Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Verslag Texel

Vrijdag 5 juli-2019

Het feest is weer voorbij hoor,waar je weken naar uit keek is voorbij gevlogen. Het waren natuurlijk ook maar 2 dagen,maar dat is voor iemand die nooit weg gaat toch al heel wat. De planning was om dinsdagmorgen om 9 uur te vertrekken. Maar eerst moest er natuurlijk weer van alles geruimd en gepoetst worden(wat schreef ik maandag daar ook al weer over ?) Maandagavond had ik er geen tijd meer voor,want ik moest nog naar naailes,die wou ik echt niet laten schieten.Dus werd het pas 10 voor 10 voor we weg waren Eerst vader en moeder van alles uitleggen over het huishouden en de theeschenkerij. Toen nog even gauw naar de Coop voor wat boodschappen voor onderweg. Daar werden natuurlijk ook weer de nodige gezellige praatjes gemaakt. En eindelijk konden we dan richting Texel vertrekken. We konden heerlijk doorrijden en mochten nog 40 minuten wachten op de boot. Het overvaren duurt maar een kwartier en toen reden we Texel al op.

Had verwacht dat we alleen maar schapen zouden zien daar maar dat viel echt tegen. Als we er bij elkaar 200 gezien hebben dan is het veel. Misschien dat ze op een ander deel van het eiland zitten ,maar hier in ieder geval niet. Ik had gelezen dat er op Texel net zoveel schapen als bewoners van zijn.

We zaten in de Koog in een hotel. Bij aankomst eerst maar lekker een half uur op bed geploft. Dat kon nu hé,zonder dat er iemand om je riep:-). Daarna zijn we het dorp ingegaan,daar was markt,dat was wel leuk. Wat ik erg mooi vond op Texel waren al die winkeltjes die vachten en andere producten van wol verkochten,prachtig om te zien. Veel strengen handgesponnen wol van de texelaar te koop. Wat me weer opviel is dat de wol van een texelaarschaap zo hard en kriebelig is,als mensen daar vroeger een borstrok van moesten dragen,dan heb ik nu nog medelijden met ze. Echt prikwol,brrrr!

En ontzettend veel eetgelegenheden zijn er. Je weet niet wat je kiezen moet. En wat een Duitsers zitten daar,volgens mij nog meer als schapen. Een verkoopster zei ook dat het eiland overspoelt word met Duitsers. Maar ze zei er wel bij dat ze ook best een hoop kopen dus daar zitten ze dan weer goed mee.

Eten hebben we bij de Catharinahoeve op den Burg gedaan. Prachtige oude boerderij omgebouwd als restaurant. En heerlijk eten. Rien had natuurlijk biefstuk,standaard menu voor hem als we uit eten gaan. En zelf had ik een Engels ontbijt in een pannenkoek gebakken. Dat was me toch lekker,vond het eigenlijk wel leuk verzonnen,je moet maar op het idee komen. Kreeg de helft maar op,m’n ogen waren weer eens groter als m’n maag.

Verder hebben we in den Burg nog gewinkeld. Ze hebben daar op Texel echt leuke winkeltjes. Tenminste niet zo standaard als hier.

Wat we allemaal gekocht hebben? Pistachenoten en pinda,s en een boek voor s’avonds op de kamer. Houten letters,een viltboek,eiermandje,souvenirtjes,handcreme van schapenvet,Kruidenbitter”kees boontje”,schapenknuffels voor de drie jongste(en 1 voor mezelf?).

Een mooi quiltlapje voor bij de andere stofjes die ik al had liggen voor een nieuwe Quilt. Nee,vraag me niet wanneer ik daar aan begint,maar dan ligt de stof er vast. Als ik dan de geest krijg,kan ik zo beginnen.

Hier wat losse foto,s

Na een avondje lezen zijn we naar de zee gereden en hebben daar naar de zonsondergang staan kijken. Helaas zagen we hem niet in de zee zakken want het was aardig bewolkt maar het was toch wel erg mooi om te zien. Filmpje staat op z,n kant,krijg hem niet goed erop,sorry.

