellig een bak thee gedronken, de schapen en lammetjes bewondert en 2 nesten met jonge honden. Schattig om te zien.

De tijd liep aardig uit en ik moest nog een visite afleggen bij ons in het dorp. Het was inmiddels al half 10 dus nogmaals binnendoor maar weer naar huis. Was nog geen 50 meter de weg ingeslagen toen ik moest stoppen omdat er een auto midden op de weg stond en een andere auto in de berm. Er kwam een man in een blauw pakkie aanlopen en ineens begonnen de alarmbellen te rinkelen. De paddentrek. “Dag mevrouw, heeft u het bord niet gelezen?” Eeeh,ergens in m’n ooghoeken wel wat gezien( mag niet liegen hé). Ik mag er nu niet door begrijp ik? ‘Nee, zei de man ‘ als u nog 5 meter verder was gereden had ik u een bekeuring moeten geven. Nou ,dan heb ik weer geluk, en draai ik maar weer om. ‘Dat zou ik maar doen ‘ was zijn antwoord. Toch aardig van hem om te waarschuwen?. Menno kreeg vorig jaar wel een boete daarvoor. En die was iets van 104 euro. Zonde van het geld. Ben alsnog omgereden en was ik kwart voor 10 bij de visite, kon nog net voor de avondklok. Om 11 uur vertrok ik weer naar huis, iedereen lag al op bed. Niks aan in zo’n stil huis thuiskomen, dat gebeurt niet vaak.

Volgende dag werd lekker de douche gesopt, pan rode bieten gekookt voor het avondeten, ruimde van boven tot onder het huis op, verschoonde drie bedden, wasrekken leeggemaakt, wasmachines volgestopt, Ging even zitten voor de thee en om de high tea voor zaterdag op papier te zetten. Doe ik dat niet, dan vergeet ik de helft. Deed de was uit het vakantiehuisje en toen was de morgen alweer voorbij. De kinderen hadden s’middags een vriendje, maakte de ketting af, bakte een schaal brownies, Bakte een stel muffins en een taartbodem. En ze kwamen de aanhangwagen terugbrengen waarmee Menno een ongeluk had gehad.

Donderdagmiddag kwam er na lange tijd een vriendin op de koffie. Dat kon wel eens een half jaar geleden zijn dat we elkaar gezien hadden. Genoeg stof tot praten dus. Vrijdagavond mochten we weer een keer naar de kapper, was ook al een half jaar geleden. Niet dat dat een drama was want er gaan toch alleen maar de dode puntjes af.

Zaterdag moest ik vroeg op. Wilde een bloem vilten als cadeau. Had hem die avond ervoor al klaar gelegd zodat ik de volgende dag er gelijk aan kon beginnen.

Die middag moest ik een high tea verzorgen bij een echtpaar uit het dorp dat 12’5 jaar getrouwd was. En omdat er een stelletje jonge kinderen bij waren moest ik twee verschillende high tea’s maken. Want de meeste kinderen lusten niet echt de hapjes van de volwassenen. Was een pittige maar ook een hele leuke klus. Je kon wel merken dat het een hele tijd geleden was dat ik er één verzorgd had (corona) want ik had er totaal geen ritme meer in. Heb er wel langer over gedaan dan normaal gesproken. Maar dat maakt niet uit. Zetten vast alle spullen klaar die ik mee moest nemen: tafelkleed ,etagere’s, servies, bestek, servetten, schaaltjes, warmhoudplaatjes, waxinelichtjes en van alles en nog wat. Vilte de bloem af.

Daarna sopte ik een gedeelte van de theeschenkerij. Haalde boodschappen, reed met Maureen mee die was vergeten ergens een krant in de bus te doen. Stofte de kamer, deed de wc’s aten met z’n drieën en begon met de hapjes klaar te maken. Rien reed naar de groothandel voor een voorraadje patat, mayo, curry, frikandellen, kroketen, kaassoufflés en loempia’s. Kunnen we weer even vooruit.

Om kwart voor 4 naar het adres gegaan en daar alles klaargezet. Konden ze gaan genieten.

En toen ik thuis kwam moest ik eerst een kwartiertje bijkomen, heeft Rien de boodschappen voor het weekend gedaan, ruimde ik nog rotzooi op en zorgde voor het eten en daarna gingen we op visite bij vrienden. Alles bij elkaar een drukke dag geweest. Was blij dat het de volgende dag zondag was.

En vandaag was weer een volle dag want Rien jr was jarig (25 jaar), z’n laatste verjaardag thuis want hij hoopt in september te trouwen. En ik moest een eindje in het voren werken want morgen hoop ik een dagje naar Urk te gaan naar een oude schoolvriendin. We hebben elkaar denk ik 35 jaar niet gezien. Heb er reuze zin in. Moest het al twee keer afzeggen en nu bijna weer omdat de jongste twee onverwacht vrij hadden doordat er een coronageval in hun klassen is. Maar Mirjam mag bij m’n moeder komen en Hidde gaat met Rien mee werken. Moet z’n schoolwerk maar een keer s ‘avonds gebeuren. Wilde vandaag in ieder geval de wasmanden leeg hebben, dat is gelukt. De strijk doe ik morgenvroeg wel. Bracht Maureen naar school omdat ze een lekke band had. Teruggekomen de bende van de zondag opgeruimd. Daarna eerst 2 cadeautjes gemaakt voor morgen in Urk. De foto komt nog, kan ik er nu nog niet opzetten. De hulp kwam een huisje schoonmaken, werkte een paar telefoontjes en mails af, haalde Maureen weer van school, deed de boodschappen voor de verjaardag en bakte een appeltaart.

De jarige mocht kiezen wat we aten en dat werden dus pannenkoeken. Een dik uur en 9 liter beslag en een vette keuken verder zaten we met 10 man aan tafel. Nog 5 pannenkoeken over.

M’n schoonmoeder kwam een bakkie doen, vond ik erg leuk, was heel lang geleden dat ze hier geweest was. Ze durfde niet zo goed. En voor de rest waren de eigen kinderen en de meeste aanhang er. Taart, zoutjes en wat hartigs en een praatje en de verjaardag was weer voorbij.