Vlam in de auto

Vrijdag 17 juli-2020

Eindelijk weer even tijd om uitgebreid te bloggen. Wist van voren niet dat ik van achteren leefde. Wat is het een drukke week geweest. Ondanks dat het leuk was,toch eigenlijk een beetje te gek. Eerst had ik vorige week woensdagavond een nieuwe cursist voor spinles. Die had er zo een zin in,en dan wil je niet wachten tot na de vakantie. Zou ik zelf ook fijn vinden als dat snel kon.

Donderdag vaste boodschappenochtend voor markt en boodschappen. Moest allemaal voor 10 uur gebeuren want dan gaat de Theeschenkerij open,en moet je zorgen dat daar alles weer schoon en op orde is voor dat het open gaat. Daar begon het gehaast al. Daarna moesten er 3 appeltaarten gebakken worden voor de vrouwenvereniging die ‘s avonds zouden komen met 27 dames. Daar ben je al even zoet mee. En je huishouden moet tussendoor natuurlijk ook door lopen en er moet een pan met eten op tafel komen. Maar dat liep allemaal lekker vlot door. Maureen hielp die avond met bedienen,dat is iets wat ze superleuk vind en ze krijgt het al aardig onder de knie. Wel lekker zo’n hulpje.

Vrijdag had ik hier een workshop vachtvilte. Vilte er zelf ook gelijk maar een mee. Altijd wel een plekje voor. Je ben daar dus ook gewoon een hele dag aan kwijt. En ook dan moet na afloop het huishouden weer doorgaan. De vachten zijn wel heel mooi gelukt. Dus was het wel een dag kliederen waard.

‘s Avonds moest Hessel naar een vriend gebracht en gehaald worden. Ging gelijk door naar de winkel met Maureen voor wandelschoenen.

En toen was het zaterdag. ‘Nou,dacht ik bij mezelf,dat gaat een dagje worden waarop ik veel werk gaat verzetten’. Helaas,de tuinman kwam en Rien was thuis aan het werk. Dat betekent:elke keer van je werk af om voor koffie,eten,drinken te zorgen. Heb ik geen hekel aan,maar je kunt niet opschieten. Hidde moest opgehaald worden. Dus aan het eind van de dag was er van de planning geen klap terecht gekomen. Wel heb ik nog lekker een uur aan de keuken kunnen poetsen en ook gelijk het plafond daar met schuurmiddel van de vliegenstront ontdaan. Zag er weer fris uit.

O,en Menno was vrijdagavond ook zoiets belabberds overkomen. Hij had donderdag zijn ‘nieuwe’ auto opgehaald. Een stoere oude Dodge,met een prachtig geluid erin. Dat was m’n oude liefde, want zelf hadden we er ook zo een in het begin van ons trouwen. Vrijdagavond reed hij de tank helemaal leeg(de benzinemeter klopte niet) Laatste stukje naar de benzinepomp geduwd. Vol getankt,gestart,effe pompen zodat de benzine er weer door ging lopen. Maar toen hij hem starte,vloog de auto in de fik. Onder het afdak van het tankstation. Kun je een gevaarlijkere plek hebben met een brandende auto als daar. Brandweer was er met 10 minuten. De jongens hadden nog wel de tegenwoordigheid van geest om de auto onder de overkapping weg te duwen en de brandblussers van het station te gebruiken. Maar dat hielp ook niet. De brandweer heeft de motorkap opengewrikt. Daar ging z’n stoere bakkie. Ik vond het echt sneu voor hem. Heb je een dag een andere auto en daar gaat je spaargeld. Hoe het gekomen is? Geen idee of er toch ergens een lekke slang heeft gezeten. Nagenoeg alle bedradingen,slangen en wat er ook maar verbranden kan is verbrand. Dashboard ook. Zoon had echt een kater van het weekend! Hij wil hem met behulp van vrienden weer op gaan knappen maar dat gaat hem zeker weer honderden euro’s kosten.