In de hotelkamer aangekomen lekker in bad gelegen. Had special een kamer met ligbad gereserveerd omdat we er hier geen een hebben. Leek me heerlijk. Maar na een kwartier was ik dat ook al weer zat. 12 uur lagen we op bed en om half 6 al weer wakker. O nee,ik heb vrij vandaag,lekker omgedraaid. Half 7 weer wakker,even dommelen,half acht,even dommelen,kwart voor 8 uit bed. Tjonge wat was ik uitgerust?. Wij zijn echt geen vakantiemensen,uitslapen is niet aan ons besteed.

9 uur zaten we aan het ontbijt in het hotel. Dat was wel lekker luxe.

Om 11 uur moesten we uit het hotel zijn en zij we maar weer over het eiland gereden,hier en daar wat drinken en eten en toen waren we het zat. 4 uur gingen we richting de boot en 7 uur stonden we weer bij ons binnen. De jongste kinderen helemaal gelukkig.

Toen we de volgende morgen opstonden,allebei zo gaar als wat,was het net of we niet weg geweest waren. Mopperende kinderen die geen zin hadden om naar school te gaan,volle wasmand,kapotte vaatwasser. We zaten er weer volop in. Dááááág Texel,dáááááág rust,maar wat heerlijk om weer thuis te zijn. Oost west,thuis best.

Ook was er die morgen en high tea voor 4 personen gereserveerd,daar had ik natuurlijk ook het nodige(leuke)werk aan,snel naar de markt,alles op orde brengen in huis. De high tea verliep gezellig,toen hun vertrokken kwamen er twee bekende oudere dames binnen en een onbekende meneer die kwam eten. Nadat de meneer vertrokken was met een volle maag,gezellig bij de dames aangeschoven. Heerlijk even bij gekletst. Ze kwamen om de theeschenkerij te bekijken,daar was nog niets van gekomen. Ze vonden het prachtig. Er hangen en staan veel oude dingen in het theehuis en hun hadden bedacht dat ze ook nog wel van alles hadden wat hier pasten. Ze hadden bedacht dat ik wel een vitrinekast aan kon schaffen en dan hun oude spullen er in kon tentoonstellen. Dan zouden ze het zo af en toe verwisselen voor weer andere spullen. Heerlijk om te zien en te horen hoe ze het bedacht hadden,ik zat er echt van te genieten. Een prachtig stel die twee. Vond het een superleuk idee. Nu nog op zoek naar een vitrinekast.

Donderdagavond de verjaardag van een schoondochter. Daar ontmoete ik haar opa die hoeden en bloemen van zijde maakt. En hij is al 87 hé!! Knap hoor. Ik ga bij hem een keer een workshop bloemen maken doen,lijkt me erg leuk.

Vandaag was de voorbereiding voor de Grebbelinie wandeltocht die morgen hier weer word gehouden. Rien bleef lekker thuis en zorgde dat buiten alles daarvoor werd klaargemaakt. Hij deed gelijk de inkopen voor die dag. Zelf was ik druk in het huishouden en met de voorbereiding van het kinderfeestje van die avond. Kreeg nog een paar klanten in het theehuis,ruimde vast alles achter de bar op voor morgen,kookte drie grote pannen soep,tomatensoep,kippensoep en groentesoep. Vorig jaar was de soep op 2 kommen na helemaal leeg verkocht. Soep wil altijd.

Vanavond kwamen 8 meisje voor het verjaardagsfeestje. Ze aten hier patat en daarna gingen ze een toilettasje vilten. Lekkere kledderboel maar ze vonden het erg leuk. Alleen was er geen tijd meer om het te versieren,dat moeten ze dan thuis maar verder doen. Zo leuk om die meiden bezig te zien,dat gegiechel van de dames,heerlijk toch? Ze waren trots op hun werk. Heb ze vol gestopt met proefmonsters. Er moet nog een bandje en een knoop aangemaakt worden,dus op de foto zijn ze nog en beetje kaal. Maar ze hebben echt hun best erop gedaan.