Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Verslag nachtje weg met de camper

Vrijdag 21 oktober-2022

Wat was het nog haasten voordat we dinsdagmorgen konden vertrekken. M’n vriendin zou om kwart over 9 hier zijn maar dat ging ik nooit redden. Wilde perse de troep weg hebben, stofzuigen en de laatste wasjes weg en de bedden opgemaakt, en de wc’s schoon. En omdat de laatste rommelmaker pas om kwart over 8 vertrok begrijp je dat een uur maar heel kort was voor dat alles. Dus het was pas 10 uur voordat we vertrokken. Eerst maar langs de bakker voor een broodje voor onderweg. De bak kwark met bessen die ik om kwart over 7 ophad was inmiddels door het harde werken al verteerd en m’n maag knorde best. Daarna op weg naar Dordrecht. In het ouwe bakkie, dat ding maakt echt een herrie als je rijdt dus we moesten wat harder praten. Maar dat hoort bij zo’n ding hé.

Ook kon hij niet harder dan 80/90 km. Boete voor te hard rijden konden we in ieder geval niet krijgen????. Om kwart over 11 stonden we in Dordrecht, duurde even voor we een plekkie hadden gevonden maar tenslotte lukte het bij de AH op de parkeerplaats. We hoefde misschien maar 10 minuten te lopen naar de winkels. Onderweg kwamen we langs de haven, ook altijd mooi om te zien.

En de grote kerk

Van een cursist kreeg ik de tip om bij zaadhandel Vreeken naar binnen te lopen. Een winkel met zo ongelooflijk veel keus aan zaden, plantjes, bollen. Ik ging voor zaad van Wede, maar dat was net uitverkocht. Daar kun je je wol indigo mee verven. Dat is een prachtige kleur blauw, lijkt een beetje op het blauw van spijkergoed. Kwam eerdaags wel weer binnen, dan moet ik het maar via de website bestellen. Was wel leuk om het winkeltje een keer gezien te hebben.

Daarna liepen we het centrum in, aan winkels geen gebrek. Tjonge, daar zijn echt veel winkels. Ik was op zoek naar een paar stelletjes kleding want m’n kledingkast was een beetje magertjes. Zeg maar gerust heel magertjes. Had lange tijd niets gekocht. M’n vriendin mocht mee zoeken naar kleding, maar aangezien wij behoorlijk van smaak verschillen viel dat nog niet mee. Maar ik ben geslaagd met 2 jurken, 2 vesten voor op een jurk en rok die ik al had, schoenen en een tas. Bij de 2 nieuwe jurken moest ik nog een vestje maar daar slaagde we in Dordt niet voor. Daar ben ik vanmiddag voor naar Wageningen geweest. Bij Ter Laak. Dat is echt een superleuk winkeltje, heel kleurrijk en ze heeft een behoorlijke keus aan prachtige vestjes. Kocht een donkergroen vestje en nog een olijfkleurig vestje maar dat moest ze bestellen omdat mijn maat er niet meer bij hing. Kocht ook nog een mooie jurk en kan voorlopig weer 3 jaar vooruit.

Voor de rest hebben we genoten van de binnenstad, wat een mooie panden staan daar. Vroeger ging ik daar regelmatig bij een nichtje logeren maar als kind zie je niet hoe mooi de omgeving is.

Maar wat wordt je moe van dat geslenter. We reserveerde voor die avond een restaurant in Oud Alblas en kwamen erachter dat dat naast de plek was waar we de camper voor die nacht zouden stallen. Toeven bij Verhoeven heet die B&B en camperstaling. Zat ook nog eens naast korenmolen de Hoop. We zijn lopend naar het restaurant gegaan, moesten behoorlijk lang wachten op het eten, zodat we om 9 uur pas weer terug waren.

Teruggekomen bij de camper was het natuurlijk al donker en vriendin ging op zoek naar het lichtknopje. Op veel knopjes geduwd maar geen licht. Opeens hoorde we onder het keukenkastje het geluid van stromend water maar waren er snel achter dat het geen water kon zijn want dat zit er niet in. Vriendin trekt het keukenkastje los, snuift even diep om te ruiken wat het is, blijkt het diesel te zijn. En dan hebben we het niet over een paar druppels maar echt liters. Liep uit het aanrechtkastje door de wand van de camper naar buiten zodat er buiten ook een hele plas lag. Paniek alom, we zagen ons eigen al in de fik staan. Nadat ze het knopje weer uit gezet had stopte het met stromen en wisten we niet wat we moesten doen. De vriendin belde de zoon waar hij van was, die had hem ook ergens op de kop getikt, en die dacht dat het van de kachel moest zijn. Bleek achteraf ook zo te zijn. Er heeft vroeger een kachel ingezeten die door diesel werd verwarmd, maar de kachel was eruit gehaald alleen de leidingen zaten er nog en die zijn dus toen zij op het knopje duwde weer gaan lopen. Er stond een man met een caravan naast ons en die kwam even polshoogte nemen wat er aan de hand was. Hij was heel bang dat het benzine was want hij stookte zijn caravan op gas en was bang voor ontploffingsgevaar. Maar toen hij eindelijk geloofde dat het diesel was, liet hij z’n caravan toch maar staan. Maar ja, het was inmiddels kwart over 10 en we moesten natuurlijk slapen. Maar zo aantrekkelijk was het niet om in die zware diesellucht te gaan liggen. Wat nu? We hebben de eethoek omgebouwd tot bed, dekens en kussen erop gegooid en zijn gaan liggen Deur en raam opengelaten zodat het door kon waaien. Anders was ik bang dat we s’morgens niet meer wakker zouden worden door die vieze zware diesellucht. Was ook nog m’n nachthemd vergeten zodat ik maar met kleren en al in bed ben gestapt. Wollen vest erover en zo lag ik lekker warm. Totdat een uur later die dikke panty begon te kriebelen aan m’n benen waardoor ik niet kon slapen. Dan maar panty uit, dat lag al een stuk lekkerder. Maar kon nog steeds niet in slaap komen. Heb denk ik bij elkaar 2 uurtjes geslapen. Lag gewoon onrustig door die geur, dat voelde namelijk niet zo veilig. Stond om 7 uur onder de douche, dat kon daar gelukkig ook bij de staanplaats. En genoot van de prachtige zonsopgang.

Toen vriendin wakker was (die heeft wel redelijk geslapen) hebben we een bak thee gedronken. Theewater kookte ze op een gaspitje in een steelpan. Best leuk toch!

Daarna zijn we naar de korenmolen gelopen en dronken daar nog een keer thee met appeltaart. Appeltaart zonder suiker was dat, geweldig voor m’n afvallen maar lekker is anders. Kochten een paar soorten meel en gist. En toen moesten we kijken of de camper nog startte. Na wat pogingen begon hij dan toch te ronken en konden we vertrekken. Op de weg naar huis hebben we nog een rondje Culemborg gedaan. Ook al is het een mooi stadje het viel toch wel wat tegen, had er meer van verwacht. Ook begon de auto weer diesel te lekken binnenin en moest de handdoek af en toe vervangen worden. Om 6 uur waren we weer thuis, best gaar. Samen nog een bak thee gedronken, de camper schoon gemaakt en toen werd ik thuis afgegooid. Het was een hele belevenis, maar ik zou het zo weer doen. Kijk er leuk om terug. Was een leuk verjaardagscadeau!