Maandagmorgen vol goede moed aan m’n to-do lijst begonnen. Kwam niet verder als 1 gezeemd raam ?. Alleen maar telefoon ,mails en weet ik allemaal wat. Kookte een pan soep. Maandagavond verjaardag van een schoonzus.

Dinsdag ging ik eerst op school Maureen uitzwaaien voor schoolreisje. Ze gingen naar het oorlogsmuseum in Overloon en naar het klimbos in….? 5 uur kwam ze bekaf thuis,maar wel een leuke dag gehad.

Daarna pakte ik een kast aan.

Woensdag weer een workshop vachtvilte. Voelde de schouders best wel aan het eind van de dag. Maar ook die vachten waren erg mooi. Een van een Drents heideschaap en de andere van een Ouessantschaapje.

Die dag was ook de theeschenkerij open en moest er gebakken worden en klanten geholpen worden. Ging allemaal best hoor,klanten vonden het wel leuk om te zien hoe ze aan het vilte waren.

‘s Avonds hadden we afscheid in de kerk van Maureen van groep 8. En aangezien ik best moe was zei ik tegen Rien dat hij me maar een duw moest geven als ik zou gaan zitten dutten. Maar hij zei dat ik dat beter bij hem kon doen,want hij was ook erg gaar na een dag zware arbeid. Het werd echter een gezellige avond(niet gedut). Voor dochterlief een periode afgesloten.

Donderdag: eerst naar de markt,alle was weggewerkt,want die was inmiddels fiks opgelopen. Bakte 40 pannenkoeken voor de klas van Hidde ,die gingen gezellig een dagje vissen en naar het bos met de klas. Een paar moeders bakte pannenkoeken en bezorgde ze bij een leerling thuis waar ze gingen eten.

Moest ook weer drie appeltaarten maken. 2 op bestelling en een voor de workshop ‘s avonds. De glazuur zou de mevrouw er zelf op doen omdat hij eerst nog bij haar de diepvries in moest.

De hulptroepen kwamen om 2 vakantiehuisjes schoon te maken, m’n jonge hulpje van 14 deed lekker wat klusjes voor me. Probeerde het huis aan de kant te krijgen,zette alles klaar voor de workshop ‘muis” naaldvilte die avond. Dat begon ook al om 7 uur dus dat werd vroeg eten. Kookte een pan andijviestamp,lekker makkelijk en weinig vaat.

De workshop was reuze gezellig,liep wel een dik uur uit. Maar door de enthousiaste dames bleef ik wel wakker?. Wat een plezier hadden ze er in zeg! En toen bleek bij een van de cursisten dat we allebei op de Udemansscholengemeenschap in Hoevelaken hadden gezeten. Dat was helemaal leuk. Daar werden de herinneringen opgehaald:’Weet je nog die leraar?’ En die ouwe sacherijn,en die narrige juf. Dat wij zelf een stel irritante meiden waren kwam natuurlijk niet in ons op?. Waarschijnlijk waren het in het gewone gezinsleven hele aardige mannen of vrouwen,maar dat snap je pas al je volwassen bent hé (helaas!)

De muisjes waren erg leuk geworden. Van twee heb ik alvast een foto,de andere moet ik nog even vragen.

Vanmorgen eerst gestart met de ENORME berg strijk.

 

 

Maureen is net naar Tsjechie vertrokken dus die moest wel wat schone kleren meenemen. En die berg zat me onderhand ook wel op de nek. Wat voelt dat toch altijd gestrest als je achterloopt met de was. De kinderen moesten vanmorgen nog een uurtje naar school en toen was het vakantie. Mirjam vroeg of ik zin had om vanmiddag met haar te knutselen. Heb het maar gewoon gedaan. Als je niet oppast schiet de leuke tijd met je kinderen erbij in. Ze wilde samen poppetjes maken.

Het werden leuke uurtjes,het blije kindersnoetje deed de berg werk die bleef liggen verbleken;-) Kijk maar wat ze na afloop voor me klaar maakte.

En nou is het morgen weer zaterdag. Ga maar niet dezelfde fout maken met de planning als vorige week zaterdag. We zien wel wat de dag brengt.