Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Volle bak

Zaterdag 1 augustus-2020

Als iemand mij 2 maanden geleden gezegd zou hebben dat we het in de vakantietijd vast heel druk zouden krijgen met het verhuren van de huisjes had ik diegene echt niet geloofd. Had gedacht dat het niet meer echt op gang zou komen deze zomer. Nou,niets is minder waar. Heb al zo vaak ‘nee’ moeten zeggen tegen mensen die belde of er nog plek was. Ben er eigenlijk beduusd van dat het nog zo is gaan lopen. Echt leuk! De wasmachines maakt overuren door alle was uit de huisjes. De oven maakt eveneens overuren door alle appeltaarten voor de theeschenkerij en de vakantiemensen. Het ruikt in ieder geval elke dag wel lekker in huis;-)

Afgelopen vrijdag vierde we hier de verjaardag van m’n vader met ons eigen clubje. Ging prima! Hij is 73 jaar geworden.

Kreeg nog een foto van het derde muisje wat af was gekomen na de cursus. Deze vrouw is met een muizenhuis bezig,dus die mag er nog wel wat prikken. Hij of zij is goed gelukt.

Zaterdagavond kwam Maureen terug uit Tsjechie. Na een reis van 10 uur in de auto met een oom en tante. Vreselijk,moet er niet aan denken,zou na een half uur al misselijk zijn. Gelukkig kan ze goed tegen autorijden,maar ze was toch wel gaar toen ze thuis kwam. En ook heel blij,het was maar net aan. Ze is 11 en dan valt het niet mee om zover van huis te zijn. Was dan ook erg blij dat ik haar weer in m’n armen kon sluiten. Ze had het wel naar haar zin gehad. Mooie herinnering!

Maandagavond stond de planning dat ik bij m’n schoonmoeder op visite zou gaan. Dat was alweer een poosje geleden, maar Hidde en Mirjam hadden bedacht dat vaders wel met hun kon gaan vissen,dat betekende dus dat ik geen auto had. Dan maar een andere keer(moet nu nog steeds gaan).

Het huishouden komt stukje bij beetje aan de beurt. Van de week als extra’s 2 keukenlades. Een met de kruidenpotjes en een met het bestek.

Beetje rommel ruimen,stofzuigen,keertje dweilen,bedje verschonen,de was een beetje proberen bij te houden. Het is tenslotte vakantie en iedereen loopt toch maar in de weg als je wat wil doen,dat schiet niet op. Komt vast wel weer. Dinsdagmiddag wipte we bij speeltuin de Pol aan in Veenendaal. Zo,daar was het druk. Wat dat betreft hadden we beter s morgens kunnen gaan,maar toen moest ik 3 appeltaarten bakken voor ‘s avonds. Die wilde ik toch eerst klaar hebben voordat ik ging. De kinderen vermaakte zich prima hoor,en zelf heb ik lekker een poosje zitten haken. Wat wil je nog meer,dat is ook vakantie houden toch?

Die avond kwam er weer een vrouwenvereniging hier om kersen te kopen en voor koffie met appeltaart. Maureen hielp me met bedienen. Ze vind dat superleuk en het gaat eigenlijk prima. Bij kleine groepen is dat handig ( 21 man). Kreeg nog een vraag of er volgende week woensdagavond nog plek was voor een high tea voor 6 dames. Dat was er wel. Gezellig! Ik heb er bewust voor gekozen om ook high tea’s op een avond te doen. Er zijn er niet veel waar je door de week daarvoor op een avond terecht kan. Maar als je nog kleine kinderen hebt kun je overdag niet weg of je moet weer oppas regelen. En dan zit je nog niet rustig. ‘s Avonds kunnen meestal de mannen oppassen en dan kun je als moeder gewoon heerlijk rustig genieten,heb je af en toe ook nodig.

Vorige week zaterdagmiddag kwamen er twee vrouwen voor appeltaart,alleen was het uitverkocht en had ik alleen nog brownies. ‘Volgende keer beter’ was haar reactie. Toen kwam ze dinsdagmiddag,maar toen was ik gesloten. Voelde me best rot dat ze voor niks kwam. ‘Maakte niet uit’ zei ze,’kom ik morgen weer terug. En inderdaad stond ze woensdag net nadat ik open was met een vriendin op de stoep voor appeltaart. Gelukkig kon ik haar dat nu wel aanbieden?.

Rien haalde woensdagavond een mooie tweedehandsfiets voor Maureen op in Tiel. Daar kan ze mee naar het voorgezet onderwijs. Eerst hadden we nog gekeken naar een nieuwe,maar ook zij is niet zuinig op haar fiets en klapt hem overal neer waar ze afstapt. Dat vonden we dan toch een beetje zonde om daar 600 euro voor uit te geven. Nu moet vaders zelf nog een fiets kopen want zijn fiets hebben de jongens ‘even’ geleend’?. M’n eigen fiets werd ook door de fietsenmaker onderhanden genomen. Daar mankeerde ook van alles aan. Die hadden ze ook even ‘geleend’. Nu zullen jullie wel denken,’laat hun het dan betalen’! Gelijk heb jullie,maar het probleem is dat nooit niemand het gedaan heeft. Nu ga ik hem maar eens op slot zetten met de kromme sleutel die er in zit,(zelfs dat kregen ze nog voor elkaar),lijkt me het veiligst.

Nadat hij de fiets opgehaald had bracht hij Maureen weg naar haar penvriendin uit Zeeland. Haar vader is schipper en nu mocht ze een paar dagen mee op het schip, daar had Miepie wel zin in. Gelukkig lagen ze met de boot in Oss,dus dat scheelde Rien wel een uur rijden. Hij had Hidde en Mirjam en haar logé ook meegenomen,want ik moest spinles geven. En lol dat ze hadden op die boot,was wel een belevenis voor ze. Kwart voor elf waren ze pas weer thuis. Het voordeel daarvan was dat ze snel sliepen. Meestal kunnen ze er wat van als er een komt logeren. Mirjam had gevraagd of ik de volgende morgen om 9 uur een ontbijt op bed wilde brengen. Blijven ze leuk vinden.

Kreeg net een foto vanaf het schip dat de dames nog even op het dek zaten te genieten. En ze had al lekker in de ‘Maas’ gezwommen. Zullen wel hele verhalen komen als ze weer thuis is.

Vandaag werd ook eindelijk de roldeur afgehangen in de schuur. Wat een luxe,een schuur met een deur. Staat netjes hoor. Nu nog de wanden betimmeren met steigerplanken,nog verlichting er in maken,dakgoten er aan,nieuwe ramen,het begint op te schieten. Dan kan er eindelijk geruimd worden en alles op z’n plaats worden gezet.

De hulp kwam vanmorgen een huisje schoonmaken dat leeg kwam en vanmiddag weer verhuurd was,dus we hadden de tijd hard nodig om te poetsen en te wassen. Ik was net bezig om open te gaan en de borden buiten te zetten toen ze aan kwam fietsen en riep: ‘Nou moet ik je toch eerst op de foto zetten,dat vind ik gewoon leuk’! Nou,als ik ergens een hekel aan heb is het wel om op de foto te gaan. Vreselijk! Dat heb ik denk ik van m’n vader meegekregen. Eigenlijk is die nog erger?. Maar vooruit,het slaat ook nergens op om nooit op de foto te willen,dus bij deze eentje in vol ornaat. Da’s gelijk weer voor vijf jaar genoeg;-)