Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Verslag opening

Maandag 8 januari-2024

Zo, de opening is achter de rug. Heb het gevoel dat er een last van me af is gevallen. Wat een werk is het geweest om het op te zetten. Daar kwam meer bij kijken dan ik gedacht had. Dat had ik fiks onderschat. Maar niettemin heb ik het met soms hulp van anderen met veel plezier gedaan, het was geen straf. Vrijdagavond de laatste dingen nog gedaan voor de opening. Lag half 2 pas op bed. En kon natuurlijk ook nog niet in slaap komen. Kwart voor 6 er weer uit en het huishouden op orde gebracht. Om kwart voor 10 was ik ‘klaar’. Kleedde me eigen snel om, inmiddels was ook m’n vriendin gearriveerd die koffie zou schenken. Om 10 uur kwamen de eerste mensen al , dronken gezellig een bak koffie met z’n allen en vanaf half elf is het gaan lopen tot een uur of half 4. En zaterdagavond om 21:00 uur kwam er een uit het dorp nog gauw een paar strengen halenšŸ˜‚.Ā  Wat is het druk geweest, zo leuk. Veel belangstelling uit het dorp, zoveel positieve reactie, was eigenlijk helemaal beduusd. Ik wist totaal niet wat ik verwachten kon, maar zo druk had ik het in ieder geval niet verwacht. Het gezellige was dat de meeste ook nog even voor een bak koffie kwamen zitten en zo tot leuke gesprekken kwamen onderling.

En wat echt een complete verrassing was die dag: ik heb verteld dat we ook een kast hebben met garen van Barbante om mee te macramƩ of kroonluchters e.d mee te haken. Daar had ik vrijdagmorgen nog even gauw 2 voorbeelden van gemaakt. Een plantenhanger en een veertje. Zodat de mensen zich er toch iets bij voor konden stellen.

Toen ik tijdens de opening even wat pakken was in de kamer en terugkwam hingen er in een keer een paar prachtige kroonluchters in het winkeltješŸ˜. Daarbij stond een lachende dame die zich voorstelde: ik ben Antoinette van Schaik en de ontwerper van de magazines met kroonluchters die jij daar in je rek hebt staan voor de verkoop. Dat was echt een verrassing. Ze had de dag ervoor gehoord dat we een winkeltje opende en dacht dat het wel leuk zou zijn als er een paar voorbeelden zouden hangen. Dat had ze goed gedacht want ik ben er heel blij mee. Zijn echt kunstwerken. En het leuke is dat ze ook nog hier in de buurt woont en workshops op locatie geeft. Maar daar moeten we nog een keer voor om de tafel gaan zitten. Het lijkt me dan leuk om b.l.e.w in de toekomst hier op de Grebbestee die workshops te laten plaats vinden.

Waar ik ook veel blijde uitroepen over heb gehoord was de kast met Lopi Alafosslopi-wol( wat een naam). Moet ook toegeven dat het echt een prachtig garen is van 100% IJslandse wol. Echt heel stoer en dik garen voor naalden nr 6- 6,5. En in prachtige sobere kleuren. En hoe toevallig was het dat Ellen, dat is een mevrouw die regelmatig met me mee gaat naar markten om te helpen, net een deken en kussen had gebreid van dit garen. En dat ook nog bij haar had die dag om hem aan mij te laten zien. Dus hadden we weer een voorbeeld voor die dag.

Na afloop van de opening moest ik echt even bijkomen en alles laten bezinken. Maar kijk dankbaar terug op deze dag!

De openingstijden komen nog op de website te staan. Zodra die man die me daar bij helpt tijd heeft, wordt ook de website wat verandert. De huisjes en het creatieve gedeelte worden op de website gesplitst zodat het wat duidelijker wordt. Die afspraak staat voor 6 februari maar ik hoop dat hij eerder tijd heeft.

De openingstijden zijn: woensdagmorgen van 9:30 tot 13:00. Vrijdag van 9:30 tot 17:00. Zaterdagmorgen van 9:30 tot 13:00. En buiten de openingstijden op afspraak.