Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Vervroegd kerstvakantie

Maandag 21-12-2020

Vorige week op 16 en 17 december zouden ze van de Zonnebloem een high tea komen doen met 40 mensen. En dan verdeeld over 2 middagen zodat alle afstand gewaarborgd kon worden. Dit stond al vanaf september vast, in afwachting van de regels van Rutte. Het mocht duidelijk zijn dat dat nu natuurlijk niet door kon gaan. Nu hebben ze het nog in het verschiet voor het voorjaar. Omdat die oudjes al zo weinig hebben in deze tijd vonden we het wel heel sneu. De mevrouw van de Zonnebloem die alles regelde vroeg of we voor die mensen dan een kerstpakket wilde inpakken. Zij zou voor alle spullen zorgen en dan mochten wij het maken. Omdat ze geen vrijwilligers meer had die dat konden doen vroeg ze het aan ons. De tijd die we daaraan kwijt waren mochten we in rekening brengen. Maar dat is natuurlijk onzin. Het meeste van die organisatie bestaat uit vrijwilligers, zou me eigen schamen om daar geld voor te vragen. Heb met Hessel en Maureen een dik uurtje in staan pakken en toen was het ook klaar. Zag er wel gezellig uit. Als dank kwam ze de volgende dag er een voor ons brengen.

De kinderen zaten vanaf woensdag weer thuis van school. Ze zaten er net een paar dagen weer op vanwege de quarantaine. Dat is dus een vervroegde kerstvakantie. Tas vol schoolboeken en laptops weer mee naar huis en konden we weer overnieuw gaan beginnen. Maureen en Mirjam baalde heel erg en Hidde sprong een gat in de lucht. Ze hoefde nu deze paar dagen voor de kerstvakantie niet meer online met de hele klas te werken maar mochten hun dagtaak doen en dan waren ze klaar en konden ze hun gang gaan. Dat wordt dus tussen het werk door weer spelletjes doen met de kinderen. Mirjam en Maureen houden graag van rummikub en Rien en ik vinden dat ook een leuk spel, dat word nogal eens gespeeld.

Maureen had het geluk dat ze twee dagen bij een vriendinnetje mocht logeren en ze belde donderdag op dat ze die avond weer naar huis zou komen. Of ik even een bloemetje voor die moeder kon halen, dat vond ze leuk om te geven. Maar ik was net terug van boodschappen doen uit het dorp toen ze dat vroeg en had geen zin om nog eens terug te gaan. ‘Zal ik wat wat voor haar bakken?’ stelde ik voor. Was ook goed. Werden schuimbakjes met monchou, jam en fruit erin. Echt lekker en het staat zo gezellig. Je maakt gewoon schuimpjes en maak met een theelepeltje een kuiltje in het beslag. Ik had wat rode kleurstof door het beslag gemengd zodat ze roze werden. Als ze gebakken zijn dan meng je monchou met wat suiker en doet dat in het kuiltje. Beetje jam erop en het fruit erop leggen. Stelt niks voor!

Woensdagmorgen had ik twee enthousiaste vriendinnen op spinles. De een nam het spinnewiel met één trapper mee waar haar moeder altijd op gesponnen had en de andere wilde er een van mij huren. Zaterdagmiddag kwamen ze voor de tweede les terug en toen wilde degene die het spinnewiel van haar moeder had toch even op een spinnenwiel met twee trappers van mij spinnen kijken hoe dat voelde. Ik waarschuwde haar lachend: ‘dat zou ik niet doen hoor dan wil je niet anders meer’. Maar ze wilde het toch graag voelen en was zo laaiend enthousiast dat ze er gelijk één bij me kocht. Gelukkig was Rien thuis en kon hij er gelijk een uit de voorraad voor haar opbouwen zodat ze hem ook meteen mee naar huis kon nemen. Ik denk dat die de hele kerstvakantie zit te spinnen?! Een andere mevrouw die ook een wiel gekocht had kwam hem woensdagmorgen ophalen, dus die kan ook lekker aan de slag. Donderdagavond kwam er nog een cursist. Verkocht 2 schapenvachten aan de cursisten en nu moet ik zelf weer op pad want m’n voorraad slinkt wel heel hard. Anders heb ik straks niet meer genoeg om les te kunnen geven. En ik had toch aardig wat vachten ingeslagen van het voorjaar. Dit voorjaar b.l.e.w maar het dubbele inkopen. De schuur is groot genoeg.

Vrijdag pakte Hessel en ik een stuk tuin aan. De vlinderstruiken moesten gesnoeid worden en de uitgebloeide planten afgeknipt. Ik knipte en hij ruimde het op. Liet hij nog de kruiwagen op m’n voet vallen?. Hij kwam natuurlijk niet meer bij van het lachen. Ik maakte een foto van hem en zei dat ik hem op de blog zou zetten. ‘Je doet maar’ zei hij ‘ maar dan moet je er ook bij zetten dat ik de kruiwagen op je voet liet vallen en wat je toen tegen me zei’. Haha, nu moet ikzelf ook aan de biecht. Ik zei tegen hem: klojo, kijk is even uit!! Soms schiet er wel eens wat uit je mond hé?. Hier de foto van onze altijd vrolijke, irritante, behulpzame, betweterige gezellige puber ♥.

De hond en de kippen hielden ons ook gezelschap.

Vrijdagavond aten we aardappels met spek uit de oven. Dat had ik in een tijdschrift gezien en het was erg lekker. Je boent de piepers goed schoon, legt hem op een lepel en snijd hem dan in plakjes. Doordat de lepel eronder ligt kun je hem niet helemaal doorsnijden en blijft hij aan elkaar zitten. Dan duw je stukjes ontbijtspek tussen de gesneden plakjes piepers en leg je ze in een ovenschaal. Daar sprenkel je olie over ,bestrooi je ze met zout en Italiaanse kruiden en dan zet je ze een uur op 200 graden in de oven. Aan het eind smeer je er nog wat roomboter over. We zaten die avond maar maar 4 personen aan tafel dus dat was maar een klein schaaltje.

 

En nu de grote flop: jullie weten misschien nog wel dat ik een tijdje terug aan een wandkleed van wol was begonnen. Leek me erg leuk om een keer te doen. Nou, de voorpret was leuker dan het werk zelf want ik krijg het niet voor elkaar om de diepte er goed in te krijgen. Ik ben er maar mee gestopt, zonde van m’n tijd en weer een ervaring rijker. Hier een foto. Voor als je niet kunt zien wat het is: het moet een gebergte voorstellen. Je mag lachen hoor, heb ik zelf ook gedaan?.