Vest, loge’s en bakken

Vrijdag 7 januari-2022

Als eerste wil ik de bloglezeres hartelijk bedanken die mij zomaar een pakketje met wol, viltnaalden, oogjes en een prachtig boek toestuurde. Wat een verrassing! Afzender anoniem, alleen begreep ik dat ze m’n blog leest. Nou, ik ben er erg blij mee en ga het zeker gebruiken, dat kan ik u alvast beloven?. Nogmaals bedankt!

Zo, ik kan weer een ding van m’n afwerklijstje afschrappen. M’n vest is eindelijk klaar. Ben er vorig jaar voor de kerst aan begonnen, heeft vervolgens half afgebreid de hele zomer in de mand gelegen. Maar nu moest hij af want het is tenslotte winter hé! Heb hem gebreid van een beetje ruwe merinowol. Nee, merinowol is niet altijd zacht, zit een hoop verschil tussen. Maar ik was zo verliefd op de kleuren van deze merino dat ik de stugheid maar voor lief nam. Je draagt er toch een kledingstuk onder. En warm dat hij zit, héééééérlijk. Gewoon een lekker lang en wijd vest waar je je eigen helemaal inwikkelt. Voor het streepeffect heb ik op het mengbord eerst allemaal rolletjes wol gemaakt en dat vervolgens gesponnen, zo krijg je tijdens het breien strepen.

Voor de raglanmouwen en de capuchon heb ik hulp gehad, had dat nog nooit gedaan. Weer wat geleerd.

Van de week genieten de kinderen nog van de vakantie. Maandag is het weer afgelopen, ze waren best teleurgesteld dat ze besloten hebben om de scholen weer open te gooien. ‘Vind je dat niet lullig ma’ vroeg Hidde. Nee hoor jongen, mama vind het een fantastisch idee?. Lekker alles weer in het gewone ritme. Dat is het beste voor iedereen. Daarom zitten we deze hele week al met loge’s. Kan nog net zo de laatste week. Maandag nam Maureen een vriendin mee om 2 nachten te slapen. De dames wilde dinsdag taart maken en ondertussen had ik een kijker voor een vakantiehuisje, dat gesprek duurde nogal lang. Toen ik weer binnenkwam hadden de dames bijna de hele keuken gepoetst. Was erg verrast want meestal als ze gaan bakken is het daarna een slagveld. De aap kwam al gauw uit de mouw: ma, wij hebben toch de keuken netjes opgeruimd en gepoetst? Wil jij dan als beloning met ons met de auto even meerijden om de kranten te bezorgen? Zeg dan maar eens nee hé. Dat hadden ze weer slim bedacht. Verder vermaken meiden zich nogal gauw met knutselen of bakken. Daar hoef je niet naar om te kijken.

Dat is bij jongens wel anders. Woensdag kwam er een vriendje van Hidde slapen en die zitten graag achter de computer om een spelletje te doen. Zodra ik ze daar vanaf jaag, komen de speelgoedgeweren en pistolen tevoorschijn en rennen ze door het huis van boven naar beneden om iedereen maar te raken met pijltjes en piepschuim kogels. Dat vraagt natuurlijk van sommige huisgenoten om wraak, dus je begrijpt wel hoeveel lol de jongens dan hebben (en hoeveel herrie het is?) . Het vriendje was tenminste blij dat hij nog een nachtje extra mocht blijven. Mirjam kreeg vanmiddag een vriendinnetje om te slapen. Hessel kwam ook nog met twee vrienden aan, die sliepen vannacht in de theeschenkerij. De wasmachine zal wel veel draaien met al het extra beddengoed. Maar daar is het tenslotte ook vakantie voor, als ze maar plezier hebben, voor de kinderen is het ook een moeilijke tijd nu.

Mirjam wilde graag met haar vriendinnetje oreo-ijs maken. Spullen bij de coop gehaald en de dames zijn aan de slag gegaan. Ze moesten wel 6 uur wachten voor ze er aan konden beginnen, dat viel ze dan weer tegen. Maar vanmorgen bij de koffie hebben we het gekeurd, smaakte best hoor.

Bakte zelf karamelkoekjes(recept staat al op de website)

Maakte een leuke kruidenslinger voor het keukenraam. Ik heb hem ook apart op de blog gezet, daar staat de beschrijving bij.