Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Verslag van een dagje

Donderdag 28 mei-2020

Vanmorgen toen ik opstond moest ik van mezelf eerst de ramen van de theeschenkerij aan de buitenkant zemen. Wat zagen die er uit,schandalig! Nu kunnen we tenminste weer naar buiten kijken. Haalde daar ook gelijk de vitrage eraf om te wassen. Ook dat was geen overbodige luxe. Morgen worden ze gestreken want dan wil ik gelijk de hele theeschenkerij schoonmaken. Woensdag is er weer een verjaardag dus dan moet het wel een beetje tonen hé!

Daarna de kinderen naar school geholpen. Half tien moest ik weer weg naar de tandarts. Stond kwart over 10 weer buiten,en dacht gelijk maar even langs de markt te gaan. Dat koste me bijna een uur. Was ook zo gezellig. Door met een paar mensen een praatje te maken ging elke keer m’n beurt voorbij. Maar ik had de tijd. De wagen lag vol en we kunnen weer een week vooruit. Alles was echt op,vorige week donderdag was het hemelvaart en was er natuurlijk geen markt. Dus was de kaas al een halve week op,had er niet aan gedacht om extra mee te nemen. En van de supermarkt vinden we het eigenlijk niet zo lekker. Dan maar een paar dagen geen kaas. Maar dat mis je toch echt wel. Nu kunnen ze weer tosti’s maken.

Toen ik thuis kwam lagen er twee pakketjes voor me. Een met handcreme uit Texel. Toen we daar vorig jaar 2 daagjes naar toe waren geweest,had ik daar in zo’n schapenwinkel die creme gekocht. En die is me toch lekker,niet vet en hij ruikt verrukkelijk?. Heb nu twee potten via de website besteld. Echt een aanrader. Kreeg zelfs nog een plukje wol erbij cadeau?

In het andere pakket zat de bestelde sokkenwol. Daar keek ik ook naar uit want dan kan ik weer lekker vroeg beginnen met sokken breien voor de winter in de klompen. Niks lekkerder als gebreide sokken. Vanavond gelijk maar aan begonnen. Nu voor ieder een andere kleur,vergeet ik niet meer in wat voor kast ze gelegd moeten worden.

Waste de gehaakte sprei van ons bed,die mag de kast weer in tot de winter. Maakte even een babbeltje bij de vakantiemensen. Die hadden het naar hun zin,waren er lekker op uit geweest. Ze troffen het ook echt,mooi weer,lekker rustig hier omdat de rest van de huisjes nog leeg zijn. Ze hopen weer terug te komen en hebben de datum al gereserveerd. B.l.e.w. natuurlijk!

Vanavond stonden er wortels op het menu en van het groene loof verfde ik 100 gram wol. Gewoon een keer leuk om uit te proberen. Is wel een leuk kleurtje geworden,beetje licht/fel groen. Het stomme is als ik er een foto van neem dat hij dan beige kleurt. Zo irritant. Misschien als het gesponnen is dat het dan wel lukt. Ga ik nog proberen als het klaar is.

Kwart over 5 zaten we al aan tafel want de kinderen gingen weer een avondje stenen rapen bij de man waar ze dinsdagavond ook geweest waren. Hessel,Maureen,Hidde en nog 3 vrienden gingen ermee. De mensen hadden zelf ook nog een stuk of 7 meiden opgetrommeld en nu is het af. Rien bracht ze weg met de auto,dat was samen al 4 man minder in huis, Leen moest overwerken en at op het werk, Rien jr en Menno waren gelijk uit het werk naar de volgende klus gegaan,dus ook niet thuis gekomen. Had ik alleen Mirjam nog thuis. Michiel kwam om 7 uur thuis uit het werk en zei al:wat is het hier heerlijk rustig,waar is iedereen? Hij zat er volgens mij gewoon van te genieten. het gebeurt niet vaak dat hij in de rust thuiskomt.

Om kwart voor 8 met de koffie begonnen. We zetten verse koffie. Eerst de koffiebonen door de handmolen draaien,zo leuk werk,en het ruikt zo heerlijk. Daarna kokend water erop gieten(elke keer een scheutje voor de volle smaak). Ondertussen de melk koken en opkloppen tot er een laag schuim op komt. En klaar is de koffie voor de baas.

En vanavond nog een paar toeren gebreid,wat lapjes gequilt ,de uitgewerkte kinders op bed gelegd en nu duik ik er zelf ook zo in. Genoeg geweest voor vandaag!