Vloer poppenhuis

Voor de onderste verdieping van het muizenhuis maakte ik een vloer van platte grijze stenen. Van zelfdrogende klei van de action.

Je maakt eerst een balletje van klei, plet met een kopje het balletje plat, zo is hij gelijk overal even dik en vorm er verder met je vingers een beetje grillige steen van. Het mooiste is als je je vinger even door het water haalt en daarmee de zijkanten glad strijkt. Daarna strijk je met natte vinger de bovenkant mooi glad en laat ze naast elkaar op het aluminiumfolie een nachtje drogen. De stenen zijn ongeveer 2 a 3 millimeter dik.

Plak de stenen op de vloer met een druppel houtlijm en laat goed opdrogen. Je kunt de stenen als ze uitgehard zijn nog wel iets buigen als ze wat hol geworden zijn. En je kunt ze nog op maat knippen als je bijvoorbeeld bij de kant niet uit komt.

Daarna heb ik ze één keer grijs geverfd met hobbyverf en afgelakt met blanke lak.

Het voegen doe ik altijd met houtlijm, zand en water, maar nu had Rien nog een restje Gator-sand liggen. Dat is zulk mooi spul. Het is een heel fijn soort zand/cement. Je strooit het tussen de stenen, strijkt het glad en dan spuit je het met de plantenspuit nat en wordt het vanzelf hard. Wel voor dat je water er op spuit zorgen dat er niet teveel voegsel meer op de stenen zelf ligt.

Ben er dik tevreden over, snel en mooi resultaat. Je kunt het bij de gamma kopen.