Verwennerij

Maandag 4 mei-2020

Donderdagmiddag zijn we eerst naar de boekhandel in Kesteren gereden om een boek voor Mirjam te halen. Ze moet toch iets te doen hebben. Als ik iets heerlijk vind is het wel in een boekhandel snuffelen. Dat is een plek waar ik me eigen slecht kan bedwingen. Ben gek op boeken. En dan met name op kookboeken,boeken over mensen van vroeger en boeken van de Amish. Niet dat ik nou zo enorm veel tijd heb om te lezen, maar lekker voor in het weekend. Dit keer was het ook weer prijs. Eerst kozen we een leuk boek voor Mirjam, en vond een mooi boek over de Amish voor de helft van het geld. Kun je toch niet laten liggen;-)

Vrijdagmorgen wilde ik beginnen met het verschonen van een stel bedden. Maar bij een blik op het weerbericht toch maar niet. Bewaarde het voor zaterdag. Toen regende het nog harder?. Dan maar in de droger. Stofzuigde de bovenverdieping. Het was de bedoeling om alles boven te doen,maar aangezien Mirjam om de haverklap riep omdat ik haar ergens mee moest helpen,was ik snel klaar boven. Dat werkt niet. Ben maar beneden aan het rommelen gegaan zodat ik bij haar in de buurt was.

Maureen wist niet wat ze moest doen en zette ik haar maar aan het bakken. Dat vind ze altijd wel leuk. Een boterkoek voor s’avonds bij de koffie. Ze had allerlei patronen in de bovenkant gemaakt ,maar dat was niet meer te zien na het bakken.

Daarna ging ze uit de berm een mooie bos fluitenkruid plukken. Van de week gaan we dat nog een keer doen,want dan wil ik er wol mee verven. En aangezien het niet zo heel lang in de berm staat te bloeien,moeten we er maar wat vaart achter zetten.

Om half elf ging de bel en kwamen er twee klasgenoten van Mirjam langs om een zelf geplukte bos bloemen te brengen. Zo leuk. Ze bleven nog even gezellig wat drinken. Ondertussen kwam er een neefje aanwippen met een zak kauwgomlolly’s. Ook hij bleef nog een poosje. Had ze i.i.g wat afleiding.

s’Middags werkte ik nog een poosje aan de beer. Er ging best nog wel wat tijd in zitten,dat viel me eigenlijk tegen. Dacht dat ik het in een middag en een avond wel zou redden,niet dus! Inmiddels was het al half 4 en namen we lekker een schaaltje fruit met z’n viertjes.

Daarna kwam er weer een klasgenootje een kaart en een zak M&M’s brengen. Het kind word fiks verwend. De broers kwamen met allerlei snoep aandragen. Van sommige kreeg ze geld. Echt heel leuk. Toen moest ik er nog vaart achter zetten om op tijd het eten klaar te hebben. Sperziebonen met piepers en een blinde vink,erg lekker. En s’avonds na de koffie lekker een uurtje gequilt.

Zaterdagmorgen na het opruimen wilde ik eerst die beer af hebben. Dan kon de naaimachine weer van tafel af. Nog een dik uur aan gewerkt en toen was hij af en kon ik lekker aan het werk. De boel gestoft en gezogen ,de was weggewerkt. Boodschappen gedaan en een lekkere cake met suiker/kokoslaag gebakken. Haalde Hidde op bij z’n baas. Reed gelijk langs de Welkoop voor een zak schapenbrok. Die beesten vreten momenteel best. s’Middags stond er nog een moeder aan de deur. Die kwam een kaart en wat lekkers brengen van haar zoontje,die zit bij Mirjam in de klas. En nog wat leuke spulletjes,en dat gezicht van het kind maar glimmen?. Ook kwamen er nog kaarten over de post van bloglezers en familie,zo leuk,hartelijk bedankt hoor,word erg gewaardeerd!

En toen was het tijd voor het eten. Lekker een bord patat met mayo en pindasaus,heerlijk! En makkelijk voor de zaterdagavond. Snel klaar. Dacht dat ik een lekker handwerkavondje in het verschiet had,maar dat ging niet door. Was een rommelige avond. Rien bracht met Maureen en Mirjam een schaaltje met de gebakken cake naar zijn moeder in Wageningen en bij m’n eigen ouders hier in het dorp,dus die was pas kwart voor negen terug. Daarna koffie gedronken. En paar zoons met vriendinnen hingen in de kamer,die hebben nu niet veel te doen op zaterdagavond. Moest Mirjam helpen onder de douche,dat kan ze niet alleen. Het gips in plastic verpakt en zo goed als het ging het kind gewassen. Daarna Hidde en Mirjam op bed gebracht en de wasmachine nog maar laten draaien met handdoeken.

Ondertussen was Menno thuisgekomen. Die was 200 graden en dat liet hij duidelijk horen?. Hij had een boete van 390 euro gekregen omdat ze met een groep vrienden samen waren. Ze hadden bij de Mac Donalds wat gehaald. Ze waren daar met twee auto’s heengegaan en stonden op de parkeerplaats ook uit elkaar,maar het was samenscholing en daar stond een boete op. Alle 5 een boete van 390 euro. Nou,dan word je ook wel woest. En hij had de laatste tijd al aardig wat boetes gehad?. Die had wel een kater,en nu een zonder alcohol?.

Zaterdagmiddag maakte Rien nog een mooie hooiruif voor de schapen. Die bevestigde hij aan de zijkant van de veekar. Daarvoor stopte ik het hooi in een vuurkorf maar die gooide ze elke keer om en kon ik de hele dag bijvullen. En die beesten maar bléren als ze iemand naar buiten zagen komen. Nu kunnen we hem volstoppen met hooi en kunnen ze de hele dag vreten. Superfijn,scheelt een hoop ergernis.